Bodrum Yasmin Otel'de bir haftadır zayıflama kampına giren sanatçı, 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında bir gün gecikmeli olarak 15 Şubat günü Azka Otel'de vereceği konserle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Mart ayının ilk günlerinde çıkarmayı düşündüğü söz ve bestesi kendine ait 20 eserden oluşan "Karnaval" isimli albümünde yer alan bazı şarkıları ilk kez TVN Group Ajans organizasyonu ile Sevgililer Günü konserinde seslendireceğini belirten Ege, Hindistan pazarına gireceğini söyledi.
Bestecilik hayatında "Hurma gözlüm", "Yaz aşkım" şarkılarıyla adından sıkça söz ettiren Ege, yeni albümünde yer alan "Şeytan sev diyor" adlı şarkının muhtemelen 2008 yılının hiti olacağını söyledi.
Albümünün çıkış şarkısı olduğunu belirttiği eserin klibini Hindistan'ın Bombay kentinde çekeceğini ifade eden Ege, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir hint filminin çekimlerinin Türkiye'de yapılırken geçen yıl eylül ayında kendisine bir teklif geldiğinden bahseden sanatçı,
"Filmin müzikleri içinde bir Türk müzisyen düşünülüyormuş. Prodüktörleriyle tanıştık. Bir haftalığına Bombay'a gittim. Filmlerinin santrek müziklerini yaptık. Film çekimleri sırasında benim şarkılarımdan birini dinlettim, beğendiler. Hindistan pazarı için de önemli bir şarkı buldular ve "Bu şarkının Hindistan haklarını bize verin, karşılığında sizin klibinizi Bombay'da ücretsiz çekelim" dediler. Bana da mantıklı geldi. Hem hint pazarına girebilmek için çok önemli benim için, hem de yeni bir başlangıç olsun istedim" dedi.
"Şeytan sev diyor" adlı şarkıyı neye göre yazdığı sorulan sanatçı, konuyu aşktan açarak "Aşk yaşayıp da bu aşkın içinde mutlu olan biri var mı acaba aramızda? Yok. O yüzden ben aşkın Tanrı'nın işinden çok şeytanın işi olduğuna inanmaya başladım. Belki son dönemde yaşadıklarımla, sevmenin ne kadar güç ve cesaret olduğunu düşünmeye başladım. Ve şeytan işi olduğuna inanıyorum. O yüzden böyle bir şarkımız var" diye konuştu.
Yeni albümünden bahsederken "Romantik şarkıcıyı kapı dışarı ettim, kovdum resmen"
ifadelerini kullanan Ege, bu albümün daha Latin ve daha hareketli olduğunu belirterek, bir Arap şarkıcının da "Şeytan sev diyor" şarkısını söylemek istediğini ve şarkı çıkmadan talip olanların bulunduğunu ifade etti.
Türkiye'de müziğin bir endüstri olarak kabul edilmediğini savunan Ege, bu konudaki görüşlerini şöyle açıkladı: "Galiba Türkiye'deki en büyük yanlışlık 10 yıl önce yapıldı. Müziğin bir endüstri olduğu kabul edilmedi. Ona göre bir müzik medyası oluşturulmadı. Bugün ne yazık ki müzik magazinle iç içe. Albümünü çıkaran adam ya da kadın ya soyunmak zorunda ya da biriyle aşk yaşamak zorunda. Ya da birine laf atmak zorunda"
Bu arada, dünya genelinde insanların artık müzik marketlere gitmediğini ve bilgisayar ortamında istenilen sanatçının bütün şarkılarına ulaşabildiğini anlatan Ege, "Belki teknoloji der ki 'Arkadaş hop. Korsan site yok. Sen parasını ver' dediği zaman müzik, insanlar için kıymetli ve ayrıcalıklı hale gelecektir" dedi.
Basın mensuplarının son olarak aşk hayatı ile ilgili sorusunu gülerek cevaplayan Ege, şöyle konuştu: "Aşk yaşamım olsaydı Bodrum'da bir kampta tek başıma 10 kilometre yürüyüp ot yiyor olmazdım arkadaşlar. Bodrum'a kısmet aramaya gelmedim. Daha sağlıklı olmak için çaba harcıyorum.Düzenli besleniyorum. İçkiden uzak duruyorum. 10 km yürüyorum. Evlenmeyi düşünüyorum. Delikanlı bir kız çıkarsa hiç itiraz etmem. Sevgilim var saklıyım durumu yok. Hiçbir zaman starcılık oynamadım."
OSMAN URAS - MUĞLA








