DİĞER SPORLAR - 08 Kasım 2014 Cumartesi 15:24

Serap Özçelik dünya şampiyonu oldu

A
A
A
Serap Özçelik dünya şampiyonu oldu

22. Dünya Karate Şampiyonası’nda bayanlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik, Almanya adına yarışan Duygu Buğur’u 6-1 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Almanya’nın Bremen kentinde yapılan 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda 50 kiloda mücadele eden Serap Özçelik, finalde Almanya adına yarışan Türk kökenli Duygu Buğur ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında üstün bir performans sergileyen Özçelik, maçı 6-1 kazanarak altın madalya kazandı.

Şampiyonada ilk turu maç yapmadan geçen Özçelik, ikinci turda, Rus rakibi Ekatarina Rozhok’u, 3. turda İspanyol Rocio Estepa’yı, 4. turda Avusturyalı sporcu Bettina Plank’ı, yarı finalde de Endonozyalı Sukatendel Surinita Sari’yı mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.

BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğu unvanını elde eden milli karateci Serap Özçelik için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında, “Almanya’da düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda mücadele ettiği müsabakalardan tarihi bir başarıya imza atarak ayrılan Serap Özçelik, Dünya Şampiyonu oldu. Hiç şüphesiz ki hepimize haklı bir onur ve ortak bir sevinç yaşatan Özçelik ile bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.