KENT HABERLERİ - 30 Temmuz 2013 Salı 12:58

Kadir Topbaş Esenyurt’ta yemek dağıttı

A
A
A
Kadir Topbaş Esenyurt’ta yemek dağıttı

Esenyurt Belediyesi sokak iftarlarının konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuk oldu.

Topbaş, vatandaşlara yemek servisi yaptı.Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Örnek Mahallesi sokak iftarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Esenyurtlu katıldı.

BAŞKANLAR SERVİS YAPTI

İftar öncesinde vatandaşları selamlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu vatandaş ile oturarak çorba servisi yaptı. Büyükşehir ve Esenyurt belediye başkanlarını karşılarında gören çocuklar ve gençler çok mutlu olduklarını ifade ederek, hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta kuyruk oluşturdu.

TOPBAŞ: “RAMAZAN AÇ VE SUSUZ İNSANIN HALİNİ HİSSETMEKTİR”

Örnek Mahallesi sokak iftarında ezan okunmasıyla birlikte açılan orucun ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş bir konuşma yaptı. Başkan Topbaş, “Bugün bu sofralarda buluşmamızın büyük bir önemi ve anlamı vardır. Bizi bu sofrada buluşturanlara şükranlarımı iletmek istiyorum. Ramazan ayı dünyanın öbür ucundaki aç ve susuz insanların halini hissetmek, ötekini hissetmek adına çok önemlidir. Bizler büyük bir ailenin mensuplarıyız. Esenyurt ’ta, İstanbul’da ve Türkiye’de olmak üzere büyük aile olmanın gururunu yaşıyoruz. 76 milyon bir ve beraberce kardeşiz. Farklı coğrafyalarda büyük sıkıntıların kan ve gözyaşının olduğunu biliyoruz. Diliyoruz ki Ramazan-ı şerifin manevi iklimi tüm insanları kuşatarak, barış ve kardeşlik getirsin ” dedi.

ESENYURT TAKDİR EDİLEN BİR KENT

Başkan Topbaş konuşmasında Esenyurt ‘un değişimi ve gelişiminden söz ederek,“ Türkiye’nin dünyada büyük bir rol oynadığı, dünyanın gıpta ile takip ettiği bir süreçte İstanbul’da Esenyurt ’un modern bir şekilde değişim ve dönüşümü de hayranlıkla izlenmektedir. Esenyurt ’un 10 yıl önce çamurlu yollarını ve vatandaşın sıkıntı çektiği zamanları çok iyi biliyoruz. Değerli belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun büyük çabaları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizim desteklerimiz ile Esenyurt modern ve takdir edilen bir kent haline gelmiştir” diye konuştu.İftar programı ardından Esenyurt Hz. İbrahim Camii’nde akşam namazını kılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ilçeden ayrıldı.

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.