ASAYİŞ - 28 Eylül 2012 Cuma 19:14

Otopsi için mezarı açıldı

A
A
A
Otopsi için mezarı açıldı

Geçtiğimiz aylarda İnegöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden kadının otopsisinin yapılmaması üzerine, savcılık talimatıyla mezarı kazıldı.

SALİH BAKICI
BURSA

11 Haziran 2012 tarihinde Alanyurt istikametinden İnegöl’e gelmekte olan sürücü Necdet O.’nun yönetimindeki özel otomobil, Metal Sanayi kavşağını geçtikten hemen sonra, yolun karşısına geçmek isteyen anne ile iki çocuğuna çarpmıştı.

Kazada yaralanan 31 yaşındaki anne Saadet Kaplan ile çocukları 8 yaşındaki Ömer Kaplan ve 4 yaşındaki Tayyip Kaplan, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. İki kardeş kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, ağır yaralanan anne Saadet Kaplan, ilk önce Bursa'ya ardından Yalova Devlet Hastanesi sevk edilmişti. Götürüldüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan anne Saadet Kaplan’ın cenazesi, bir gün sonra İnegöl’e getirilerek Orhaniye mezarlığına defnedilmişti.

MEZAR TEKRAR KAZILDI

Hayatını kaybettiği hastanede otopsi yapılması unutulduğu iddia edilen kaza kurbanı Saadet Kaplan'ın mezarı, 4 ay sonra tekrar savcılık talimatıyla kazıldı. Çıkarılan ceset, ölüm nedeninin tespit edilmesi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

"SİNEM BULUNDU" SÖYLENTİLERİ YAYILDI

Kazı sırasında ise, insanların aklına hemen İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2. sınıf öğrencisi iken ortadan kaybolan ve bu güne kadar bulunamayan genç kız Sinem Yurdakul geldi. Mezarın kazılmasını izleyenler arasında 'Sinem'in ölüsü mü bulundu' söylentileri de ortalığa yayıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir