POLİTİKA - 28 Nisan 2023 Cuma 13:48

Muharrem İnce'den Davutoğlu'na: 'Sen daha halanı ikna edemiyorsan işin bitmiş demektir'

A
A
A
Muharrem İnce'den Davutoğlu'na: 'Sen daha halanı ikna edemiyorsan işin bitmiş demektir'

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Düzce’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İnce, "Davutoğlu açıklamasında CHP'ye oy vermesi için 90 yaşındaki halasını bile ikna edemediğini söylüyor. Babacan tabanını ikna edemediğini belirtiyor. Sen daha halanı ikna edemiyorsan işin bitmiş demektir" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Düzce’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Gençlerin ilgisiyle karşılaşan İnce, ilk defa oy kullanacak gençlerden destek istedi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, Millet İttifakı üyelerine yüklenerek, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’na oy toplayamadığını söyledi. İnce, "2 hafta sonra seçim var. Demokrasilerde seçim günü şölen, düğün, bayram günüdür. Devletin uçakları, araçları, hazinenin parası, bütün imkanlarla yarışacaksın, sonra seçimi küçümseyeceksin. Seçim egemenlik hakkının kullanılmasıdır. Milletin özgür iradesidir. Bizim bir otobüsümüz var, 2006 model. Yolda gelirken yine bozuldu. Bize hazine yardımı, belediye imkanı yok. Bir kesim hazineden besleniyor, bir kesim belediyelerden besleniyor. Biz üç yol olarak buradayız" dedi.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan gitmelidir. Neden gitmelidir? 21 yılda Erdoğan hiçbir sorunu çözemedi. İşsizlik sorunu aynen duruyor, enflasyon ve hayat pahalılığı ortada. Erdoğan'dan önce sığınmacı sorunumuz yoktu. Onunla birlikte bir de sığınmacı sorunumuz ortaya çıktı. O bu işleri yürütemedi. Yapamadı yani. Fakat o gitsin derken de Erdoğan’ın eskileri ile Kılıçdaroğlu mu çözecek? Son 21 yılında, 17-18 senesinde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu var zaten. Erdoğan ile olmaz ancak Erdoğan'ın eskileri ile de olmaz. Biz millete bir üçüncü yol sunuyoruz. Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket diyoruz. CHP listelerine Devalı, Saadetli, Gelecekli 77 kişiyi yerleştirmişler. CHP'lilere yazık. Davutoğlu, açıklamasında CHP'ye oy vermesi için 90 yaşındaki halasını bile ikna edemediğini söylüyor. Babacan tabanını ikna edemediğini belirtiyor. Sen daha halanı ikna edemiyorsan işin bitmiş demektir. Bu işin doğrusu CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi'nin ittifak kurmasıydı. Ancak olmadı. Biz tek başımıza bu millete bir alternatif üretiyoruz. Ne sağdan ne soldan, Atatürk'ün yolundan gidelim diyoruz. Memleket Partisi olarak çok ciddi bir oy alacağımızı görüyoruz. Bugün burada 15 tane gençle konuştum. İlk kez oy kullanacaklar. 15'de 15 Memleket Partisi. Ben gençlere güveniyorum. Biz bu ülkede değişimin önünü açacağız. Bu ülkeyi uçurumun kenarından çekip alacağız. Milletin huzura ve gülmeye ihtiyacı var. Refaha ihtiyacı var. Kirasını ödeyemiyor, et alamıyor, çocuklarına süt içiremiyor. Şimdi ithal et getirdiler, kıymanın fiyatını düşürecekler ancak bu da üreticiyi batıracak. İthalat sopası ile üreticiyi terbiye etmeye kalkarsanız Kurban Bayramı'ndan sonra eti kasap vitrininde bile göremeyiz."

Enes Bektaş-Ali Yıldız

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Bulucu’dan Anneler Günü mesajı AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılın her gününü Anneler Günü olarak bile kutlasak yine de annelerin hakkının ödenmeyeceğine dikkat çeken Başkan Emrah Bulucu, “Yüce dinimiz İslam’da annelere ve annelik makamına sürekli övgüler dizilmiş, annelerin birer cennetin anahtarı olduğu ifade edilmiştir. Sevgili Peygamberimiz de, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diye buyurarak, annelerin aslında kurtuluşa giden yol olduğunu anlatmıştır. Sadece anneler gününde değil ne her gün anneler günü olsa bile anne hakkını ödeyemeyiz. 6 Şubat depreminde yitirdiğimiz yüzlerce annelerimiz oldu. Evlatlarını kaybeden belki de yıllarca kucağına almayı beklediği evladını deprem yitiren annelerimiz oldu. Bu acının tarifi imkansız. Ziyaret ettiğimiz birçok ailelerde öyle trajediler var ki insanın boğazı düğümleniyor. Evladını kaybeden annelerimize ve annesini kaybeden tüm vatandaşlarımıza Rabbim sabır versin. Mekanları cennet olsun. Bizleri derinden sarsan bir başka trajedi de Gazze’de yaşanıyor. Anne olduğunu göremeden, karnında bebeği ile ölen kadınlar, ölen annesinin bedeninden ameliyatla alınan bebekler. Zor şartlar, ölümle burun buruna yaşamak ve yetersiz beslenme nedeniyle erken doğum yapan, sütü kesilen anneler. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. BM’nin kadın biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hala ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın BM ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi ‘Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz’ Yaşanan tüm zulme, acıya, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli annelere selam olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Anneler Günü’nü kutluyor, başta depremde evladını kaybeden annelerimiz, şehit annelerimiz, Filistinli annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden hürmetle öpüyor, ahirete göç etmiş olan annelerimize de, Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.
Adıyaman ‘Kentin yeniden inşası’ çalıştayı düzenlendi Adıyaman Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ‘Kentin yeniden inşası’ çalıştayı gerçekleştirildi. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’nin bileşenleri ile birlikte düzenlenen çalıştay, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, TMMOB Mimarlar Birliği Adıyaman İl Temsilciliği Sekreteri Ufuk Bayır, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Tekin, meslek odalarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, depremde büyük yara alan Adıyaman’ın yeniden inşa sürecini uzmanlarla işbirliği içerisinde yürüteceklerini söyledi. Söz konusu çalıştayın, işbirliğinin göstergesi olduğuna değinen Tutdere, “Belediye olarak inşa sürecinde uzmanlarla ve bilim insanlarıyla işbirliğini önemsiyoruz ve bunu sizlerle başaracağımıza inanıyoruz. İşbirliği ve dayanışma ne kadar güçlü olursa sorunların aşılması da o kadar kolay olur” dedi. Çalıştaydan çıkacak olan sonuç raporuyla kentin yeniden inşasıyla ilgili yol haritasını belirleyeceklerini kaydeden Tutdere, “Bundan sonraki süreci sizler söyleyeceksiniz biz Belediye olarak notlarımızı alacağız. Buradan çıkacak sonuç raporuyla yol haritamızı belirleyeceğiz. Hep beraber bundan sonraki süreci birlikte, düzgün planlayalım ki iki yıl sonra şu eksik bu eksik demeyelim biz de kendimize ona göre çeki düzen verelim, varsa eksiklerimizi tamamlayalım. Bundan sonraki süreçlerde daha düzgün işler yapalım, ruhsat birimimizi tüm imar birimlerimizi ona göre şekillendirelim ve varsa yaşanan aksaklıkları giderelim” diye konuştu. Başkanın konuşmasından sonra uzmanlar konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.
Giresun Ligden düşen Giresunspor’da kongre de ertelendi Kongreye giden Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak, bütün çabalarına rağmen destek bulamadıkları için Giresunspor’u bulunduğu durumdan kurtaramadıklarını söyledi. Trendyol 1. Lig’den küme düşen takımlarda biri olan Giresunspor’da olağanüstü kongre çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Ekonomik nedenlerden dolayı elindeki futbolcuları tutamayan, transfer tahtası kapalı olduğundan dolayı da transfer yapamayarak altyapı futbolcularıyla ligi tamamlamak zorunda kalan Giresunspor’da alınan olağanüstü kongre kararı çoğunluk sağlanamadığı için 18 Mayıs tarihine ertelendi. Süper Lig’e yükseldikten sonra üst üstte iki sezon ligden düşen Giresunspor’un kendini toparlaması için alınan kongre kararın ardından ise henüz resmi olarak adaylığını açıklayan olmadı. Çok mücadele etmesine rağmen yeterli desteği bulamadıklarını anlatan Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak, "Göreve geldiğimizde adeta ekonomik olarak çökmüş bir kulüp devraldık. Giresunspor’da yapılan usulsüzlüklerle ilgili bir inceleme başlattık ve bugün dava süreci devam etmektedir. Şu anda sadece yabancı futbolculara 7.5 milyon Euro borcu bulunmaktadır. Bazı futbolcularla görüşerek indirim talebimiz oldu ancak bunda da yeterli destek bulamadığımız için maalesef başaramadık. Yerli futbolcularımıza ise yönetim olarak 70 milyon TL, federasyondan gelen paralarla ise toplamda 130 milyon TL bir ödememiz oldu. Ne yazık ki, yaptığımız bütün girişimlere ve çabalarımıza rağmen transfer tahtasını açıp oyuncu alamadık. Altyapı oyuncularımızla ligin sonuna kadar mücadelemizi sürdürdük" dedi. "Giresunspor’un yanında olmaya devam edeceğiz" Giresunspor’a talip olacak yeni yönetimi zor günlerin beklediğini de ifade eden Yamak, "Hocamızın sözleşmesi sezon sonuna kadardı. Yeni sezonda devam edip etmeyeceğine yeni yönetim karar verecektir. Oyuncularım altyapıdaki genç oyunculardan oluşuyor. Hala transfer tahtası kapalı ve mali durumumuz da ortada. Henüz bir aday çıkmadı ama önümüzde bir haftalık süre var. Bu süre içerisinde sağlıklı bir yönetim gelirse biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Gerek yabancı futbolcularla yaptığımız indirim görüşmeleri, gerekse de ekonomik anlamda yönetimin ve Giresunspor’un yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Gaziantep Bilim Şehitkamil’de annelere özel etkinlik Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde Bilim Şehitkamil, Anneler Günü’nü unutulmaz kılan özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bilimin büyülü dünyasına keyifli bir yolculuğa çıkan anneler ve çocukları, bilimsel keşiflerle dolu bir gün geçirdiler. Teknoloji atölyesinden doğa bilimlerine, uzay ve havacılıktan matematiğe kadar geniş bir yelpazede sunulan etkinlikler, katılımcıların merakını ve öğrenme isteğini artırdı. Öğrenciler, deney yaparak öğrenmenin keyfine varırken, anneler de çocuklarıyla birlikte bilim ve teknolojinin heyecan verici dünyasına adım attılar. Annelerin çocuklarıyla birlikte aktif olarak katıldığı etkinlik, sadece eğlenceli vakit geçirmekle kalmadı, aynı zamanda aile bağlarını güçlendirdi. Bilimin eşsiz dünyasını keşfederken bir araya gelen aileler, öğrenmenin ve keşfetmenin aile içindeki önemine bir kez daha şahit oldular. Bilim Şehitkamil eğitimcileri, etkinliğin büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, benzer etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceğini bildirdiler. Gelecek nesillerin bilime olan ilgisini artırmak ve onları teknolojinin hızla değişen dünyasına hazırlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladılar. Etkinliğe katılan anneler ve çocukları da kendilerine yönelik özel etkinlik dolayısıyla duydukları mutluluğu paylaştılar. Bilim Şehitkamil, sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda geleceğin bilim insanlarını yetiştiren bir merkez olarak öne çıkıyor. Etkinliklerle öğrencilerin bilimsel meraklarını canlı tutarak, onların keşfetme ve öğrenme arzularını destekliyor. “Çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirdik” Etkinliğin bir parçası olan anne Münever Yıldırım, “Anneler Günü vesilesiyle Bilim Şehitkamil’de düzenlenen etkinliğe 2 çocuğumla birlikte katıldım. Burada çok güzel etkinliklere katıldık. Çocuklarımla birlikte çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirdik. Gerçekten çok güzel bir ortam burası. Çocuklarım, burada kendi tasarımları olan ürünleri yaptılar. Bende kendilerine bu konuda yardımcı olmaya çalıştım. Böylesine anlamlı bir günde bizlere değer veren Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. “Bugün, her şeyi annem için yapıyorum” Etkinliğe katılan Salih Enes Uzuntop, “Bugün, Anneler Günü vesilesiyle annem ile birlikte Bilim Şehitkamil’e gelerek çeşitli etkinliklere katıldık. Çok güzel etkinlikler yaptık. Bugün, her şeyi annem için yapıyorum. Annemi çok seviyorum. Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Bizlere böylesine güzel bir etkinliği düzenleyen Şehitkamil Belediyemize de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Katılım çok yoğun oldu Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Bilim Şehitkamil Atölye Eğitmeni Medine Küçükaslan, “Anneler Günü vesilesiyle Bilim Şehitkamil olarak, anne-çocuk etkinliği düzenledik. Annelerimizle çocuklarımızı etkinliklerimizde buluşturduk. Katılım çok yoğun oldu. Yoğun bir katılımla çocuklarımız ve anneleri çeşitli etkinliklere katıldı. Bizlerde eğitmenler olarak, onların bu özel günlerinde yanlarında olmaya çalıştık. Bu vesileyle tüm annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyoruz” sözlerini kaydetti.