GÜNDEM - 26 Mayıs 2015 Salı 14:58

Soma - İstanbul Sevgi Hattı kuruldu

A
A
A
Soma - İstanbul Sevgi Hattı kuruldu

Soma maden kazasının birinci yıl dönümü dolayısıyla Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden ya da yaralı olarak kurtulan madencilerin ailelerinden oluşan bir grup, üç gün boyunca İstanbul’da ağırlandı.

“Soma-İstanbul Sevgi Hattı” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Özel Bizimevler İhlas İlkokulu öğrencileri Somalı arkadaşlarını İstanbul’da misafir etti. Somalı arkadaşlarını önce kendi okullarına davet eden öğrenciler, daha sonra okuldan ayrılarak Ottomanya Eğlence Merkezi’ne gitti. Ardından Boğaz yoluyla İstanbul turu yapan aileler, Panaroma 1453 Fetih Sergisi’ni ve Miniatürk’ü gezdiler. Eyüp Sultan’ı da ziyaret ettikten sonra İstanbul Akvaryum’da denizler dünyasını keşfettiler. Soma’dan gelen ailelerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, bir daha böyle acılar yaşanmamasını diledi.

“Tüm Türkiye olarak bu acı karşısında büyük bir imtihandan geçtik diyen Koç, “Herkes üzerine düşen görevi elinden geldiğince yapmaya ve buradaki kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştı. İhlas Koleji olarak biz, bu gönül desteğini kalıcı hale getirmek amacıyla bir buluşma gerçekleştirdik. Soma-İstanbul arası oluşturduğumuz bu güzel sevgi hattımız hep canlı kalacak” dedi. 

“ARAMIZDA GERÇEKTEN ‘SEVGİ’ TEMELLİ BİR HAT OLUŞTURDUK"
Üç günlük gezinin ardından İstanbul’dan ayrılmaya hazırlanan Somalı aileler; İhlas Koleji yöneticileri, projeye liderlik eden Özel Bizimevler İhlas İlkokulu Müdürü Ayhan Özbek ve İhlas Koleji öğrencilerine teşekkür ettiler. Birlikte geçirilen üç güzel günün kendileri için de oldukça anlamlı olduğunu belirten Özel Bizimevler İhlas İlkokulu Müdürü Ayhan Özbek, “Bu etkinlikle “Soma-İstanbul Sevgi Hattı’nın temellerini çok sağlam oluşturduk” diye konuştu. “Projeyi oluşturduğumuz andan itibaren çok güzel destekler aldık. Bu destekler bizi yüreklendirdi ve güç verdi diyen Özbek, “Destek sadece öğrencilerimiz, velilerimiz ve yöneticilerimizden gelmedi. Çözüm ortaklarımız da katkı sağlamak konusunda gönüllü oldular. Bu anlamda misafirlerimizi üç gün boyunca ağırlayan Retaj Royale Hotel’e ve desteği olan herkese çok teşekkür ederiz. ‘Sevgi’ temeli üzerine oluşturmaya çalıştığımız projemiz, bu destekler ve gönül birlikleriyle birlikte gerçek anlamını buldu” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 yaşındaki Burak’ın otizmle mücadelesi başarı hikayesine dönüştü 3 yaşında otizm teşhisi konulan 15 yaşındaki Burak Göçer, son bir yıldır aldığı kök hücre, TMS tedavisi ve yoğun eğitimle birlikte davranışlarında gözle görülür değişim yaşamaya başladı. Buz pateni ve at biniciliği eğitimleri alan Burak, 2026’da özel bir yarışmaya hazırlanırken, ablası Ayşenur Göçer, "İlk başlarda yanıma bile gelmiyordu, göz teması zaten yoktu. Şimdi yanımda oturabiliyor" diyerek süreci anlattı. 15 yaşına giren Burak Göçer’e 3 yaşındayken otizm teşhisi konuldu. Çocukluk döneminde görece daha sakin bir süreç geçiren Burak’ta, ergenlik çağıyla birlikte davranışsal değişimler belirginleşti. Aile, bu dönemde huzursuzluk ve saldırganlık belirtilerinin artması üzerine farklı tedavi ve eğitim yöntemlerine yöneldi. Son bir yıldır kök hücre ve TMS tedavisi alan Burak, aynı zamanda yoğun bireysel ve sosyal eğitimlerden geçiyor. Tedavi ve eğitim süreciyle birlikte Burak’ın daha sakin bir yapıya büründüğü, çevresiyle temas kurma becerisinde ilerleme kaydettiği gözlendi. Sosyal yaşama adım adım Burak’ın annesi, doğumdan sonra teşhisi uzun süre konulamayan bir hastalıkla mücadele ederken; baba hem evin geçimini sağlıyor hem de aile düzenini ayakta tutmaya çalışıyor. Üniversite sınavına hazırlanan ablası Ayşenur Göçer ise kardeşinin bakım ve eğitim sürecinde aktif rol alıyor. Aldığı eğitimlerle birlikte Burak’ın ilgi alanları da genişledi. Buz pateni ve at biniciliği gibi sportif faaliyetlere yönelen Burak, özel eğitimle desteklenen bu süreçte 2026 yılında at biniciliği alanında düzenlenecek özel bir yarışmaya hazırlanıyor. Ailenin hedefi, Burak’ın yalnızca sportif başarı elde etmesi değil; aynı zamanda günlük yaşam becerilerini geliştirmesi ve sosyal hayata daha bağımsız şekilde katılabilmesi. Ablası süreci anlattı Üniversite sınavına hazırlanan abla Ayşenur Göçer, kardeşinin geçirdiği süreci şu sözlerle anlattı: "Annem, kardeşim doğduktan sonra rahatsızlandı. Kardeşim on yaşına kadar iyiydi ancak on yaşından sonra ergenlik dönemiyle birlikte belirgin bir huzursuzluk ve saldırganlık başladı. Durduk yere sinirleniyor, etrafa ve bize saldırıyordu. Daha sonra kök hücre tedavisi görmeye başladı ve bu süreçten sonra biraz daha iyiye gitti. Eğitim almaya da devam etti. Yaklaşık bir yıldır buz pateni benzeri yoğun eğitimler alıyor. Kök hücre ve TMS tedavisi görüyor. Normal eğitimine devam ederken, son bir yıldır sosyal etkinlikler ve bu tür eğitimlere daha fazla yoğunlaştık. İlk başlarda yanıma bile gelmiyordu, göz teması zaten yoktu. Şimdi yanımda oturabiliyor." Tedavi sürecinin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Göçer, "Bu sürecin devam edebilmesi için herkesten destek bekliyoruz" dedi.
Konya Konya’da aileler yeni yılın ilk sabah namazında camide buluştu Konya İl Müftülüğü tarafından yeni yılın ilk sabahında "Ailece Sabah Namazında Buluşuyoruz" programı gerçekleştirildi. Kapu Camii’nde kılınan sabah namazının ardından başta Filistin olmak üzere tüm mazlum coğrafyalar için dua edildi. Programın devamında ise Milli İrade Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada konuşan eski Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Gazze’de yaşamın, "normalleşme" değil; hayatta kalma mücadelesi üzerinden sürdüğünü belirtti. Uluslararası hukukun güçlüye kalkan, zayıfa verilen sus payı olmaması gerektiğinin altına çizen Poçanoğlu, bugün, yaşanan iletişim çağında; bir çocuğun soğukta can verdiği haberini "akış" içinde tüketebiliyorsa, burada bir sorun olduğunu söyledi. Bir toplumun ihtiyaç duyduğu "insani yardım" kavramını süsleyerek tartışmalı hale getiren prosedürlerin büyük bir soruna yol açtığını ifade eden Poçanoğlu, "Çağrımız; bir ülkeye, bir halka, bir kuruma karşı ‘önyargı’ değil; insan hayatını merkeze alan evrensel bir tutarlılık talebi içermektedir" dedi. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Meram Belediye Başkanı Mustafa kavuş, Konya İl Müfütüsü Prof. Dr. Ali Öge, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.