DÜNYA - 09 Ekim 2023 Pazartesi 10:38 | Son Güncelleme : 09 Ekim 2023 Pazartesi 11:09

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı: 31 ölü

A
A
A

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği Demir Kılıçlar Operasyonu'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 493'e yükselirken, Gazze'ye sabah saatlerinde gerçekleştirilen hava saldırılarında ise 31 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği Demir Kılıçlar Operasyonu kapsamında bu sabah saatlerinde birçok noktayı vurdu. Filistin güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, İsrail tarafından düzenlenen hava saldırılarında Gazze’nin güneyindeki Rafah bölgesinde 18, El Qarara’da 5, Tel Al-Zaatar’da 4, Deir Al-Balah'da 3 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Gazze'nin güneybatısındaki El-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan Ahmet Yasin Camii’ne yapılan saldırılarda ise 1 kız çocuğu yaşamını yitirirken, çok sayıda Filistinli de yaralandı.

Filistin’de can kaybı 493'e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada can kaybının 493'e yükseldiği ve ölenlerin 91’inin çocuk, 61’inin ise kadın olduğu belirtildi.

Saldırılarda yaralananların sayısının ise 2 bin 751'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail savaş uçakları silah deposunu vurdu

İsrail, Gazze Şeridi’nin merkezinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında yerleşim yerlerini vurmaya devam ederken, bu sabah saatlerinde Filistin’e ait silah deposunu füzelerle vurdu.

Muhammed Rabah

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa AK Parti’den Bozbey’e bayram çeki eleştirisi Yerel Seçimler öncesinde emeklilere her ay 2 bin lira yardım desteği sözü veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kurban Bayramı öncesi 13 bin emekliye destek verildiğini, rakamın 15 bine çıkacağını açıkladı. Bozbey’in bu açıklaması ile birlikte 720 bin 430 emeklinin bulunduğu Bursa’da 705 bin emekli, Başkan Bozbey’in ‘Kriterlerine’ takılarak hüsrana uğradı. Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı meclis toplantısına, Başkan Bozbey’in seçim öncesi vermiş olduğu emeklilere her ay 2 bin liralık yardım sözü ile ilgili soruya verdiği cevap damga vurdu. Yardımlarla ilgili soru soran AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sait Adiloğlu, “Sayın başkanım, emekliler sizden müjde bekliyor. Bununla ilgili geçmişte emeklilerimize 2 bin TL destek sözü vermiştiniz. Dün itibari ile açıklanan rakamlara göre 13 bin kişiye destek verilmiş. 720 bin 430 kişinin emekli olduğu Bursa’da gerçekten 13 bin kişiye mi destek vereceksiniz? Her defasında emeklilerin maaşlarının yetersiz olduğunu beyan ettiğiniz bir yerde, bu kriterleri neye göre belirlediniz? AK Parti olarak geçmiş bayramlarda 50 Bin kişiye sosyal destek çekleri veriyorduk, aynı şeklide desteğiniz devam edecek mi?" sorusunu yöneltti. Ali Sait Adiloğlu’nun sorusunu cevaplayan Bozbey, yardım için 120 bin başvuru olduğunu ve bunlardan 13 bininin ‘devletin belirlediği kriterlere’ uygun olduğunu ifade etti. “Aynı zamanda bu kriterleri yumuşattık ve kendine ait evi olanları da bu kriterlere dahil ettik” şeklindeki açıklaması ve yalnızca 13 bin kişiye yardım yapılması, Kurban Bayramı öncesi Başkan Bozbey’den sözünü tutmasını bekleyen 705 bin emekliye hayal kırıklığı ve hüsran yaşattı. Bozbey’in açıklamasında ısrarla devletin emeklilere hayal kırıklığı yaşatan açıklaması ile ilgili değerlendirme yapan AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sait Adiloğlu, "Öncelikle belediyelerin yapacağı sosyal yardımlarla ilgili kriterleri, yine o belediyelerin ilgili birimleri belirler. Devlet belirlemez. Devlet sadece belirlenen kriterleri kontrol edip, uygunsuzluk durumunda müdahale eder. Emeklilere verdiği sözü tutmayan Bozbey, şimdi de kriterleri devletin belirlediği algısı oluşturmak istiyor. Seçim öncesi emeklinin aldığı 10 bin liralık maaşın yetersiz olduğunu her defasında dile getiren Bozbey, emekli hemşerilerimize hayal kırıklığı yaşattı. Oysa önceki dönemde bizler belediyemizin belirlediği kriterlere göre 6 ve 12 ay boyunca ve her iki bayram öncesinde destek verdiğimiz 50 bin ihtiyaç sahibi ailelerin içerisinde, yaklaşık 10 bin emekli aileye zaten destek oluyorduk. Bursa’da 705 bin emekli, bizce Bozbey’in kriterlerine takıldı” dedi.