GÜNDEM - 06 Eylül 2014 Cumartesi 16:46

Palandöken’de ekonomi zirvesi derneği toplandı

A
A
A
Palandöken’de ekonomi zirvesi derneği toplandı

Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği (PALEZ) ülkenin ve bölgenin sosyo-ekonomik, politik, emniyet sorunlarını ve çözüm önerilerini düzenleyeceği Davos benzeri toplantılar ile masaya yatıracak.

PALEZ İdare Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen, Erzurum'u bölge ülkelerinin Davos'u haline getireceklerini belirtti .PALEZ, Palandöken dağındaki Polat Renaissance Otel'de düzenlediği tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Göndoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile STK temsilcileri ve akademisyenler yer aldı .
 

‘PALANDÖKEN DÜNYA’NIN YENİ DAVOS'U OLACAK’
PALEZ İdare Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen, Erzurum'u ve Palandöken'i dünyanın ve ülkenin gündemine taşımak istediklerini belirtti . Dernek olarak, ülkenin çözüm bekleyen ve ilerki zamanlarda problem olabilecek konularını belirleyerek, seminer, konferans ve toplantılar düzenleyip, görüş, rapor ve analizler hazırlamak olduğunu açıkladı .

‘ÇALIŞTAY’I HAYATA GEÇİRECEĞİZ,
Akılcı ve bilimsel çözümler üretmek istediklerine açıklayan PALEZ İdare Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen ,önümüzdeki yıl başlamak üzere her sene ulusal ve uluslararası bir zirve ve üç çalıştay gerçekleştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek, "Ülkemizin dünyadaki gelişim ve çağdaş değerler istikametinde sosyo- ekonomik, demokratik kalkınmasını teşvik etmek hedeflerimizin arasında bulunuyor . Bu gayesiyle Erzurum'u bölgenin Davos'u yapmak istiyoruz. Uluslararası alanda söz sahibi akademisyen, siyasetçi, iş adamlarını Erzurum'da buluşturup ülkenin ve bölgenin emniyet , ekonomi, demokrasi gibi konularını masaya yatırıp çözüm teklifleri oluşturacağız. Bu toplantıların ilgini gelecek Senenin ocak ayında başlatmayı planlıyoruz. Her sene bir zirve üç çalıştay ile ülkemizin ve bölge ülkelerinin stratejik faaliyetine ev sahipliği yapacağız. Palandöken dünyanın yeni Davos'u olacak." diye belirtti .

BAŞBAKANIMIZ SAYIN DAVUTOĞLU’NDAN İLHAM ALDIK
Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ‘Davos küçük gelir. DAVOS dediğimiz yer küçük bir köy, Erzurum ise Kuzey Kafkasya’dan Orta Asya’ya ve Orta Doğu’ya kadar merkezi olan bir şehir. Hedeflerimiz büyük olacak, burayı dünyanın en önemli merkezi haline getireceğiz.’ Mesajı ile ilham alarak yola çıktıklarını kaydeden Tüzmen,’Bölgelerin kesim noktasından Çin’den, İran üzerinden İpekyolu geçidi üzerinde bulunan bir şehirdir.Türkiye’nin konumu ve artan nüfusu, Ülkemizin doğu ile batıyı ,akdeniz ile hint okyanusunu rusya ile sıcak denizleri birbirlerine bağlayan aynı zamanda doğu ile batı arasındaki bütün ekonomik ticari ,dini ve kültürel bağlantıların yapıldığı ve önemli ticaret yollarının bulunduğu bir bölgedir.’ Dedi.

‘ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA, ERZURUM EV SAHİPLİĞİ YAPSIN’
Erzurum Vali Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, PALEZ'in Erzurum'u Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir alt yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Gündoğan,’Erzurum Anadolu’nun kadim şehirlerinden birisi. Erzurum kış turizmi açısından her geçen gün gelişen bir şehir konumundadır. Uluslararası organizasyonlara rahatlıkla ev sahipliği yapılabilecek potansiyele sahibiz. Bunu neden başarmayalım. Bu başarıyı yakalamak bizim elimizde, Erzurum’u zirveye taşımak adına her kes elini taşın atlına koymalıdır. Devletin yatırımının yanısıra özel sektörlere kapı açılmalıdır.’ dedi.

‘ERZURUM NEDEN DÜNYA KENTİ OLMASIN’
Danışma Kurulu Üyesi Araştırmacı- Yazar Tarihçi Abdurrahman Zeynal ise, Erzurum'un 120 sene önce sosyo- ekonomik olarak daha iyi noktada olduğunu dile getirdi. Zeynal, şehrin nüfus yapısı ve sahip olduğu büyükbaş hayvancılık bakımından 120 sene evvelki rakamı yakalaması halinde Erzurum'un tekrardan dünya şehri olacağına işaret ederek,"Erzurum dünya’nın marka şehirlerine aday olabilir. Halk olarak ecdadımızı anma adına Palandöken’in 3 bin 700 rakımlı Ejder zirvesine neden yürüyüş yapmıyoruz. Erzurum turizm potansiyeli adına mükemmel bir şehir, Erzurum adına el ele vererek bunu başaracağımıza inanıyorum. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Kent Tiyatrosu’nun 2026 rehberi Kepez Kent Tiyatrosu (KKT), yeni yılda da Kaç Baba Kaç, Medyum, Dilek Elması ve Bu Benim Masalım oyunlarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Kepez’de 2026 yılı sanatla, tiyatroyla ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek. Kepez’in ödüllü ekibi, Kepez Kent Tiyatrosu, yeni yılda 2’si çocuk, 2’si yetişkin olmak üzere toplam 4 oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Yetişkin oyunları arasında, 2025’te büyük ilgi gören ve bol kahkahasıyla dikkat çeken Kaç Baba Kaç ile kara komedi türündeki Medyum seyirciyle buluşacak. Her iki oyunda dönüşümlü olarak Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00’da sahnelenecek. 2026’nın ilk oyunu Kaç Baba Kaç, 2 Ocak 2026 Cuma (Bugün) saat 20.00’da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Dünyaca ünlü İngiliz yazar Ray Cooney’nin kaleminden, Haldun Dormen çevirisi ve Gökhan Avkıran yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun 16 yaş ve üzeri izleyiciye hitap ediyor. Kepez Kent Tiyatrosu’nun deneyimli kadrosunun sahneleyeceği oyun, 2025 sezonunda gördüğü yoğun ilginin ardından 2026’da da izleyiciyle buluşacak. Oyunun merkezinde, kariyerinin en önemli konuşmasına hazırlanan Dr. David Morgan yer alıyor. Ancak yıllar önce yaşadığı kısa bir ilişkinin beklenmedik sonuçları, hastane koridorlarında birbirinden komik olayların zincirini başlatıyor. Yanlış anlamalar, kimlik karmaşaları ve sürpriz gelişmelerle tempo hiç düşmezken, Dr. Morgan hem kariyerini hem evliliğini hem de akıl sağlığını kurtarmaya çalışıyor. 13 yaş sınırıyla sahnelenecek olan "Medyum", Sam Bobrick’in yazdığı ve yine Gökhan Avkıran’ın yönettiği kahkaha dolu bir kara komedi. Dedektif romanları yazarken geçim sıkıntısı nedeniyle medyumluk yapmaya başlayan Adam’ın, kendisini karmaşık ve komik ilişkiler ağında bulmasını konu alan oyun; kurgusu, mizahı ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu, çocukları da unutmadı. Yeni yılda iki çocuk oyunu dönüşümlü olarak sahnelenecek. Dilek Elması 5 yaş, Bu Benim Masalım 4 yaşındaki çocuklar için sahne alacak. Çocuk oyunları, Pazar günleri saat 14.00’te dönüşümlü olarak sahnelenecek.