EKONOMİ - 21 Aralık 2021 Salı 11:17

kiralabunu.com’a erken aşama yatırımı geldi

A
A
A
kiralabunu.com’a erken aşama yatırımı geldi

Türkiye’nin kiralama platformu kiralabunu.com ilk yatırımını aldı. Erken aşama yatırımı alan girişim, ikinci tur yatırımını ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde almayı hedefliyor.

Paylaşım ekonomisinin ülke ve dünya ekonomisine katkılarını göz önüne alarak kurulan ve her geçen gün büyüyen “kiralabunu.com"a erken aşa-ma yatırım melek yatırımcıdan geldi. 7.5 milyon dolar değerlenen şirket yüzde 2’lik hissesine karşılık yatırım aldı.

Kiralabunu.com Kurucu Ortağı Sinan Ventura, 1 yıllık şirket olarak 7.5 milyon dolar değerleme almanın kendileri için çok önemli olduğunu belir-terek şunları söyledi: “Aldığımız yatırım hızlı büyüme için motivasyon oldu. Erken aşama yatırımla pazarlama çalışmalarını desteklemeyi, istihdamı arttırmayı ve kiralama sektörü için yeni kategoriler açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki 3 aylık hedefimiz şirketin yüzde 15’i için yatırım almak”.

Sinan Ventura ayrıca, “Yeni kategoriler açmayı ve aylık müşteri sayımızı 2022 yılının ilk üç ayında 5000 kullanıcıya çıkarmayı hedefliyoruz. Kobilere yönelik ürünlere yatırım planımız bulunuyor. Kahve makinesi, fotokopi makinası, klima, TV gibi ürünleri de kısa süre içerisinde portföyümüze ekleyeceğiz. Tüm yatırımlarımızla birlikte önümüzdeki 3 aylık dönemde global fonlar ve melek yatırımcılarla 2 milyon dolar yeni yatırım almak için görüşmelerimiz devam ediyor. Kiralamayı, satın almaya alternatif yol olarak tüm Türkiye’ye tanıtmayı ve ekibi güçlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te kar çilesi ve eğlence bir arada Karabük’te etkili olan kar yağışını fırsata çeviren bir içerik üreticisi, kayak takımlarıyla Safranbolu’nun tarihi sokaklarında kayarak renkli görüntülere imza attı. Karabük genelinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yollar karla kaplanırken, sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar rampaları çıkamayarak geri dönüş yaptı. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı renkli görüntüleri de ortaya çıkardı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da bir içerik üreticisi, kayak takımlarını giyerek sokaklarda kayak yaptı. Karın keyfini doyasıya çıkaran içerik üreticisi Furkan Gülçetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kar yağışı herkesi olduğu gibi bizi de heyecanlandırdı. Bende kayak takımlarımı alarak bir farkındalık ve deneyim olsun diye trafiğin olmadığı sokaklarda kaymak istedim. Çok güzel bir deneyimdi" ifadelerine yer verdi. Kayak sporunun çok güzel olduğunu ifade eden Gülçetiner, herkesin bu sporla ilgilenmesi tavsiyesinde bulundu. Minibüs şoförü Hayati Özbek, yolların çok kötü durumda olduğunu aktararak, "Sabah ne yapacağız bilmiyoruz" dedi. Özbek, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen kar yağışının da kış güzelliği olduğunu dile getirdi. Öte yandan Safranbolu’nun bir çok noktasında vatandaşlar ve çocuklar, mahalle aralarını kayak merkezine çevirdi. Poşetlerini ve kızaklarını alan çocuklar, kayarak doyasıya karın tadını çıkardı. Kayak merkezine gidemediklerini belirten çocuklar, kendi kayak merkezlerini oluşturduklarını aktardılar.