SAĞLIK - 11 Ağustos 2022 Perşembe 13:31

Ömer bebek tüm dünyaya umut oldu

A
A
A
Ömer bebek tüm dünyaya umut oldu

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kadavradan rahim nakledildikten sonra anne olan Derya Sert, eşi Mustafa Sert ve oğulları Ömer Özkan Sert’le bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesinde gerçekleşen ve dünyada ilk olan operasyonla 2011 yılında rahim nakli yapılan Derya Sert, 4 Haziran 2020’de annelik sevinci yaşadı. Tüm dünyanın umutla beklediği bebek, operasyonu gerçekleştiren ekibin başındaki Prof. Dr. Ömer Özkan’ın ismini aldı. Aynı durumdaki kadınlara umut olan Derya Sert, eşi Mustafa Sert ve 2 yaşını dolduran oğulları Ömer Özkan Sert ile birlikte Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan'ı ve ardından da Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti.

"Tüm dünyaya umut oldu"

Rektör Özkan, Ömer Özkan bebeği elinden tutarak yürütüp makamına oturttu. Rektör Özkan, aile ile bir süre sohbet etti. Rahim naklinin birçok kadın için umut olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Derya Sert tüm dünya için bir ilk oldu. Onun ameliyatı ve sonrasında hamilelik sürecinde yaşadıklarımız tüm dünya için örnek teşkil etti. Derya’nın ardından onlarca ameliyat yapıldı. Dünyada onlarca aile çocuk sahibi oldu, onlara umut oldu” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 17 ilde "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" operasyon İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde Jandarmamızın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki,67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdik. 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesini deşifre ettik. 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı" dedi. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 17 ilde Jandarmanın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki, 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdiklerini belirterek 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesinin deşifre edinildiğini, 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını kaydetti. "Bu ürünleri ele geçirerek, sahte ve kaçak alkol üretimiyle vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma KOM Daire Başkanlığımız koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarımızca yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Manisa, Ordu, Rize ve Tekirdağ’da operasyonlar düzenledik. Sahte alkol üretimine yönelik operasyonlarımızı 81 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yapalım. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."