KÜLTÜR SANAT - 09 Kasım 2022 Çarşamba 13:13

Paraguay Turizm Bakanı Afara’dan Türk dizilerine övgü: 'Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisini izliyorum'

A
A
A
Paraguay Turizm Bakanı Afara’dan Türk dizilerine övgü: 'Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisini izliyorum'

Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara Türk dizilerinin Paraguay’da çok sevildiğini belirterek, “Benim de şahsi olarak takip ettiğim Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisi var” dedi.

Paraguay Turizm Bakanı Afara, resmi ziyarette bulunduğu Türkiye’de İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunun altını çizen Afara, “Türkiye’ye 5 günlük resmi ziyaretimizdeyiz şu anda. İstanbul, Kapadokya ve Ankara’da gerçekleştirdik. Bugün de tarihi bir imza attık. Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanı ile karşılıklı Turizm Mutabakat Zaptı imzaladık. İki ülke arasındaki tecrübe değişimi yaşanacaktır. Özellikle turizm alanında tecrübeli olan Türkiye gibi bir ülkeyle tecrübe değişimi paylaşımı anlaşmasını imzalamaktan ve burada olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Gelecekte iki ülke arasında sürdürülebilir turizm beklediklerini ifade eden Bakan Afara, ‘yeşil turizm’ konusunda Paraguay’ın ciddi girişimlerinin olduğunu belirtti.

Paraguay Turizm Bakanı Afara’dan Türk dizilerine övgü: 'Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisini izliyorum'

“Fatmagül’ün suçu ne?’ dizisini takip ediyorum”
Paraguay’da Türk dizilerinin ve filmlerinin yoğun ilgi gördüğünden bahseden Afara şunları söyledi:
“Özellikle sabah öğle akşam Türk dizilerinin, filmlerinin payı çok büyük. Biz Paraguay’da çok ciddi derecede Türk film ve dizilerini takip ediyoruz. Benim de şahsi olarak takip ettiğim Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisi var. Ancak eşimin dizi izlediği gibi ben izleyemiyorum çünkü vakit konusunda sıkıntı çekiyoruz. Özellikle Türk dizilerinin bir kültürü tanıtmak anlamında da çok etkin rol oynadığını düşünüyoruz. Her zaman Türkiye’yi tanımaktan mutluyuz.”

“Türk dili öğrenmeye talep bizi mutlu ediyor”
Afara, Paraguay’da Türkçe öğrenmek isteyen birçok kişinin olduğunu vurgulayarak, “Son dönemde büyükelçilikler aracılığıyla açılan 120 kapasiteli kursa bin 500 kişi başvurdu. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

“Sivas’a gidemedim ama tekrar dönmeyeceğimiz anlamına gelmiyor”
Anadolu'da Hristiyanlığın ilk piskopos ve şehitlerinden olduğu söylenilen ve 280- 316 yıllarında Sivas'ta yaşadığı bilinen Aziz Vlas’ın mezarını ziyaret etme şansını bulamadıklarını bildiren Afara, “Tekrar dönmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Buradaki turistlik aktivitelerin ciddi derecede bize de yol gösterdiğini düşünüyoruz. Sadece kültürel ve dini anlamda değil macera anlamında, kış turizmi anlamında, kültür turizmi anlamında çok ciddi derecede aksiyonlar mevcut. Bundan dolayı da tekrardan döneceğiz Türkiye’ye. Döndüğümüzde de farklı şehirleri ziyaret etme şansını buluruz” diye konuştu.

Mevlüt İşli - İbrahim Çakmak - Muhammed Musab Gümüşer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te yoğun kar yağışı nikaha engel olamadı Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle nikâh salonuna gidemeyen çiftin imdadına Şahinbey Belediyesi ekipleri yetişti. Nikahları evlerinde kıyılan çiftin şahitliğini ise zabıta ekipleri yaptı. Şahinbey ilçesinde yaşayan Cihan Subaşı ile Leyla Ünal, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle nikah salonuna ulaşamayınca durum Şahinbey Belediyesi’ne bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri, nikah memuru ile birlikte çiftin evine giderek nikahı ev ortamında kıydı. Hava şartları nedeniyle nikah şahitlerinin de salona gelememesi üzerine, çiftin şahitliğini Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri yaptı. Kar yağışı altında gerçekleşen nikah renkli görüntülere sahne olurken, çift ve aileleri belediye ekiplerine teşekkür etti. "Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz" Nikahın ardından duygularını dile getiren Cihan Subaşı ile Leyla Ünal çifti, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yapmış olduğu görevleri ve hizmetleri yakından takip ediyoruz, hepsinden haberimiz var, biliyoruz ve görüyoruz. Allah başarısına başarı katsın, sağlıklı ve uzun ömürler versin. Hemşehrisi olarak kendisini çok seviyoruz. En mutlu günümüzde bize böyle bir destek verdikleri için başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederiz. Çok heyecanlıyız, kusura bakmayın konuşmakta zorlanıyoruz ama bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan herkese minnettarız" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden karla mücadele seferberliği Adıyaman’ın Kahta ilçesinde etkisini artırarak sürdüren yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken Kahta Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Zorlu hava şartları nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara ekmek ve sıcak yemek ulaştırılırken, yollarda mahsur kalan sürücü ve yolcular için de sıcak çorba ve konaklama desteği sağlanıyor. Belediye ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahada aktif olarak görev alırken, özellikle yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarına öncelik veriliyor. İlçe genelinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, kar nedeniyle ulaşımda aksama yaşayan vatandaşların güvenli ortamlara alınması sağlanıyor. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, olumsuz hava şartlarına karşı tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, "Yoğun kar yağışı süresince hiçbir hemşehrimizin mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz 7/24 sahada görev yapıyor. Evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza sıcak yemek ve ekmek ulaştırıyor, yolda kalan misafirlerimize çorba ve konaklama imkânı sunuyoruz. Acil bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız belediyemizin 185 numaralı hattını arayarak bizlere ulaşabilir. Gelen her talebi titizlikle ele alıyoruz," ifadelerini kullandı. Kahta Belediyesi, kar yağışının etkisini yitirmesine kadar vatandaşların güvenliği, sağlığı ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdüreceğini duyurdu.