K vitamini, kan pıhtılaşmasında ve protein emiliminde önemli rol oynayan hayati bir besindir. Bu vitamin, kemik yoğunluğunu ve damar sağlığını korumaya da yardımcı olur. K vitamini eksikliği nadiren görülen bir durumdur. Bunun nedeni, K vitamininin yeşil yapraklı gıdalardan kolayca elde edilebilmesi ve aynı zamanda bağırsaklardaki yararlı bakteriler tarafından bu vitamin vücut tarafından doğal bir şekilde yapılmasıdır. K vitamini iki biçimde oluşur; K1 vitamini ve K2 vitamini. K1 vitamini bitkilerden elde edilebilirken, K2 vitamini ise kalın bağırsaktaki yararlı bakteriler tarafından üretilir. Uzmanlar günlük K vitamini ihtiyacının 90 mcg olduğunu bildiriyor. Şayet gerekli miktarda K vitamini almazsanız, K vitamini eksikliği belirtileri ile, ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. K vitamini eksikliği genellikle K vitamini açısından gıdaların yeterli miktarda tüketilmemesinden dolayı meydana gelir. Ispanak, brokoli, lahana, şalgam, bezelye, erişte, yumurta, kepekli ekmek ve soğan gibi sebzeler K vitamini açısından zengin gıdalardır.