SPOR - 11 Kasım 2022 Cuma 19:32

TBF Başkanı Türkoğlu, TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu

A
A
A
TBF Başkanı Türkoğlu, TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak TBF Basketbol Gelişim Merkezi'nin inşaatında spor müdürleriyle incelemelerde bulundu.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, yapımı süren TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Etkinliğe Başkan Türkoğlu ve çeşitli medya kuruluşlarının spor müdürlerinin yanı sıra TBF Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları katılım gösterdi. Başkan Hidayet Türkoğlu, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana yapmayı hayal ettikleri proje olduğuna değinerek, "Herkesin kafasında soru işareti vardı. Acaba gerçekleşecek mi diye? Bu süreç bizim için çok değerli. Türk basketbolu için bu zamana kadar hiçbir şey yapılmamış. Bu bizi çok üzmüştür. Ülkemize Cumhurbaşkanı'mızın desteğiyle çok büyük tesisler kazandırıldı. Kendisi bu projeye ilk günden beri sahip çıktı. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisinin sayesinde anlamlı bir tesis olacak. Tesiste 5 salonun, kamp merkezlerinin ve seyircilerin güzel vakit geçireceği yerler olacak. Bu projenin önümüzdeki yıl Türk basketboluna kazandırılacağına inanıyoruz. Burada basketbolu daha ileriye taşıyacak ulusal ve uluslararası organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. Buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

TBF Başkanı Türkoğlu, TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu

TBF Gelişim Merkezi’nin inşaatını sürdüren firma yönetim kurulu başkan yardımcısı Fatih Demircan ise vaziyet planı üzerinden bilgi verdi. Demircan, projede 10 bin kişilik ana salon, bin kişi kapasiteli bir antrenman ve maç salonu, 500 seyirci kapasiteli 3 altyapı salonu, basketbol müzesi ve kütüphanesi, alışveriş, konser ve yeme-içme alanları ile sporcu ihtiyaçlarına göre hazırlanmış bir spor oteli olacağını dile getirdi. İnşaatın tüm hızıyla sürdüğünü aktaran Fatih Demircan, "TBF binasında çelikleri koymaya başladık. Ana salonun olduğu yerde de temel atmaya başladık. Altyapı salonlarının biri tamamen bitti. Otel binası yukarıya doğru yükseliyor. Orayı da kışın ortalarına doğru bitireceğiz" ifadelerine yer verdi.
Yapılan açıklamaların ardından Başkan Türkoğlu, spor müdürlerine tesis inşaatını gezdirdi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.

TBF Başkanı Türkoğlu, TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu

Bora Akyol - Samet Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.