GÜNDEM - 15 Haziran 2014 Pazar 11:04

Japon doktorlar çiftetelli oynadı

A
A
A
Japon doktorlar çiftetelli oynadı

Türk kültürünü tanımak için Zonguldak’a gelen Japon misafirler, halk oyunu ekibiyle karşılıklı çiftetelli oynadı.

Miyazaki Parkı’nı da ziyaret eden doktorlar, Van Depremi’nde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.
Geçtiğimiz yıl Japonya’da gerçekleştirilen Zonguldak tanıtım gününde THY’nin iki kişiyi misafir etmek için hediye ettiği biletlerle Türkiye’ye gelen Japon doktorlar Tada Mariko ve Linuma Akemi Zonguldak’a geldi. Japonya’da yaşayan Zonguldaklı Murat Ensici’nin girişimleriyle Zonguldak’a gelen Japon doktorlar, Zonguldak’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

ÇİFTETELLİ OYNAYIP FOLKLOR ÖĞRENDİLER
Ziyaret kapsamında Can Polat Pamay Spor Salonu’na gelen Japon doktorlar, burada halk oyunu ekibinin gösterilerini izledi. Türk Kültürü’ne hayran kalan Japon Doktorlar, ayrıca folklor gösterilerine katıldı. Kaşıkla oynayan Japon Doktorlar, tanıtım programı sonrasında da halk oyunu ekibiyle karşılıklı çifte telli oynadılar. Program sonunda ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız, Japon doktorlara yöresel oyunlarda kullanılan kaşıklardan hediye etti.

MİYAZAKİ ATSUSHİ’Yİ ANDILAR
2011 yılında Van’da meydana gelen depremde gönüllü olarak çalıştığı esnada hayatını kaybeden Japon Doktor Miyazaki Atsushi’nin anısına yapılan anıtı ziyaret eden doktorlar, burada hayatını kaybeden meslektaşlarını andılar.
Kozlu Eski Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından yaptırılan anıtı ziyaretlerinde duygulanan Mariko ve Akemi, duygu yüklü olduklarını ifade etti. Japon doktorlara anıt ziyaretinde madenci heykeli de hediye edildi. Miyazaki Atsushi’nin Van’da gönüllü olarak çalıştığını ifade eden Bektaş, anıt ziyaretinde Japon misafirleri de yalnız bırakmadı. Bektaş, “Tamamen insani duygularla vatandaşlarımıza yardım etmek için hayatını kaybetti. Bizler de vefamızı gösterelim dedik. O ne niyetlerle Türkiye’ye geldiyse bizde sadece insanlığın ortada kalmadığını göstermek amacıyla bu anıtı yaptık. Nur içinde yatsın. Misafirlerimize de hoş geldin diyoruz. Bizleri onurlandırdılar. Bizler de onlara misafirperverliğimizi göstereceğiz” dedi.

ONUR ALTINDAĞ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.