DÜNYA - 04 Ocak 2026 Pazar 11:25 | Son Güncelleme : 04 Ocak 2026 Pazar 11:26

İngiltere ve Fransa'dan Suriye'de "DAEŞ" operasyonu

A
A
A

İngiltere ve Fransa hava kuvvetleri, Suriye'nin Palmira şehrinde "daha önce DAEŞ terör örgütü tarafından kullanıldığından" şüphelenilen bir yer altı silah deposuna hava saldırısı düzenledi.

İngiltere ve Fransa, Suriye'deki DEAŞ hedeflerine yönelik gece saatlerinde operasyon düzenledi. İngiltere ve Fransa hava kuvvetleri, Suriye'nin Palmira şehrinde "daha önce DEAŞ terör örgütü tarafından kullanıldığından" şüphelenilen bir yer altı silah deposunu vurdu.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uçaklarımız, tesise inen çok sayıda tüneli hedef almak için Paveway IV güdümlü bombalar kullandı. Ayrıntılı değerlendirme şu anda devam ederken, ilk raporlar hedefin başarıyla vurulduğunu gösteriyor" ifadeleri kullanıldı. Hedefin, Voyager yakıt ikmal tankerinin desteğiyle Typhoon FGR4 savaş uçakları kullanılarak bombalandığı açıklanırken, saldırı öncesinde bölgede "herhangi bir sivil yerleşim bulunmadığı" ve tüm uçaklarının güvenli şekilde geri döndüğü belirtildi.

İngiltere Savunma Bakanı John Healey ise saldırıya ilişkin, "Bu eylem, Birleşik Krallık'ın liderliğini ve Orta Doğu'da DAEŞ'in ve onun tehlikeli ve şiddet yanlısı ideolojilerinin yeniden ortaya çıkmasını engellemek için müttefiklerimizle omuz omuza durma kararlılığımızı göstermektedir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da dondurucu soğuğa rağmen çocukların kızak sevinci Erzincan’ın Tercan ilçesinde etkili olan soğuk hava, çocukların eğlencesine engel olmadı. Hava sıcaklığının gündüz saatlerinde eksi 10 dereceye kadar düştüğü ilçede, kar yağışının ardından oluşan beyaz örtü çocuklar için doğal bir eğlence alanına dönüştü. İlçede yokuş aşağı uzanan alanlarda toplanan çocuklar, kızakla kayarak keyifli anlar yaşadı. Soğuk havaya aldırış etmeyen çocuklar, saatlerce süren kızak keyfiyle kışın tadını çıkardı. Kimi çocuklar kızak kullanırken, bazıları ise naylon, tepsi ve evde buldukları farklı malzemelerle kaymayı tercih etti. Zaman zaman düşen, yeniden ayağa kalkarak tekrar kayan çocukların neşesi yüzlerinden okundu. Ortaya çıkan renkli görüntüler çevredeki vatandaşların da ilgisini çekti. Çocukların eğlencesini izleyen aileler, hem karın keyfini çıkardı hem de çocuklarını yalnız bırakmadı. Aileler, kış aylarının çocuklar için önemli bir eğlence fırsatı sunduğunu belirterek, güvenli alanlarda oynanmasının önemine dikkat çekti. Bölgede etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle yetkililer, özellikle buzlanmaya karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Buna rağmen Tercanlı çocuklar, karın ve kışın sunduğu güzellikleri fırsata çevirerek unutulmaz anlar yaşadı. Kış manzarası eşliğinde yaşanan kızak keyfi, ilçede günün en renkli görüntülerinden biri oldu.
Eskişehir Yarış uğruna 3 genci hayattan koparan sürücü, kaçtığı adreste yakalandı Eskişehir’de 2 aracın yarıştığı anda 3 yayaya çarpan ve onları hayattan kopardıktan sonra kayıplara karışan Muhammed D. ve beraberindekiler gözaltına alındı. Odunpazarı ilçesi 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında, Muhammed D. idaresindeki 26 ADU 714 plakalı otomobil, tramvaydan inen Eray Akyol(21), Ayşegül Seliti(14) ve Samiye Saygı(21)’ya çarpmıştı. Kaza da yaya 3 kişinin de olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza yerine yaklaşık 1 kilometre uzakta araç terk edilmiş halde buldu. Yarış yaparken kaza gerçekleşti Ekiplerin başlattığı çalışmalarda, Muhammed D. idaresindeki otomobil ile başka bir aracın yarıştığı ve bahse konu sürücünün aracı geçmek için otomobiliyle tramvay yoluna girdiği öğrenildi. Kazanın ardından Muhammed D.’nin kendi otomobilini yol kenarında bıraktığı ve başka bir araca binerek kaçtığı belirlendi. Polis tarafından yapılan çalışmalardan 71 Evler Nahallesi’nde bir evde olduğu belirlenen sürücü, Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipler tarafından gözaltına alındı. Kazada Muhammed D.’nin kullandığı araçta bulunan Fırat D., Emin D., Volkan Ş. ile yarıştığı araçta bulunan Sefa A. ve Musa Can A. da gözaltına alındı. 3 kişininim ölümüne neden olan Muhammed D., Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü.