GÜNDEM - 16 Aralık 2021 Perşembe 07:58

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları ataması Resmi Gazete’de

A
A
A
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları ataması Resmi Gazete’de

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınarak yerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınarak yerlerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atandı. Atamanın 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü Abdullah Bayazıt ile Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü Ahmet Yalçın Yalçınkaya, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4'üncü maddesi gereğince görevden alındı.

BDDK İkinci Başkanlığına Yakup Asarkaya, BDDK üyeliklerine ise Mustafa Balcı ve Olcay Turan atandı. Atamanın 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 84'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı aktarıldı.

Mehmet Kalay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’nun sakin şehrinde Mayıs Yedisi coşkusu Ordu’nun sakin şehir unvanına sahip Perşembe ilçesinde, belediye tarafından organize edilen Mayıs Yedisi Şenlikleri, binlerce vatandaşı bir araya topladı. Doğu Karadeniz’de her yıl mahalli bayram olarak kutlanan yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan Mayıs Yedisi, Perşembe ilçesinde davul ve zurna eşliğinde kutlandı. Perşembe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte binlerce vatandaş bir araya gelirken, vatandaşlar için tekne turları düzenlendi. Yerel sanatçılar tarafından verilen konser eşliğinde vatandaşlar keyifli dakikalar yaşadı. Etkinlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince suda gösteriler yapıldı, ardından dalgıçlar tarafından denizde Türk bayrağı açıldı. “Katılım çok yüksek” Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, Mayıs Yedisi etkinliklerinde kırsaldaki vatandaşların sahil kasabasına indiğini söyledi. Festivalde farklı etkinliklerin düzenlendiğini belirten Albayrak, katılımın oldukça fazla olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımız ücretsiz tekne turlarından da faydalandığı, denize kavuştuğu, baharın gelişini kutlamış olduğu çok güzel bir festival. Katılım bu yıl gerçekten çok yüksek. Vatandaşlarımız ile birlikte olarak kaymakamımız, bürokratlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın da katılımıyla güzel bir etkinlik oldu. İnşallah önümüzdeki yıl bu etkinlikleri taçlandırarak daha güzelini yapmış olacağız” dedi. Vatandaşlar ise her yıl düzenli olarak Mayıs Yedisi kutlama etkinliklerine katıldıklarını, ilçede düzenlenen bu tür organizasyonların kendilerini mutlu ettiğini söylediler.
Tekirdağ Halk Günü’nde vatandaşların istek ve görüşleri dinleniyor Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, düzenlediği Halk Günü toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleşen toplantıda Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyen Başkan Volkan Nallar, gün boyunca yüzlerce kişiyle görüşme gerçekleştirdi. Gün sonunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Volkan Nallar, “Seçim döneminde verdiğim en büyük sözlerden biri Süleymanpaşa Belediyesi’ni birlikte yönetmekti. Bu noktada Halk Günü etkinliğimizi hazırladık. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. Yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldık. Bu noktada bazı vatandaşlarımızın da fikirlerinden yararlandık. Güzel bir çalışma oldu” dedi. “Halk Günü etkinliklerimiz devam edecek” Halk Günü etkinliğini devam ettirip görev süresi boyunca düzenli olarak yapmak istediğinin altını çizen Başkan Nallar, “Göreve başlayalı yaklaşık 45 gün oldu. Bu süreçte belediyemize yüklenen borçların tespitiyle mücadele ettik. Aynı zamanda devam eden hizmetlerimizin aksamaması için planlamalar yaptık. Bundan sonraki süreç adım atma süreci. Bütçemiz doğrultusunda Süleymanpaşalı hemşehrilerimin taleplerini de göz ardı etmeden önemli adımlar atacağız. Halk Günü etkinliklerimiz devam edecek. Vatandaşlarımız talep edecek, bizler de yapacağız. Bu görevi bana halk verdi, bu belediyeyi de halkla birlikte yöneteceğim” ifadelerini kullandı.