GÜNDEM - 09 Mart 2016 Çarşamba 16:36

Şehit polis Hakan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Şehit polis Hakan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz, Karaman’da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’ın İdil ilçesinin PKK’lı teröristlerden temizlendiği gün girdiği çatışmada şehit düşen 2 çocuk babası Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz’ın (38) cenazesi, askeri uçakla önce Konya’ya oradan da karayoluyla Karaman’a getirildi. Şehidin cenazesi defnedilmeden önce Hacı Celal Mahallesi 555 Sokakta bulunan kız kardeşinin evine getirilerek helallik istendi. Burada şehit Hakan Yılmaz için dua edilirken, şehidin ailesi ve akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik sonrası şehidin cenazesi Aktekke Camisi yanında bulunan Kent Meydanı’na getirildi. Cenaze törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recek Konuk ve Recep Şeker, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehidin Kayseri'den birlikte görev yaptığı özel harekat polisleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Hakan Yılmaz, Hamidiye Mahallesi’ndeki şehir mezarlığında bulunan Polis Şehitliğine dualarla defnedildi.

"ANNE ŞEHİT OLACAĞIM, SİZLERİ DE CENNETE GÖTÜRECEĞİM"
11 yıllık polis memuru olan Hakan Yılmaz'ın 6 ay önce görev yaptığı Mardin'den Kayseri'ye tayinin çıktığı, operasyonlar başladıktan sonra geçici görevle İdil'e gittiği öğrenildi. 2009 yılında umreye giden Yılmaz'ın, İdil'de operasyonların sona ermesinin ardından 1 hafta izine çıkacağı sonrasında da Hakkari Yükekova'ya görevli olarak gideceği belirtildi. Şehit Hakan Yılmaz'ın operasyona giderken kayınpederi Mustafa Gümüştaş'ı arayarak, "Çocuklarım size emanet. Vasiyetim, şehit olursam beni Karaman Şehitliğine defnedin" dediği de ortaya çıktı.

Şehit Hasan Yılmaz'ın yine bir hafta önce annesiyle telefonla görüşerek, "Anne merak etme, ben şehit olacağım. Sizleri de cennete götüreceğim. Sakın cenazemde devletime laf söyleme" dediği ifade edildi. 8 yaşında Tuana ve 12 yaşında Hatice Kübra isminde iki kız çocuğu babası olan şehit Hakan Yılmaz'ın eşi Tuba Yılmaz'ın (30) kocasına, "11 yıldır hep Doğu'da dolaşıyoruz, kurum değiştir" dediği, şehidin ise, "Ya bunların kökünü kazıyacağız, bitireceğiz, ya öleceğiz" dediği, her gittiği operasyondan sonra bugün de şehit olamadık diyerek yakınlarına anlattığı öğrenildi. Öte yandan, şehidin eşi Tuba Yılmaz'ın dayısı Nurettin Özaslan'ın askerlik görevini yaparken şehit olduğu ve Karaman'ın ilk şehidi olduğu öğrenildi.  

MEHMET DAĞLI 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.