DÜNYADAN FUTBOL - 05 Ocak 2021 Salı 13:23

Roma ve Everton, Zeki Çelik için kıyasıya yarışa hazırlanıyor

A
A
A
Roma ve Everton, Zeki Çelik için kıyasıya yarışa hazırlanıyor

Fransa’nın Lille kulübünde gösterdiği performans ile Avrupa ekiplerinin uzun süredir radarında olan Zeki Çelik için Roma ve Everton harekete geçmeye hazırlanıyor.

Fransa 1. Lig ekiplerinden Lille’de forma giyen Zeki Çelik, transfer döneminin en kilit isimlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde, Everton Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’nin, milli yıldızın transferi için onay verdiği Avrupa basınında gündem olurken, İtalya’nın Roma kulübünün de bu transfer için hamle yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

Lille’de bu sezon hem lig hem de Avrupa kupalarında toplam 15 maça çıkan 23 yaşındaki savunmacı, süre aldığı bu maçlarda 2 gol, 2 asiste imza attı. Ofansif anlamda da etkili bir oyun sergileyen Zeki için, İtalyan basında Roma’nın transfer teklifi yapmaya hazırlandığı yazıldı.

Öte yandan Çizme basınında, 23 yaşındaki sağ bek için Lille’in 13-15 milyon Euro gibi bir bonservis bedeli belirlediği de belirtildi. 2018 yılının yaz transfer döneminde Fransa’nın yolunu tutan Zeki’nin mukavelesi ise 2023 yılında bitiyor.

Güven Mert Ercan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Saatlerce çektiği karlı dağların doğası mest etti: Görüntüler Alpler ve Himalayalar’ı aratmadı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan doğasever Ahmet Güldal’ın, kışın hiç bitmediği Cennet ve Cehennem Vadisi’nde yaptığı 1 buçuk saatlik çekimi hızlandırarak 38 saniyeye getirmesiyle ortaya çıkardığı görüntüler, adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri kendine hayran bıraktı. Hakkâri ve Yüksekova arasındaki Uluduruk Dağları’nda yer alan buzul dağları olan Cennet ve Cehennem Vadisi yaşadığı iki mevsimle yaklaşık 20 bin yıllık buzulları barındırıyor. Hakkari’nin ve ilçelerinin en güzel yerlerini gezerek tanıtımını yapan doğasever Güldal, bu hafta ise rotayı Cennet ve Cehennem Vadisi’ne çevirdi. Haziran ayına sayılı günler kala hala Cennet ve Cehennem Vadisi’nde 4 metrelik kar kütleleri görenleri şaşırtırken doğasever Güldal, sabit kurduğu telefonuyla bölgenin zorlu karlı dağlarını, sis ve bulutlarının görsel şölenini, yaptığı 1 buçuk saatlik çekimine kaydetti. Hızlandırılarak 38 saniyeye indirilen görüntüler adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri ise mest etti. "Cennet ve Cehennem Vadisi’ndeki görüntüler kesinlikle Alpler’i aratmıyor", diyen doğasever Ahmet Güldal, “Bu hafta rotamız buzullar, yani Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. Orada yürüyüş yaptık ve hava şartlarının çok zor olduğunu biliyorduk. Orada gerçekten muazzam bir atmosfer ile karşılaştık. Hemen hemen doğanın tüm renkleri orada mevcut ve o görsel şölen inanılmaz diyebilirim. Bölgede telefonumu sabit bırakarak ve orada tüm anı saatler içerinde çektim ve saniyelere indirdim ama inanılmaz bir doğa atmosferi çıktı. Alpler’i asla aratmayacak şekilde. Biz de o anlara şahit olduk ve yaşadık. İnan bu güzellikleri başka bir yerde yaşamazsınız. Düşün hala metrelerce kar yığınları duruyor. Başka ülkeye gidip bunu görmeye gerek yok, gelip Hakkâri’de yaşayın” dedi.