ASAYİŞ - 15 Ocak 2020 Çarşamba 14:17

Seri katil Atalay Filiz yeniden hakim karşısına çıktı

A
A
A
Seri katil Atalay Filiz yeniden hakim karşısına çıktı

Öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldürdüğü gerekçesiyle “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Atalay Filiz, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Filiz’in suç vasfını değiştirerek aynı hapis cezasına mahkum etti.

Tuzla’da öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Atalay Filiz, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Atalay Filiz jandarmalar eşliğinde cezaevinden getirildi. Duruşmaya, Fatma Kayıkçı’nın eşi Gani Kayıkçı ve oğlu Muhammed Kenan Kayıkçı ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasını talep etti. Sanık avukatı söz alarak, “Kanaatimizce kasten öldürmenin nitelikli hali burada yoktur” sanık hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan hüküm kurulmasını istedi.

“Benden kimlik belgesi istemedi”

Sanık Filiz esas hakkındaki savunmasında, “Fatma benden çay bahçesinde çalışmaya başladığım günden öldüğü güne kadar hiçbir zaman kimlik belgesi istemedi. Sadece ben değil, diğer çalışanlar da sigortalı değildi. Bu durum sadece bana özel bir uygulama değildi. Benim maktulü olaydan 3 hafta önce öncesinden itibaren izlemeye başladığım hususu da doğru değildir. Zaten bunu yapacak olsam gizlice yapardım. Böyle bir imkanım da vardı” dedi. Son sözünde ise, “Çok fazla zamanınızı almak istemiyorum. Avukatımın dediklerine katılıyorum” dedi.

Suç vasfı değişti, ceza aynı

Davayı ikinci kez karara bağlayan mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma ilamına uyulmasına karar vererek Atalay Filiz’i, “bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti.
Sanığın sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, sanığın cezasında indirim yapılmasına yer olmadığına hükmeden mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olayın Geçmişi

Tuzla'da oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs 2016 tarihinde evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulundu. Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlendi. Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı tespit edildi.

İstinaf onadı, Yargıtay bozdu

Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesi olayına ilişkin hakkında dava açılan Atalay Filiz 1 Aralık 2017 tarihinde “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yerel mahkemenin kararı İstinaf’a taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi kararı onadı. Dosya itiraz üzerine Yargıtay’a taşındı.

"Tasarlayarak öldürme’den ceza verilemez"

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Atalay Filiz’in Ankara’daki cinayetleri nedeniyle saklandığı sırada maktulün kendisinden şüphelenmesi üzerine cinayeti işlediğini ve olay karşılaştıklarında ani kastla cinayeti gerçekleştirdiğini, cezanın ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan verilemeyeceğini belirtti. Bozma kararı vererek dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Gamze Erdemir


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Meke Krater Gölü beyaz gelinliğini giydi, kartpostallık manzaralar oluştu Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü, kar yağışının ardından beyaz gelinliğini giyerek kartpostallık manzaralar oluşturdu. Meke Krater Gölü, fotoğrafçılar, doğa tutkunları ve tatilcilerin büyük ilgisini çekiyor. Meke Gölü çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, karın beyaz örtüsünün gölde oluşturduğu manzarıyı cep telefonlarıyla fotoğrafladı. Karla kaplanan göl, eşsiz güzellikteki görüntüsüyle doğaseverleri kendine çekti. Fotoğraf tutkunları, gölün sakin havası ve karın yansımasıyla kartpostallık fotoğraflar yakaladı. Meke Krater Gölü’nün doğal yapısı ve karla örtülmesi, sadece yerli turistleri değil, aynı zamanda yurt dışından gelen misafirlerinde dikkatini çekti. Almanya’dan gelen bir aile, göl kenarında kamp yaparak doğanın keyfini çıkardı. Ziyaretçiler, soğuk havaya rağmen gölün güzelliklerini izleyerek, karla kaplı doğada eğlenceli anlar geçirdi. Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencisi İsmail Haktan Dayı, "İlk defa Meke Gölü’ne geldim ve burayı çok beğendim. Dünyanın dört bir yanından turistler burayı ziyaret ediyor. Bizim yerli turistlerin de burayı görmesi gerekiyor. Karla birlikte göldeki manzara gerçekten muazzam olmuş" dedi. Bir diğer öğrenci Eyüp Zafer de, "Arkadaşlarla Meke Gölüne geldik, yemek yedik, çay içtik. Bu muazzam doğal güzelliğin karla kaplanmasını görmek bizleri çok mutlu etti. Yurt dışından da birçok turist burayı ziyaret ediyor. Herkesi buraya bekleriz" ifadelerini kullandı.
Aydın Aydın Futbol 1. Amatör Küme derbi karşılaşması Aydın Futbol 1. Amatör Küme 1. Grup 11. haftada 4 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14.00’te 22 puanlı Yamalakspor, 24 puanlı lider Köşk Belediye Doğanspor’u Horsunlu Stadı’nda ağırlayacak. Derbi maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Yamalakspor’dan taraftarlarına destek çağrısı. İlk devrede tek mağlubiyetini aldığı Köşk’ü ağırlayacak olan Yamalakspor, bu önemli derbi maçı için kenetlenmiş durumda. İlk yarıda deplasmanda tek golle maçı kaybeden Yamalakspor, rövanşı alarak şampiyonluk yolunda büyük engeli aşmak için çalışmalarını tamamladı. Mutlak galibiyet ve liderlik koltuğunu geri almak için sahaya çıkacak olan futbolcular ve teknik heyet, son antrenmanın ardından moral yemeğinde bir araya geldi. Yamalakspor Kulüp Başkanı Hüseyin Özen ve Başkan Yardımcısı Av. Bekir Bayar, yaptıkları ortak açıklamada "Kulübümüz Yamalak Spor geçen sene geçirmiş olduğu başarılı bir sezon sonucunda namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselmiştir. Bu senede geçen seneki hocamız ve futbolcularımızın birçoğu ile yola devam edilmiş, yapılan transferler ile de kadromuz daha da güçlü hale gelmiştir. Bu sene de şampiyonluk hedefiyle lige başladık ve bu haftaya kadar iyi bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Şampiyonluk yolunda en önemli rakiplerimizden olan Köşk Doğan Spor maçına da gerek hocamız ve oyuncu kadromuz gerekse yönetim kurulumuz ve taraftarlarımızla çok iyi bir şekilde hazırlandık. Oyuncularımız ile yönetim kurulumuz olarak moral yemeği düzenledik ve son antrenmana da tam kadro olarak katıldık. Takımız gerek taktik ve teknik olarak gerekse moral olarak çok iyi durumda olup galibiyet sözü verdiler. Şampiyonluk yolunda kendi evimizde büyük taraftarımızın desteği ile bu zorlu maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Tüm taraftarlarımızı takımızı desteklemeye, maça bekliyoruz" ifadeleri yer aldı. 1. Amatör Küme 1. Grup derbisi olarak sonucu merakla beklenen karşılaşma, 4 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14.00’te Kuyucak’a bağlı Horsunlu Stadında oynanacak. Karşılaşmayı tecrübeli Hakem Akif Yavuz yönetecek ve yardımcılıklarını ise Uğur Şahin ile Tuna Erbiş yapacak. Karşılaşmadan çıkacak sonuca göre 3. sırada yer alan 21 puanlı Bozdoğan Madran Belediyespor da şampiyonluk yarışına dahil olacak.