GÜNDEM - 17 Mart 2017 Cuma 17:23

KYK İl Müdürü kız yurdunda yaşanan olayı anlattı | Rize haberleri

A
A
A
KYK İl Müdürü kız yurdunda yaşanan olayı anlattı | Rize haberleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi, geçtiğimiz çarşamba akşamı Kız Öğrenci Yurdunda yaşanan tatsız olayın tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi, Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Atmeydanı Mahallesi’ndeki Kredi Yurtlar Kurumu Dosma Kız Yurduna bir kişinin itfaiye merdivenlerini kullanarak içeri girdiğini ve 3. kata kadar çıktığını hatırlattı. İlk panik esnasında kız öğrencilerin bağrışması sonucu güvenlik görevlisinin durumu fark ederek olaya müdahale ettiğini söyleyen Yavaşi, "Hiçbir öğrencimizin kılına zarar germeden şahsı denetimli bir şekilde, hiçbir nahoş durum meydana gelmeden aşağıya indirerek emniyetli bir alana alıyor. Emniyet güçlerine haber verildikten sonra şahıs götürülüyor. Bu kişi ifadesinde orada bulunan kız arkadaşı ile görüşmek için geldiğini ifade ediyor" diye konuştu.

Olay üzücü olmakla birlikte hiçbir öğrenciye zarar gelmemesinin bir anlamda kendileri için tek teselli olduğunu vurgulayan Yavaşi, "Biz olayın akabinde güvenlik sayısını artırarak aileleri bilgilendirmek suretiyle, öğrencilerimizin panik olmaması için gayretlerimizi ortaya koyduk. Emniyet güçlerimiz de oradaki ekip sayısını artırarak bölgede bu tür olayların meydana gelmemesi için gerekli önlemleri aldılar. Çalışmalarımız devam ediyor. Ailelerin endişe etmesini gerektirecek herhangi bir olay yoktur" ifadelerini kullandı.

Kız öğrenci yurduna itfaiye merdivenlerinden tırmanarak giren V.A, öğrencilerin çığlıkları üzerine olay yerine gelen güvenlik görevlisi tarafından yakalanarak polise teslim edilmiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, mahkemece adlı kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bayram Ali Sarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.