ASAYİŞ - 05 Mart 2017 Pazar 23:26

Karabük'te silahlı saldırıya uğrayan Dr. Metin Güneş hayatını kaybetti

A
A
A
Karabük'te silahlı saldırıya uğrayan Dr. Metin Güneş  hayatını kaybetti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otomobili ile seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay, akşam saat 18.30 sularından Bağlarbaşı Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde meydana geldi. Eşiyle ayrı olan ve özel bir tıp merkezinde Radyoloji uzmanı olan Dr. Metin Güneş (45), hafta sonları gördüğü 6 yaşındaki oğlu ile bir süre vakit geçirdi. Daha sonra Köyiçi meydanında yemek yedikten sonra 78 BM 497 plakalı aracı ile oğlunu eve bıraktı. Oğlunu bıraktıktan sonra aracı ile seyir halinde olan Güneş’i, otomobiliyle takip eden Kamil A. (37) önünü keserek durdurdu ve silahını çekerek ateş etti. Kamil A. olayın ardından, polisi arayarak kendini ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri şahsı gözaltına alırken, vücuduna isabet eden kurşunlar sonrası ağır yaralanan Dr. Metin Güneş, 112 ambulansıyla Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Dr. Güneş hayatını kaybetti.

Karabük'te silahlı saldırıya uğrayan Dr. Metin Güneş  hayatını kaybetti

25 dakika önce oğlu ile yemek yemiş

Olay sonrası yol bir süre trafiğe kapatılırken, olayı gerçekleştiren Kamil A. ile doktor Güneş arasında husumet olduğu öğrenildi. Doktor Güneş'in olaydan 25 dakika önce oğlu ile yemekten çıkıp araca bindikleri görüntüleri ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Yasin Erdem 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.