RAMAZAN - 25 Ağustos 2009 Salı 14:55

Ramazan'da kan ihtiyacı artıyor

A
A
A
Ramazan'da kan ihtiyacı artıyor

Türk Kızılayı Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Berrin Akbulut, Ramazan ayında kan ihtiyacının arttığını belirterek herkesi kan bağışlamaya davet etti.

ALİ YILDIZ/DÜZCE

Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi, Ramazan ayında kan bağış kampanyalarına devam ediyor. Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Berrin Akbulut, Kan Merkezi'ne bağlı Düzce, Zonguldak, Sakarya, Karabük ve Bolu şubelerinde kan bağışlarının kabul edildiğini söyledi.

Ramazan ayında kan bağışlarında azalma olduğunu belirten Akbulut, "2009 yılı başından bu yana bölgeden 29 bin 762 ünite kan bağışı oldu. Bizim hedefimiz 45 bin ünite kan toplamaktı. Bu tempoda gidersek hedefimize ulaşacağız. Ancak Ramazan ayında kan bağışlarında bir düşüş yaşandı" dedi.

Kazanım Uzmanı Akbulut, Ramazanda kan bağışının sağlık açısından sakıncası olmadığını ve orucu bozmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Ramazan ayında gönüllü kan bağışçılarının sayısı azalırken kana ihtiyaç duyanların sayısı değişmiyor. Kızılay olarak Ramazan ayında da kan verip hayat kurtarmak isteyenler için iftardan gece yarısına kadar hizmet verecek çalışma yapıyor, ihtiyacı olan hastalara ulaştırıyoruz. Ramazan boyunca il merkezinde ve ilçelerde bulunan camilerde kan bağışlarını alacağız. Kan Merkezi 24.00'e kadar açık."

Akbulut, 18-65 yaş arası önemli sağlık problemi bulunmayan 50 kilonun üzerindeki her bireyin kan bağışında bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir