Kardelen Kıraç, 12 Ocak tarihinde kayıp olarak aranmaya başlanmış, cesedi 15 Ocakta Paderborn kenti yakınlarındaki Möhnesee sahili kenarında bulunmuştu.
Almanya'da tecavüz edildikten sonra öldürülen 8 yaşındaki Türk kızın katili komşusu çıktı. Kardelen'in evine 30 metre uzaklıkta yaşayan Türk katil şimdi her tarafta aranıyor. 29 yaşındaki katil Ali K. küçük kız kaybolduktan bir gün sonra eşyalarını toplayarak karısıyla birlikte ortadan kayboldu.
Almanya'nın Paderborn kentinde geçen ay kaçırıldıktan sonra 60 kilometre uzaklıkta cesedi bulunan 8 yaşındaki Türk kızı Kardelen'in katili belirlendi. Polis katili belirlemek için bir kişiyi gözaltına almıştı. Ancak gözaltına alınan kişinin kimliği polis tarafından açıklanmamıştı. Sorgusu devam eden kişi katilin eşgalini verdi. Alman polisi 3 hafta gibi kısa bir sürede Kardelen'in katilini belirlemiş oldu.
Kardelen'in katilini bulmak için polis, 60 kişilik bir soruşturma grubu oluşturmuş ve yaklaşık bin ipucunu değerlendirmişti. Paderborn polisi, Möhnesee'ye 60 kilometre uzaklıkta, kayıp kızın kıyafetlerine ulaşmış daha sonra da cesedini bulmuştu. Küçük Kardelen'in cenazesi Türkiye'ye getirilerek Ordu'da toprağa verilmişti.
Paderborn Savcılığı sözcüsü Horst Rürup, düzenlenen basın toplantısında, Ali K. (29) adlı katil zanlısının, Kardelen'in ailesinin oturduğu evin yanındaki evde oturduğunu, cinayet mahallinde ve söz konusu evde yapılan DNA testleri sonucunda katil zanlısı olarak belirlendiğini söyledi.
Evli, ancak çocuk sahibi olmadığı belirtilen Ali K.'nın Türkiye'ye kaçtığının tahmin edildiğini ifade eden Rürup, bu nedenle bu kişi hakkında dün uluslararası tutuklama kararı çıkarıldığını, Türk polisinin de kendisini aradığını kaydetti.
Başkomiser Jürgen Heinz da Ali K.'nın Türk vatandaşı olduğunu, 2001 yılından bu yana Almanya'da yaşadığını söyledi. Ali K.'nın 2002 yılında evlendiğini ve 2007 yılından bu yana Kardelen'in ailesine komşu olarak Benediktinerstrasse 17 adresinde yaşadığını kaydeden Beinz, söz konusu kişinin Kardelen'in ailesini tanımadığını belirtti.
Ali K.'nın bu yılın başından bu yana işsiz olduğunun ve ayda 900 Avro yardım parası aldığının belirlendiğini ifade eden Heinz, Ali K.'nın Kardelen'in cesedi bulunmadan önce Türkiye'ye, babasının yaşadığı Aydın iline kaçtığının tahmin edildiğini kaydetti.








