DÜNYA - 18 Ekim 2011 Salı 12:03

'Hitler ölmedi, Arjantin'e kaçtı'

A
A
A
'Hitler ölmedi, Arjantin'e kaçtı'

Adolf Hitler ve Eva Braun'un tarih kitaplarında yazdığı gibi 29 Nisan 1945'te Berlin'de intihar etmediği, tam tersine Arjantin'e kaçarak burada 17 yıl daha yaşadıkları ileri sürüldü.

Bugüne kadar bilinen ve yazılan tarih kitaplarını rafa kaldıracak iddia İngiliz yazarlar Gerard Williams ve Simon Dunstan'ın 5 yıllık çalışmaları sonucunda yazdıkları "Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler (Bozkurt: Adolf Hitler'in kaçışı)" isimiyle çıkan kitaplarında yer aldı. İddiaya göre Adolf Hitler ve Eva Braun, sanıldığı gibi 29 Nisan 1945'te Berlin'de intihar etmedi ve Arjantin'e kaçtı. Yazarlara göre, Adolf Hitler, 13 Şubat 1962'de öğleden sonra saat 15:00'te, 2 kız çocuk babası olarak Güney Amerika'da ölmüş, intihar ettiği ileri sürülen tarihten sonra 17 yıl daha yaşadı. Adolf Hitler ve Eva Braun'un ölümüyle ilgili adli tıp delili olmadığını yazar Gerard Williams, Sky News'teki söyleşisinde açıkladı. Ayrıca; Gerard Williams, Stalin, Eisenhower ve FBI'nın Başkanı Hoover'in, Adolf Hitler'in öldüğüne dair belge olmadığını bildiklerini de öne sürdü.

EVA BRAUN 2000'LERE KADAR YAŞADI

Kitaba göre; 27 Nisan 1945'te Adolf Hitler, Eva Braun ve Eva Braun'un kardeşi SS generali Hermann Fegelein, Berlin'de yeraltı tüneliyle uçağa ulaşıp, önce Danimarka'ya orada uçak değiştirip Diktatör Franko'nun İspanya'sına ve oradan yine uçakla Kanarya Adaları'na geçti. Eva Braun ile Hitler 1953'te ayrıldı ve Braun 2000'lere kadar yaşadı. Nisan 2011'de açıklanan FBI gizli belgelerinde de Adolf Hitler'in Arjantin'e kaçtığı belirtilmişti. Alanının önemli isimlerinden biri olan tarihçi Guy Walters ise bu teorilerin tamamen uydurma olduğunu söylüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.