GÜNDEM - 20 Nisan 2010 Salı 13:07

Kürşat Tüzmen, salonları karıştırdı

A
A
A
Kürşat Tüzmen, salonları karıştırdı

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılacağı toplantıyı karıştırması renkli görüntülere neden oldu. Tüzmen'in konuyla ilgili esprili yaklaşımları herkesi güldürdü.

ENGİN KOCABIYIK-TAHİR SARIKAYA/ANKARA

Rixos Otel'de Dizayn Grup'un düzenlediği 'Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücü' adlı toplantıya davetli olan Kürşad Tüzmen, toplantıya geç kalınca yanlışlıkla aynı otelde aynı saatteki 'Sporda Sevgi ve Hoşgörü Çalıştayı'nın yapıldığı salona girdi. Çalıştaydaki Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yanına oturan Tüzmen, daha sonra yanlış toplantıya katıldığını anlayarak salondan ayrıldı. Davetli olduğu toplantıya katılan Tüzmen, yaptığı yanlışlığı salondakilere anlatınca gülüşmelere neden oldu.

Tüzmen, davetli olmasına rağmen 3 bakanın katılmadığı toplantıya Bakan Özak'ı getireceği sözünü verdi. Yaklaşık yarım saat sonra alt kattaki spor çalıştayının yapıldığı salona giden Tüzmen, Bakan Özak'ı üst kattaki toplantıya davet etti. Bu davete şaşıran Bakan Özak'a Tüzmen, "Yukarıdaki toplantıya 5 dakika uğrayacağınıza söz verdim. Burada sporla bedeninizi geliştiriyorsunuz. Yukarıda da beyni geliştiriyoruz" dedi.

Toplantı çıkışında gazetecilerin yaşanan karışıklıkla ilgili sorularını cevaplandıran Tüzmen, "Sabah otele geldim. Resepsiyondaki arkadaşa 'toplantı nerede?' diye sordum. Buradaki hatam hangi toplantı olduğunu söylemememdi. Görevli de beni spor çalıştayının yapıldığı salona getirdi. İçeri girdiğimde İstiklal Marşı okunuyordu, kımıldayamadım. Daha sonra Sayın Özak'ın yanına oturdum. Etrafıma baktığımda sporla ilgili yazılar görünce yanlış yere geldiğimi anladım" dedi.

Tüzmen, bir basın mensubunun 'uykusuz muydunuz?' şeklindeki sorusunu ise, "Görevli arkadaş uykusuz muydu onu merak ediyorum" şeklinde cevapladı. Bakan Özak ve Tüzmen, daha sonra asansörle bir üst kattaki toplantıya gitti. Bakan Özak, burada bir süre bulunurken eline verilen ve üzerinde 'beyin göçüne dur' yazılı dövizi inceledi. Bu esnada devreye giren Tüzmen, "Sayın Bakan merak etmeyin kötü olanlar yuvarlaktır. Elinizde tuttuğunuz köşeli. Köşeli bir yerdeyiz" şeklinde espri yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.