DİĞER SPORLAR - 18 Ocak 2019 Cuma 11:15

Maria Sharapova, son şampiyon Wozniacki’yi eledi

A
A
A
Maria Sharapova, son şampiyon Wozniacki’yi eledi

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık’ta mücadele eden Maria Sharapova, 3. turda karşılaştığı turnuvanın son şampiyonu Caroline Wozniacki’yi 2-1 mağlup ederek 4. tura yükseldi. Rus tenisçi, 4. turda Avustralyalı Ashleigh Barty ile mücadele edecek.

Avustralya Açık’ta heyecan tek kadınlar ve tek erkeklerde yapılan maçlarla devam etti. 3. turda Rus tenisçi, Maria Sharapova, Rod Lover Arena’da karşılaştığı Danimarkalı rakibi Caroline Wozniacki’yi 6-4, 4-6 ve 6-3’lük setlerle 2-1 mağlup etti. Toplamda 2 saat 24 dakika süren zorlu mücadelede gülen taraf Rus raket Sharapova oldu. Turnuvanın son şampiyonu Wozniacki'yi eleyerek, adını 4. tura yazdıran Sharapova, bu turda Yunan tenisçi Maria Sakkari’yi geçen Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty ile karşılaşacak.

Federer set vermeden 4. turda
Avustralya Açık’ta mücadele eden tecrübeli raket Roger Federer ise 3. turda rakibine set vermedi. İsviçreli raket, 3. turda karşı karşıya geldiği Birleşik Amerikalı rakibi Taylor Fritz’i 2-6, 5-7 ve 2-6 ile setlerde 3-0 mağlup etti. 78 dakika süren maçta Federer, adını bir üst tura yazdırırken, 4. turda Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas’ın rakibi oldu. 

Bora Akyol

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul AK Parti İstanbul İl Başkanlığı komşularla aynı sofrada buluştu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Ramazan ayı kapsamında düzenlediği programlar çerçevesinde ’Komşuluk İftarı’na ev sahipliği yaptı. İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir’in yanı sıra il binasına komşu olan hane sakinleri, iş yeri sahipleri, mahalle muhtarı, spor kulüpleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ramazan’ın birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu pekiştiren programda komşular aynı sofrada buluşurken, sıcak ve samimi bir atmosfer hâkim oldu. İftarın ardından gerçekleştirilen sohbetler ve programlar, mahalle kültürünün güçlenmesine vesile oldu. İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Yusuf Aslan’ın selamlama konuşmasıyla başlayan programda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Kıymetli komşularımızı İl Başkanlığımızda ağırlıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ramazan ayı demek birlik demek, beraberlik demek, komşuluk demek ve birlikteliğimizi daha da büyütmek demek. Bugün de güzel bir örneğiyle bir aradayız. İlçe teşkilatlarımız ve belediyelerimizle hamdolsun Ramazan ayımızın maneviyatını en iyi şekilde sürdürme gayreti içerisindeyiz" dedi. İftar programının ardından şair ve yazar İbrahim Sadri’nin gerçekleştirdiği şiir dinletisiyle Ramazan akşamına anlamlı bir atmosfer kazandırıldı. Katılımcılar, birlik ve beraberlik duygusunun ön planda olduğu keyifli bir Ramazan akşamı yaşadı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda Ramazan ayı boyunca komşuluk, teşkilat ve gönül buluşmalarıyla İstanbul’un farklı kesimlerinden vatandaşlar aynı sofrada buluşmaya devam edecek.