GENEL - 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:03

Rambo Okan 60 bin dolarını istiyor

A
A
A
Rambo Okan 60 bin dolarını istiyor

Rambo lakaplı Okan Güler, hileli de olsa kazandığı maratonun 60 bin dolarlık ödülünün kendisine verilmesi gerektiğini söyledi.

Pazar günü yapılan 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda kestirme yoldan giderek birinciliği kazanan Rambo lakaplı Okan Güler, hileli de olsa kazandığı maratonun 60 bin dolarlık ödülünün kendisine verilmesi gerektiğini söyledi.

Gündeme gelmek için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen Okan Güler, "ödülümü vermezlerse organizatörleri savcılığa şikayet edeceğim" dedi.

30. Kıtalararası Avrasya Maratonu'na katılan Fenerbahçeli amigo Okan Güler, yarış başladıktan sonra yanında koştuğu ve koşunun favorisi olan Kenyalı atleti geçmek için plan yapmaya başladığını söyledi.

Sadece Kenyalı atleti geçmeyı değil aynı zamanda gündeme gelmeyi de istediğini söyleyen Rambo lakaplı Okan Güler, "Maratona 22 Ekim'de kayıt oldum. 10 YTL kayıt parası verdim. Koşu sırasında Kenyalı atletle yan yana koşuyordum. O benden daha hızlı koşuyordu, ben yoruldum. Kenyalı atleti nasıl geçerim diye bir plan kurdum. Televizyona uzun süredir çıkmadığım için gündemden düştüm, gündeme oturmak için bu plan yaptım. Yanımdakilere birinci olacağımı söyledim ama kimse inanmadı" dedi.

Koşunun çok uzun olduğunu ve normal yollarla birinci olma imkanının olmadığını anlatan Okan Güler, kestirme yollardan koşarak birinciliği aldığını söyledi.

Güler, "Koşuda Kabataş'tan sonra Galata köprüsünden sola gitmem gerekirken, ben sağdan direk Sultanahme'te döndüm . Arkama baktığımda Kenyalı atletin geldiğini gördüm. Aramızda 400-500 metre vardı. Finish tabelasını görünce yorulmuş numarası yaptım, elimdeki süngerle yüzümü falan sildim. Basın orda bekliyordu, iki yüz metre kala baktım Kenyalı atlet hızlandı ben de hızlandım, birinciliği aldım Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gururumuz şeklinde anons etti, herkes "Rambo" diye tezahürat yaptı" dedi.

Koşunun bitmesiyle birincilik kürsüsüne çıktığını söyleyen Rambo, "Birincilik kupasını verdiler ve ardından madalyamı taktılar. Törenden sonra Eminönü'nden vapura bindim kupayı denize attım, madalyayı da Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koça verdim" diye konuştu.

Haksız yere birinci olduğunu kabul eden Okan Güler, bundan organizasyonda görevli kişileri sorumlu tutarak, "Görevli kişiler kestirmeden geldiğimi gördükleri halde devam et Rambo dediler, hiç kimse müdahale etmedi. Organizatörler benden kupayı geri istiyor. Benim birinciliğimin iptal edildiğini söylediler. Organizasyonu düzenleyenlerden şikayetçi olacağım, neden engel olmadılar . Ben kayıt parası vererek koşuya katıldım, birinci geldim 10 km geriden gelerek birinci oldum ama görevliler gördükleri halde engel olmadılar. Ben hakkım olan 60 bin doları istiyorum. Organizatörler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

RAMAZAN ALMAÇAYIR - İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.