MAGAZİN - 21 Ekim 2016 Cuma 18:23

Oyuncu Necati Şaşmaz 'Kurtlar Vadisi Darbe' soruşturmasında ifade verdi

A
A
A
Oyuncu Necati Şaşmaz 'Kurtlar Vadisi Darbe' soruşturmasında ifade verdi

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden önce “Kurtlar Vadisi Darbe” ismi için patent başvurusunda bulunduğu gerekçesiyle PANA Film hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Kurtlar Vadisi dizinde Polat Alemdar karakteriyle tanınan oyuncu Necati Şaşmaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından PANA Film hakkında başlattığı soruşturma kapsamında ifade verdi.

Avukatıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Şaşmaz, soruşturmayı yürüten savcılığa ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

PANA Film, 24 Mayıs 2016’da FETÖ tarafından organize edilen 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesi, ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ismi için patent başvurusu yapmıştı.

Türk Patent Enstitüsü, PANA Film’in başvurusunu incelediği sırada darbe girişimi meydana gelmiş, TPE bunun üzerine başvuruyu reddetmişti. Daha sonra TPE Başkanı Prof. Habip Asan tarafından savcılığa ihbar yazısı gönderilerek 'Kurtlar Vadisi Darbe' ibareli marka başvurusu anılan darbe teşebbüsünden önce gerçekleşmiş olduğu belirtilmişti. Şikayeti incelemeye alan Başsavcılık, PANA film hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Başak Akbulut
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi değişti. Kararname kapsamında Niğde Valisi Cahit Çelik Bingöl Valiliği’ne atanırken, Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu. Niğde Valiliği’ne atanan Nedim Akmeşe kimdir ? Nedim Akmeşe, 1980 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Sinop’un Gerze ilçesinde, orta öğrenimini Samsun’da tamamlayan Akmeşe, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak, 2005 yılında Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kamu görevleri kapsamında Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapan Akmeşe, 2006-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla gönderildiği İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 2008 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanan Akmeşe, ardından Elazığ’ın Ağın ve Van’ın Gevaş ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanan Akmeşe, 2017 yılında Daire Başkanı, 2019-2023 yılları arasında ise Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Akmeşe, 17 Ekim 2023 tarihli ve 2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Nedim Akmeşe, iyi derecede İngilizce bilmektedir.