MAGAZİN - 30 Mayıs 2016 Pazartesi 23:45

Resul Dindar konsere çıkmak istemedi

A
A
A
Resul Dindar konsere çıkmak istemedi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Ulusal Gençlik Derneği tarafından organize edilen konserde Karadeniz’in güçlü seslerinden Resul Dindar, beğenilen şarkılarını Çerkezköylü hayranları için seslendirdi. Konser öncesi yapılan siyasi konuşmalara sinirlenen Dindar, bir ara sahneye çıkmama kararı alsa da hayranlarını kıramadı.

Amfi Tiyatroyu dolduran Resul Dindar hayranları, sevdikleri sanatçının sahneye çıkmasını beklerken DSP Genel Başkanı Önder Aksakal konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. “Siyaset yapmayacağım” diyerek konuşmasına başlayan Aksakal, konuşması boyunca AK Parti Hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Aksakal’ın konuşması sırasında kulisinde bekleyen Karadenizli sanatçı sahneye çıkmama kararı aldı. Bunun üzerine paniğe kapılan ULUSDER Başkanı Erdal Darçın sanatçıyı ikna etmeye çalıştı. Kuliste yapılan ikna çabaları sonrasında DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın konser alanından ayrılmasının ardından sanatçının sahneye çıkacağı konuşuldu. Bunun üzerine sahneye gelen ve Önder Aksakal’a durumu izah eden Erdal Darçın, “Genel Başkanımız, yoğun programları nedeniyle plaket töreni sonrasında aramızdan ayrılacaklar” dedi. 

Resul Dindar hayranları Aksakal ve Darçın’ı yuhalayarak durumu protesto etti. Plaket töreni sonrasında Önder Aksakal ve diğer siyasiler konser alanından ayrıldı.

"BU GECE ŞARKI SÖYLEMEK HİÇ İÇİMDEN GELMİYOR"

Daha sonra Resul Dindar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Hayranlarından özür dileyen Dindar, “Bu gece şarkı söylemek hiç içimden gelmiyor. Lütfen beni mazur görün” dedi.
Bu sırada protokolde bulunan CHP yönetiminden birileri, “Şarkı söyleyeceksen söyle uzatma” ifadelerini kullanınca, Resul Dindar da, “Bu konuşmalarımdan rahatsızlık duyanlar varsa konser alanını terk edebilirler. Karadeniz kocaman bir coğrafya. Ben Karadeniz’in kültürünü, şivesi ve değerlerini ne burada ne de başka bir yerde hiçbir siyasi partiye meze yapmam. Bu bana yakışmaz” diye konuştu. Konseri organize eden ve konser alanını siyaset meydanına çeviren Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın da sanatçıya tepki göstermeye kalkınca, konser alanını dolduran yüzlerce kişinin tepkisine maruz kaldı. Hayranlarının ısrarlarına daha fazla dayanamayan Resul Dindar, konsere devam etme kararı aldı.

"BURAYA RESUL DİNDAR DİNLEMEYE GELDİM"

Tam bu sırada konser alanına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geldi. Sanatçıdan müsaade isteyerek sahneye çıkan Başkan Vahap Akay, “Hoş geldiniz. Ben de sizler gibi buraya Resul Dindar dinlemeye geldim. Bu akşam sizlerle birlikte çok güzel bir gece geçireceğiz. Buraya gelirken youtube’u açtım. Resul Dindar’ı dinledim. Güzel bir başlangıç yapacağız. Birlikte. Bu gece iki mısrasını mırıldanacağım” dedi ve Resul Dindar’ın “Kendine İyi Bak” adlı şarkısını okudu. Akay bu hareketi ile hem Amfi Tiyatro’yu dolduran Çerkezköylülerin gönlünü fethetti, hem de moralmen çöken sanatçının gönlünü aldı. Akay’ın konuşmasının ardından Resul Dindar da “Kendine İyi Bak” adlı şarkı ile konserine başladı. Muhteşem bir konsere imza atan sanatçı, deyim yerindeyse Çerkezköy’ü salladı. Karadenizli sanatçı konser sırasında hayranlarıyla da bol bol fotoğraf çektirdi. 

AHMET KARDEŞ
TEKİRDAĞ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.