SPOR - 25 Ağustos 2020 Salı 14:50

Juventus, yeni Merih Demiral'ları keşfetmek için Türkiye'ye geliyor

A
A
A
Juventus, yeni Merih Demiral'ları keşfetmek için Türkiye'ye geliyor

İtalya Serie A takımlarından Juventus'un Türkiye’de ilk ve tek resmi akademisi 17 Eylül’ de yapılacak lansmanla hizmete açılıyor. İstanbul Avrupa Yakası’nda Beşiktaş, Başakşehir ve Anadolu Yakası’nda olmak üzere üç ayrı sahada faaliyete başlayacak olan akademi geleceğin yıldız futbolcularını yetiştirecek.

İstanbul’da üç ayrı (Beşiktaş, Başakşehir, Anadolu Yakası’nda) saha ile hizmet vermeye başlayacak olan akademi, Juventus Kulübü’nün alt yapı sistemleriyle düzenleniyor. Eylül ayının 17’sinde tanıtım lansmanı ile eğitime başlayacak olan akademide teknik detaylar, taktik bilgileri ve futbola dair her türlü eğitim verilecek. Eğitim içeriğinde İngilizce dil eğitimi, özel beslenme programları da yer alacak.

Akademi’de Juventus Kulübü’nün belirleyeceği bir İtalyan Hoca Baş Antrenör olarak görev yapacak. İstanbul’dan sonra İzmir, Antalya, Ankara, Bursa ve Mersin’de de eğitim faaliyetlerine başlayacak olan Juventus Türkiye Akademi, Türkiye’de yaygın bir sistem kurmayı planlıyor.

Kız çocukları Juventus'ta olacak

Bu eğitim programında kız çocukları da yer alacak. Akademide 5-17 yaş arasındaki erkek ve kız çocuklarına eğitim verilecek. 18 yaş ve üzerindeki öğrenciler için antrenman programları ve bireysel eğitim programları da olacak.

İtalyan baş antrenör başkanlığında devam edecek çalışmalarda TFF antrenörlük lisansına sahip kişiler ve üniversitelerin Besyo Bölümü’nden mezun antrenörler görev alacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Engelli gençlerin askerlik sevincine ortak oldular Engelliler Haftası dolayısıyla Trabzon’da 17. Tugay Komutanlığı Şehit Üsteğmen H. Erdal Kurtoğlu Kışlası’nda engelli bireyler için temsili askerlik töreni düzenlendi. Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Trabzon İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nuh Tezcan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, davetliler ve asker aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende engelli bireyler, askeri üniforma giyerek temsili olarak temel askerlik eğitimi aldı ve daha sonra yemin ederek asker olma sevincini yaşadı. Engelli bireyler adına yaş kütüğüne dönem plaketini çakan Mustafa Saka, “Her Türk genci gibi, bizler için de çok önemli bir günde kışladayız. Daha önce giyme şansını bulamadığımız bu şerefli üniformayı giyerek bize devletimiz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağladığı temsili askerlik uygulaması sayesinde askerlik yeminimizi yaptık. Bize ve ailemize bu gururu yaşattıkları için, devletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Bu uygulamanın süresi bir gün olsa da bizim ve ailemizin taşıyacağı bu gurur, bir ömür boyu sürecek” dedi. Garnizon Komutanı ve 17. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Cemil Uzuner ise törende yaptığı konuşmada, “Özel tertip mensubu kahraman Mehmetçikler, bugün vatani görevini yapmak üzere birliğimize katılarak yurdumuzun dört bir köşesinden gelen arkadaşlarımızla aynı amaç uğrunda buluşmuştur. Bugün burada ant içtikten sonra onlar da Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçileri olarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katıldılar. Biz bu katılımla daha da güçlendik” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yemin eden engelli bireylere takdir belgeleri ve hediyeleri takdim edilirken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, engelli gençlerle yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi.
Kastamonu Öğrenciler kağıttan uçaklarla yarıştı Kastamonu’nun Daday ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, üniversite öğrencileri ile kağıttan uçaklar yaparak yarıştı. Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur tarafından Havacılık Yönetimi Bölümünde yürütülmekte olan “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi çerçevesinde, 4. sınıf öğrencileri, ilk ve ortaokul öğrencilerine havacılık temalı çeşitli etkinler düzenlemeye devam ediyor. Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Umut Kaan Özen ve havacılık kulübü öğrencilerinin yürütücülüğündeki sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, Daday’da bulunan Miralay Halit Bey İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle etkinlik yapıldı. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte kağıttan uçaklar yapılarak en uzağa uçurma yarışması düzenlendi. Ardından maket uçaklar eşliğinde temel havacılık ve uçak bilgileri öğrencilerle paylaşıldı. Öğrenciler uçak simülasyonu ile hem eğlendi hem de bilgi sahibi oldu. Öğrenciler gün boyunca çeşitli etkinliklerle eğlendi. Etkinliğe Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin ve okul müdürleri de katıldı. Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur, etkinliklerin düzenlenmesinde özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücülerine ve Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencilerine teşekkür etti.
Amasya SGK Amasya İl Müdürü Şenel: “Türkiye’nin yüzde 99,3’ü genel sağlık sigortası kapsamında” Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, 2002 yılında yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortasının kapsamının bugün yüzde 99,3’e ulaşmış durumda olduğunu açıkladı. 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamasında 2016 yılında yapılan düzenlenme ile Genel Sağlık Sigortası priminin tek kaleme indirildiğini hatırlatan Nurcan Yurt Şenel, “Geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı 2024 yılı için 600,08 TL’dir. Bu kişiler aylık olarak ödeyebilecekleri bu cüzi tutarla hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları eşleri, çocukları ile anne ve babaları sağlık güvencesine sahip olmasalar bile GSS kapsamında olup sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip oluyorlar. 2002’de yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortasının kapsamı bugün yüzde 99,3’e ulaşmış durumda” diye konuştu. Türkiye’nin kadar güçlü olduğunu korona virüs salgını döneminde tüm dünyaya gösterdiğine işaret eden il müdürü Şenel, “Ülkemiz, bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek oldu” şeklinde konuştu. Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan bir tanesinin de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ile bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanması olduğunu vurgulayan Şenel, “Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık sağlamak istiyoruz. Verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmaktadır” ifadelerini kullandı.