ASAYİŞ - 05 Aralık 2014 Cuma 13:13

Kadın cinayeti kameralara böyle yansıdı

A
A
A
Kadın cinayeti kameralara böyle yansıdı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boşandıktan sonra tekrar barışıp eski eşi U.B. ile yaşayan Eda Okutgen'in bir tartışma sonrası U.B. tarafından bıçakla öldürülme anı apartmanın güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, geçen pazar günü saat 21.00 sıralarında, Fahrettin Altay Mahallesindeki bir evde meydana geldi. Yaklaşık bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan Eda Okutgen (41) ile U.B. (41), bir ay önce yakınlarının araya girmesiyle barıştırılırken, birlikte yaşamaya başladı. İlaç firmasında çalışan Eda Okutgen ile organizasyon işiyle uğraşan U.B. arasında iddiaya göre tartışma çıktı. Bunun üzerine Eda Okutgen evden çıktı. U.B. de evden çıkan eski eşinin arkasından gidip apartman girişinde yakalayıp yanında getirdiği bıçakla yaraladı. Kanlar içerisinde kalan Eda Okutgen, zemin katta bulunan apartmanın sığınağına kaçmaya çalışırken U.B. de arkasından gelip yine bıçaklayıp kaçtı. Sesler üzerine çıkan apartman sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptığı Eda Okutgen'i, ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Eda Okutgen, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ’NDE ORTAYA ÇIKTI
Dehşet anları apartmanın güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde ortaya çıkan görüntülerde, apartman merdivenlerinden önde kaçan Eda Okutgen ve ardından elinde bıçakla gelen U.B. görülüyor. Sonra Eda Okutgen'i yakalayan U.B.'nin eski eşini defalarca bıçaklaması görülürken, sesler üzerine çıkan komşu kameraya giriyor. Gelenleri gören U.B., apartman kapısından çıkarak kaçarken, komşuları Eda Okutgen'e yardıma koşuyor.

KAVGA PARA YÜZÜNDEN ÇIKMIŞTI
Hayatını kaybeden Eda Okutgen'in emekli Hava Pilot Yarbay babası Orhan Okutgen cenazenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle demişti: ''Bir yıl önce kızım ve damadım medeni bir şekilde ayrılmışlardı. Tekrar barışıp, tekrar medeni hayatlarını kurmak üzereydiler ama damadın düştüğü kötü mali durumdan kurtulması için kızım 400-500 bin lira parayı bulmak için evlerini satarak karşılamaya çalıştı. Eski damadım U.B., şirketten ayrılıp, tazminatını da almasını istiyordu kızımdan. Ama kızım daha iki sene daha çalışıp emekli olmak istiyordu. Zannediyorum kızım eşini işinde iki sene daha devam etmeye ikna edemedi. Nasıl bir cevap verdiyse o da bıçağı alarak iki yerinden bıçaklamış.'' Cinayet zanlısı ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

ATAKAN ŞEN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.