ASAYİŞ - 05 Kasım 2019 Salı 10:04

Minibüsle kaçırılan kızı yolcu dolu özel halk otobüsüyle kurtarma operasyonu kamerada

A
A
A
Minibüsle kaçırılan kızı yolcu dolu özel halk otobüsüyle kurtarma operasyonu kamerada

Sancaktepe’de genç kızın minibüse zorla konarak kaçırılmasıyla özel halk otobüsüne atlayan kızın yakını, şoföre minibüsü takip etmesini söyledi. Şoför de formula pilotu gibi minibüsü takip etti ve önünü kesti. Araçtan inen vatandaşlar minibüsü yumruklayarak durdurmaya çalışırken şahıs minibüsle tekrar kaçtı. Polis ekipleri, ihbar üzerine harekete geçerek minibüsü durdurup şahsı gözaltına aldı. O sıcak anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sancaktepe’de meydana gelen olayda, iddiaya göre Recep Ç. isimli şahıs genç bir kızı zorla minibüse bindirerek kaçırdı. Kızın yakını da özel halk otobüsüne binerek şoföre minibüsü takip etmesini söyledi. Kızın kaçırıldığı minibüs, özel halk otobüsü tarafından Sultanbeyli Hasanpaşa Mahallesi’ne kadar takip etti. Bu sırada otobüsteki bazı yolcuların, kaçırılan kızı kurtarmaya çalışan otobüs şoförüne ‘evimize gideceğiz’ diyerek tepki gösterdiği görüldü. Otobüs sürücüsü, amansız takip sonucunda minibüsün önünü kesti.

Kızın yakını ile otobüsteki vatandaşlar, durdurulan minibüse hamle yaptılar. Şahıs, minibüsle tekrar kaçmaya başlarken, vatandaşlar minibüsün camını yumruklayarak durdurmaya çalıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis, kaçırılan kızı kurtarmak için çalışma başlattı. Daha sonra yakalanan şahsın tutuklandığı öğrenildi.

Minibüs ile kaçırılan kızı özel halk otobüsü ile kurtarma operasyonu cep telefonu kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde özel halk otobüsü şoförü, sürücüsünün kız kaçırdığı minibüsü takip ediyor. Minibüsün önünü keserek kızı kurtarmaya çalışıyor.

Aksiyon filmlerini aratmayan kovalamacanın kahramanı otobüs şoförü Cüneyt Orakçı, o anları İHA’ya anlattı

Minibüsle kaçırılan kızı yolcu dolu özel halk otobüsüyle kurtarma operasyonu kamerada

Özel halk otobüsünün şoförü Cüneyt Orakçı “Duraktan yolcu alırken, 100 metre ileride ışıklarda bir bayan tahminimce karşıdan karşıya geçmek için bekliyordu. O ara yanına bir minibüs yaklaştı. İçeriden bir şahıs çıktı, bayanı arabaya bindirmeye çalıştı. O ara olayı tam anlayamadığımız için hemen müdahale edemedik. Bayan tekrar arabanın içinden çıktı. Bu sefer şahıs baya bir zorladı. Şahıs kadını ağzına bez dayayarak bayıltmaya çalıştı. O an anladım şahsın iyi niyetli olmadığını. Onu solladım ben, arkamda kaldı. Bir süre gidince ne yapabilirim diye kafamda kurguladım.

O sırada yolcular da baya bir destek çıktı, ‘kaptan dur müdahale edelim’ dediler. Yolcuların da desteğiyle yolun ortasında çapraz bir şekilde yolu kapatarak durdum. Kapıları açmamla birlikte yolcular hep birlikte çıktık, aracın üzerine yürüdük. Saldırdık araca, arkadaşın biri yumruk attı, camını kırdı. Şahıs geri geri çıkıp kaçtı. Emniyeti aradık, bilgileri verdik. Aldığımız bilgilere göre sağ olsun emniyetimiz bayanı kurtarıp şahısları gözaltına almış” dedi.

İzzet Aydın - Cüneyt Sevindik

 



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.