DÜNYADAN FUTBOL - 21 Mayıs 2021 Cuma 15:36

Ozan Kabak: 'Elbette Liverpool'da kalmak isterim'

A
A
A
Ozan Kabak: 'Elbette Liverpool'da kalmak isterim'

Sezonu kiralık olarak İngiliz ekibi Liverpool'da tamamlayan milli defans oyuncusu Ozan Kabak, "Elbette Liverpool'da kalmak isterim. Jürgen Klopp henüz bana bir şey söylemedi. Şu ana kadar kendisiyle bu konu hakkında konuşmadık. Neler olacağını göreceğiz" dedi.

Schalke 04'ten devre arasında Liverpool'a kiralanan Ozan Kabak, Premier Lig ekibindeki geleceği ile ilgili konuştu. İngiliz basınına açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki futbolcu, geleceğinin henüz belirsiz olduğunu söyledi. Virgil van Dijk, Joel Matip ve Joe Gomez gibi iyi oyuncularla birlikte olduğu zaman daha sıkı çalıştığını vurgulayan genç yıldız, "Hepsi çok iyi stoper. Onlar ve Jürgen gibi bir hocayla idman yaptığımda daha iyi olabilirim. Şimdiye dek elimden gelenin en iyisini yaptım. Gösterdiğim performanstan memnunum" diye konuştu.

"Son beş ay benim için çok iyi geçti"
Ozan Kabak, geride kalan beş ayın kariyeri ve kişiliği için çok değerli olduğunu belirterek, "Çok iyi insanlarla ve futbolcularla tanıştım. Jürgen gibi bir menajerle çalıştım. Şimdi bu büyük yıldızlar sayesinde çok fazla tecrübeye sahibim. Yıldızlar diyorum çünkü sayıları çok fazla. Onlarla çalışmak bile sizi daha iyi yapıyor. Antrenmanda dahi oyununuzu geliştiriyorsunuz. Burada kalıp kalmamamdan bağımsız olarak son beş ay benim için çok iyi geçti" açıklamasını yaptı.

"Elbette Liverpool'da kalmak isterim"
Ozan Kabak, "Elbette Liverpool'da kalmak isterim. Jürgen Klopp henüz bana bir şey söylemedi. Şu ana kadar kendisiyle bu konu hakkında konuşmadık. Neler olacağını göreceğiz. Liverpool, büyük bir kulüp. Bu formayı taşıdığım her an için çok gururluyum. Şu ana kadar elimden gelenin en iyisini verdim ve işimi yaptım. Gelecek sezon neler yaşanacağını göreceğiz. Ne olursa olsun burada oynamanın tadını çıkardım. Takımdaki herkesin benim için yaptıklarını takdir ediyorum" ifadelerini kullandı.
Milli futbolcu Liverpool forması ile bu sezon 9 Premier Lig, 4 Şampiyonlar Ligi olmak üzere 13 maçta görev aldı.

Sabri Kalkar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Taşkınlara neden olan yağmurlar kuruyan şelaleyi canlandırdı Son dönemde taşkınlara neden olan yağmurların ardından Manisa’nın bin 517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’nda uzun yıllardır kuruduğu bilinen bir şelale yeniden hayat buldu. Yaklaşık 50 metrelik yükseklikten kayalıklara doğru akan şelale, seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor. Öte yandan Spil Dağı Milli Parkının endemik bitkileri arasında yer alan kardelen ve çiğdem bitkileri de çiçek açarken çiçeklere zarar vermenin cezası 699 bin 245 TL olarak belirlendi. Manisa’nın bin 517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı, ziyaretçilerine doyum olmayan manzaralar sunmaya devam ediyor. Son dönemde Manisa genelinde etkili olan ve Gediz Nehri’nin taşmasına, bağların ve bazı evlerin sular altında kalmasına neden olan yoğun yağışların ardından Spil Dağı Milli Parkı’nda da dikkat çeken bir doğa olayı yaşandı. Spil Dağı Milli Parkı’nda Uzun yıllardır kuruduğu bilinen şelale yeniden son yağışlarla birlikte adeta yeniden hayat buldu. Yaklaşık 50 metrelik yükseklikten kayalıklara doğru akan su, taşkınların neden olduğu olumsuz tabloya karşın doğanın yeniden canlanmasını gözler önüne serdi. Eriyen kar sularıyla da beslenen şelalenin ortaya çıkardığı manzara seyrine doyum olmayan görsel şölen sunarken, yaz aylarına doğru şelalenin yeniden kuruması bekleniyor. Öte yandan Spil Dağı Milli Parkında bulunan orman köşkleri de ziyaretçilerinin ağırlamaya devam ediyor. Ramazan boyunca da açık olacak orman köşklerinde konaklamak isteyen misafirler Milli Parklardan bu yerleri kiralayarak Spil Dağı’nın eşsiz doğasıyla vakit geçirebilecekler. Ayrıca orman köşklerinin hemen yanında bulunan gölet de DSİ tarafından yeniden restore edilecek. Gölette oluşan obrukların kapatılarak yeniden su tutması sağlanarak gelen misafirlerin vakit geçirebilecekleri önemli bir alan olması hedefleniyor. Bu çiçeklere zarar vermenin bedeli 699 bin 245 TL Spil Dağı’nda son günlerde yağmurun ardından kar yağışı da etkisini gösterdi. Özellikle zirve kesimlerde kısa süreli de olsa etkili olan tipi, yüksek rakımlı alanları beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışıyla birlikte kardelen ve çiğdemler çiçek açarak doğaseverlere görsel şölen sundu. Türkiye’nin önemli bitki çeşitliliği alanlarından biri olan Spil Dağı Milli Parkı’nda toplam 593 bitki türü bulunurken, bunların 78’ini yalnızca Spil Dağı Milli Parkı’nda yetişen endemik türler oluşturuyor. Kardelen ve çiğdem de bu özel türler arasında yer alırken, biyolojik zenginliğin korunması amacıyla bu bitkileri koparanlara 699 bin 245 TL idari para cezası uygulanıyor.
Denizli Fotoğrafçılar Buldan’da sahaya indi Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Temel Fotoğrafçılık Eğitimi kapsamında kursiyerler bu kez sahaya çıkarak öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen gezi programında yaklaşık 80 kişilik ekip, Buldan ilçesinde bir araya geldi. Fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça’nın rehberliğinde düzenlenen saha çalışmasında katılımcılar, eğitim sürecinde edindikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı buldu. Işık kullanımı, kompozisyon kurgusu, bakış açısı, alan derinliği ve doğru kadraj gibi temel fotoğraf teknikleri, ilçenin doğal ve tarihi mekanlarında uygulamalı olarak çalışıldı. Saha çalışmaları sürecek Buldan’ın özgün mimarisi, tarihi sokakları ve doğal güzellikleri eşliğinde gerçekleştirilen çekimlerde kursiyerler hem teknik becerilerini geliştirdi hem de estetik bakış açılarını güçlendirdi. Eğitici olduğu kadar keyifli bir atmosferde tamamlanan saha gezisi, kursiyerlerin deneyim kazanmasına önemli katkı sağladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve kültür alanındaki eğitim faaliyetleri kapsamında devam eden Temel Fotoğrafçılık Eğitimi, ilerleyen haftalarda farklı uygulama çalışmalarıyla sürdürülecek. Eğitim sonunda ortaya çıkan en başarılı kareler ise düzenlenecek özel bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Erzincan Köy Camisi imece usulü temizlendi Erzincan’ın Sabırlı köyünde bulunan Sabırlı Köy Camii, Ramazan ayına girilmesiyle köylü kadınların imece usulü bir araya gelmesiyle kapsamlı şekilde temizlendi. 18. yüzyılda Abdülhamit Han döneminde inşa edildiği belirtilen cami, ahşap ve taş işçiliğiyle öne çıkarken, tarihi yapısıyla günümüze ulaşan ibadethanelerden. Köyde yapılan duyurunun ardından camide imece usulü temizlik için kadınların davet edildiğini belirten cami hatibi Muhammed Altun, köylü kadınların bir araya gelerek camide detaylı bir temizlik gerçekleştirdiğini ifade etti. Temizlik çalışmalarına katılan Meryem Dal, "Ramazan ayının gelmesiyle arkadaşlarımızla toplanıp bir araya geldik. Temizliğimizi yapalım dedik. Allah nasip ederse bütün Ramazan buradayız. Oruçlarımızı ibadetlerimizi kuranlarımızı yapacağız daha temiz daha düzenli daha hijyenik olması için hepimiz bugün bir aradayız dedi." Nezahat Berçe ise Ramazan boyunca camide yapılacak ibadetlere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlarımızla toplandık geldik burada temizlik yaptık. Allah rızası için ramazan geliyor mukabele okunacak teravih kılınacak onun için temizlik yaptık" Cami hatibi Muhammed Altunkaya da caminin tarihi ve mimari özelliklerine değinerek, "Camimiz 18. Yüzyılın ortalarına doğru Abdülhamit han döneminde yaptırılmıştır. Camimizin kendine has bir yapısı vardır camimiz ahşap direkler ve taştan inşa edilmiştir. Ramazan ayı dolayısıyla köyümüzün kadınları camimizi temizlediler kendilerinden Allah razı olsun diyoruz teşekkür ediyoruz." dedi.