EKONOMİ - 31 Mayıs 2023 Çarşamba 10:17

İhlas Vakfı kurban hisse vekâlet bedellerini açıkladı

A
A
A
İhlas Vakfı kurban hisse vekâlet bedellerini açıkladı

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2023 yılı yurt dışı kurban hisse bedelinin 2 bin 400 TL, yurt içinde ise 5 bin 900 TL olarak açıkladı.

İhlas Vakfı, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban hisse vekâlet bedellerini açıkladı. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2023 yılı yurt dışı kurban hisse bedelinin 2 bin 400 TL, yurt içinde ise 5 bin 900 TL olarak belirlediklerini ilan etti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Aydın, “Kurbanlarımızı yurt dışında Afrika ve Asya’da keseceğiz. Afrika’da Uganda, Çad, Somali, Asya’da ise Afganistan ve Hindistan. Yurt içinde de yurtlarımızın olduğu şehirlerde kesiyoruz. Kurbanlarımızı dinimizin emrettiği bazı vasıflara göre kesiyoruz. Buna göre, büyükbaş hayvanın 2 yaşında olması lazım. Bunu da şöyle anlıyoruz; kapak atıp atmadığını kontrol ediyoruz. Kapak atmamış hayvanı almıyoruz. Küçükbaşlarda 1 yaşını doldurmuş veya, 6 ayı geçen kuzu, iriyse kurban olur” dedi.

İhlas Vakfı kurban hisse vekâlet bedellerini açıkladı

“Kurbanlarımızı dinimizin emrettiği vasıflara göre kesiyoruz”

Kurban Bayramı öncesinde kurban bedellerini açıklayan Mahmut Kemal Aydın, “Yurt dışı hisse bedeli 2 bin 400 TL, yurt içi hisse bedeli ise, 5 bin 900 TL olarak belirledik. Bu sene kurbanlarımızı yurt dışında Afrika ve Asya’da keseceğiz. Afrika’da Uganda, Çad, Somali, Asya’da ise Afganistan ve Hindistan. Yurt içinde de yurtlarımızın olduğu şehirlerde kesiyoruz. Kurbanlarımızı dinimizin emrettiği bazı vasıflara göre kesiyoruz. Buna göre, büyükbaş hayvanın 2 yaşında olması lazım. Bunu da şöyle anlıyoruz, kapak atıp atmadığını kontrol ediyoruz. Kapak atmamış hayvanı almıyoruz. Küçükbaşlarda ise 1 yaşını doldurmuş veya 6 ayı geçen kuzu, iriyse kurban olur ” şeklinde konuştu.

İhlas Vakfı kurban hisse vekâlet bedellerini açıkladı

"Kurban etlerini Afrika’da bulunan yetimhanelerdeki çocuklarımıza yediriyoruz"

Kurban etlerinin yurt dışında nasıl ve nerelere dağıttıkları konusunda da bilgi veren Aydın, “Afrika’da yetimhanelerimiz var. Bu yetimhanelerdeki çocuklarımıza yediriyoruz. İlköğretim seviyesindeki çocuklara yani medreselere dağıtıyoruz. Çok sıcak, elektrik yok, derin dondurucu yok. Organizasyon yapıp etler bozulmadan hemen dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Afganistan’da 145 tane külliyemiz bu külliyelerde okuyan 17 bin öğrencimiz var. Ayrıca, yurtlarımız da var. Kabil’de ve Şibirgan’da bu yurtlarımızda kalan yükseköğretim öğrencilerimiz var. Buralarda kullanıyoruz, asla zayi etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

İhlas Vakfı kurban hisse vekâlet bedellerini açıkladı

"Kurban kesim videosunu her vekalet verene bir hafta içerisinde gönderiyoruz"

Son olarak vatandaşın İhlas Vakfı’na kurban vekaletini nasıl verebilmeleri konusunda bilgi veren Aydın, “İhlas Vakfı vekalet işine çok önem veriyor. Vekaletlerimizi iki şekilde veriyoruz; ya telefonla ya da web sitesinden online olarak. Önce vakfımızın banka hesabının IBAN numarasına hisse bedelini yatırılacak sonra 0 212 451 49 00 numarasından telefonla arayarak, çıkan görevliye vekalet verecek. Kurban kesim videosunun kendisine gelmesi için telefon numarasını da kaydettirecek. Veyahut İhlasvakfi.org.tr adresinden web sitemize girilecek, kurban sekmesine tıklanıp vekalet verilecek. Sonra devam edilip hisse bedeli, havale veya kredi kartı yoluyla ister tek çekim isterse 4 taksit olarak ödenebilir. Bu işlemler sonunda da kurban kesim videosunu, her vekalet verene bir hafta içerisinde gönderiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.