GÜNDEM - 22 Aralık 2017 Cuma 20:17

Nar lekesi ne ile çıkar? Nar lekesi nasıl çıkar?

A
A
A
Nar lekesi ne ile çıkar? Nar lekesi nasıl çıkar?

Nar soyulması bir hayli zahmetli bir meyve olarak bilinmesinin yanı sıra nar lekesi de bir o kadar temizlemesi zor lekelerdendir. Havaların soğuduğu şu günlerde yüksek oranda vitamin içermesinden dolayı tercih edilen nar lekesiyle nasıl başa çıkılır? İşte nar lekesini çıkarmanın yolları

Kış aylarında nar yemek eğlenceli olduğu kadar nar lekesi de bir o kadar can sıkıcı olabilmektedir. Nar lekesinin çıkarılması en zor lekelerden olduğu herkes tarafından bilinmekte. Özellikle kıyafete, halıya bulaşmış nar lekesini çıkarmak için nasıl uğraşıldığını biliyoruz. Hatta lekeyi çıkamayıp sevdiğimiz kıyafetlerden vaz geçtiğimiz bile olmuştur. İşte size nar lekesinden kurtulmanın yöntemleri

Giysiden Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Kimse kıyafetine nar suyu dökülmesini istemez. Özellikle önem verilen kıyafetlerde görülen lekeler herkesin canını sıkar. Nar lekesi olmuş bir kıyafetten lekeyi çıkarmak için yine limon kolonyası dökerek çözüm bulabilirsiniz. Yine az önce bahsettiğim gibi beyaz bir bezle silmeyi unutmayın.

Kurumuş Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Şansınız varsa nar lekesini anında farkedersiniz. Diyelim ki lekeyi gec farkettiniz ve leke oldukça kurudu. Peki bu durumda ne yapmanız gerekecek? Şimdi de bu durumda ne yapmamız gerektiğine bir göz atalım. Eğer nar lekesini geç farkederseniz kumaşı leke çıkarıcı bir deterjana bastırıp bekletin ve ardından yıkayın.

Önemli Uyarı

Eğer nar lekesi olan bölge, ipek, şifon, yün vb. gibi hassas yapılı kumaşlardan oluşuyorsa temizleme aşamasında daha dikkatli olmalı, çitileme ve ovalama gibi uygulamalar içeren yöntemleri tercih etmemelisiniz. Yıkama aşamasına geldiğinizde eşyalarınızı üzerinde yazan talimatlara mutlaka uyarak yıkamayı da ihmal etmemelisiniz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.