ASAYİŞ - 29 Ağustos 2022 Pazartesi 17:14

Patpat tarlaya uçtu: 4 yaralı

A
A
A
Patpat tarlaya uçtu: 4 yaralı

Edirne’nin Keşan ilçesinde kontrolden çıkan patpatın şarampole devrildiği kazada, araçtaki 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Keşan-Gelibolu istikametinde seyreden patpat olarak tabir edilen araç, kavşak notasından Keşan’a bağlı Bahçeköy istikametine doğru manevra yaptı. Bu sırada kontrolden çıkan araç yolun sağ tarafındaki şarampole devrildi. Patpatta bulunan Filiz Sevici, Memoş Sevici, Göksel Sevici ve Zehra Sevici yaralandı.

Patpat tarlaya uçtu: 4 yaralı

Yaralılar, kaza yerine gelen Keşan 112 acil servis ambulansı ile kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Emre Akarca

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri “Başkan Yalçın bize özgürlüğümüzü verdi” Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle üniteyi ziyaret eden bir grup engelli, duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kendilerine böylesine güzel bir imkan sunduğu için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ve araçlarını tamir eden atölye çalışanlarına teşekkür eden Seda Karakaya, “Ben üniversiteye giderken araştırma yapıyordum ‘böyle bir hizmet var mı?’ diye. Karşıma Talas Belediyesinin yapmış olduğu bu hizmet çıktı. Çok sevindim, çok mutlu oldum. Geçen sene aracım bozuldu. 2 ay vardı okulun başlamasına ‘acaba okula gidebilecek miyim?’ diye stres yapmıştım. Daha sonra bu hizmeti buldum ve başvurdum. Hemen geldiler, arabamı tamir ettiler. Sonrasında tekrar bozuldu ama korkmamaya başladım. Çünkü güvenebileceğim birileri vardı artık. Talas Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü arabalarımızı tamir etmekle kalmıyor bize özgürlüğümüzü veriyor, bize ellerimizi ayaklarımızı geri veriyor. Bu yapılan en büyük hizmet” diye konuştu. “Çok dua alıyoruz" Kendisi de bir engelli olan atölye çalışanı Şeref Özel de yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Başkan Mustafa Yalçın ve atölye çalışanları olarak çok dua aldıklarını ifade eden Özel, “Bluetooth ile çalışan uzaktan kumandalı refakatçi kumandası yaptık. Ağır engelliler için yaptığımız bu sistemle engelli aracı, engellinin yanına çağrılıyor. Bunun yanında güneş paneli ile şarj olan aracımız var. Yaklaşık 6 saatte aküyü tam dolduruyor ve elektrik sorunu olmadan yoluna devam ediyor. Bir de herkesin bildiği mobil aracımız var. Bununla engellilerimizin evlerine gidip araçlarını yerinde tamir ediyoruz. Arızası büyük ise atölyemize getirip tamirini yaptıktan sonra tekrar evine teslim ediyoruz” diye konuştu. Bin 294 araç tamir edildi Talas Belediyesi Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesinde faaliyete geçtiği günden bu yana toplam bin 294 engelli aracı tamir edildi. İlk etapta Talas’ta yaşayan engellilere yönelik olarak açılan ünite, zaman içerisinde hem Kayseri merkez ilçeleri hem de uzak ilçelerden de talep almaya başladı. Türkiye’de başka hiçbir belediyede bulunmayan üniteye zaman zaman il dışından da talepler geliyor.
Bursa Milyonluk vurgun yapan sahte polis, tarlada mevsimlik işçi çıktı Bursa’da telefonla ulaştığı yaşlı kişileri, isimlerinin terör örgütüne yapılan operasyonda geçtiği yalanıyla korkutup 1,7 milyon liralık vurgun yapan sahte polis gerçek polisler tarafından tarlada mevsimlik işçi kılığında yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesi Yenibağlar Mahallesinde ikamet eden C.A.(68)’yı cep telefonundan arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttıktan sonra isminin terör örgütüne yapılan operasyonda geçtiğini sıra ona da geleceğini belirterek korkuttu. Kurtulması için evinde ve bankada bulunan ne kadar altın ve para varsa bunları operasyonda kullanıp adını temize çıkartacağını belirten sahte polise inanan C.A. evde bulunan 44 adet Cumhuriyet altını, 23 adet çeyrek altın, 7 adet yarım altın, 1 adet Ata altını, 1 adet takı seti, 2 adet bilezik, 1 adet beyaz altın set, 7 adet yüzük, 3 adet kolye ucu, mor taşlı kolye ucu yüzük ve küpe seti, 2 adet zincir bileklik 1000 dolar para, 2 adet hacı kolyesini poşete koyarak eve gelen sahte polise verdi. Durumu bir yakınına anlatan C.A. dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi. Diğer bir olay Gemlik ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, L.A. (74)’yı arayan yine kendini polis olarak tanıtan şüpheliler benzer yalanlarla korkuttukları 74 yaşındaki yaşlı adamın evinden çıkmasını sağlayarak yanında getirdiği 5 adet bilezik, 2 adet çeyrek altın, bin 200 euro paranın bulunduğu poşeti aldılar. L.A. ’da bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi. İzini kaybettirmek için mevsimlik işçi oldu, tarlada çalışırken yakalandı Yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri evlerin çevresindeki tüm güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Ekipler yapılan çalışmalar sonra şüphelinin 19 yaşındaki E.S. olduğunu tespit etti. E.S.’nin ziynet eşyalar ile paraları aldıktan sonra izini kaybettirmek için uzun süre yürüdüğü ve ticari taksi kullandığı belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, daha sonra Yenişehir’e giden E.S.’nin mevsimlik işçi olarak bir tarlada çalıştığını tespit etti. E.S. tarlada çalıştığı sırada kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. E.S.’nin kaçmasına yardımcı olan bir akrabası da E.S ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken akrabası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.