GENEL - 06 Şubat 2010 Cumartesi 22:41

İmamdan zehirsiz fare ilacı

A
A
A
İmamdan zehirsiz fare ilacı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bir imam, çiftçilerin büyük sorunu olan tarla farelerine çözüm için doğal ilaç geliştirdi. Alçı, kepek, mısır unu ve şeker karışımından el edilen ilacın fareleri anında etkisiz hale getirdiği ileri sürüldü.

Savaştepe ilçesindeki Zafer Camii İmamı Halil Şahan, tarımla ilgili buluşlarını sürdürüyor. Seneler önce tarlalara domuzların girmemesi için mermerlerden topladığı insan saçlarını tarlaların kenarlarına koyarak domuzların tarlaya girmesini engelleyen Halil Şahan, bu defa da farelerle başı dertte olan çiftçilere çare oldu.

Savaştepe'deki tarlalarda yoğun bir şekilde bulunan farelerin ekinlere büyük zarar verdiği bildirildi. Yeni ekilen tarlalarda çimlenen buğday filizlerini yiyen fareler çiftçiye aman vermezken, atılan zehirlerle dahi ölmeyen farelere karşı İmam Halil Şahan'ın hazırladığı karışım çare olacak gibi. Farelerin bu karışımın bulunduğu yerden geçmesinin dahi ölümle sonuçlandığını iddia eden İmam Halil Şahan, İHA'ya muhabirine yaptığı açıklamada, yeni buluşunu şöyle açıkladı:

"Gerekli malzeme, 1 kilogram hızlı donan alçı, 500 gram ince kepek, 250 gram mısır unu ve 250 gram toz şeker. Bu ürünleri karıştırarak hazırladığımız ilacı farelerin bulunduğu ve geçtiği yerlere koyuyoruz. Fare bunu yediği zaman anında donan alçı farenin karnında derhal donuyor ve fare anında ölüyor. Bu yöntemimiz yaptığımız denemelerde çok başarılı oldu. Böylece başka canlılara zarar vermeden farelerden kurtulmuş oluyoruz"

Halil Şahan, çok sayıda çiftçinin bu habere sevindiğini söyledi. Donmuş alçılı karışımın tarlalarda olduğu gibi tahıl depoları ve evlerde de farelerden kurtulmak için rahatlıkla kullanılabileceği bildirildi.

 

AHMET ŞİMŞEK / BALIKESİR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir