POLİTİKA - 31 Mart 2020 Salı 18:43

TBMM Hastanesi’nde görevli doktorun ikinci testi pozitif çıktı

A
A
A
TBMM Hastanesi’nde görevli doktorun ikinci testi pozitif çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görevli doktorun ikinci testi pozitif çıktı. Doktorla son 14 günde temas eden şahıslar hakkında gerekli prosedürlerin başladığı aktarıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görevli bir doktor ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle Şehir Hastanesi’ne gitmişti. Korona virüs şüphesiyle hastanede bulunan Meclis Hastanesi doktoruna yapılan ikinci testin pozitif çıktığı bildirildi. Doktor ile son 14 günde temas eden şahıslarla ilgili Sağlık Bakanlığının önerdiği şekilde gerekli prosedürlerin uygulandığı kaydedildi.

Pazar günü Meclis Hastanesi’nde görevli bir doktor ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği Şehir Hastanesi’nde test yaptırmış ve testin sonucu negatif çıkmıştı. Kendisi hastanede tutulmaya devam ediliyordu.

Ahmet Umur Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Altın kaçakçılarına darbe, 40 milyon lira değerinde altın ele geçirildi Edirne’de polis, altın kaçakçılarına ağır darbe indirdi. Polislerin operasyon düzenlediği tırda 40 milyon değerinde 18 kilo 725 gram altın ele geçirildi. Edirne İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ekipleri tarafından koordineli olarak yapılan 3 farklı operasyonda kaçakçılara geçit verilmedi. Altın kaçakçısına nefes kesen operasyon Nefes kesen ilk operasyon Kapıkule Hudut Kapısı’nda gerçekleşti. Yurt dışından Türkiye’ye giriş yaparken Kapıkule Hudut Kapısı’nda durdurulan tırda polis ekipleri tarafından yapılan aramada, tırın gizli bölmesine saklanmış 18 kilo 725 gram altın ele geçirildi. 40 milyon değerinde olduğu belirlenen 23 parça faturasız külçe altına ve 22 adet faturasız altın bileziklere el konulurken, tır şoförü gözaltına alındı. Lüks araca ait parçalar ele geçirildi İkinci operasyonun adresi de Kapıkule Hudut Kapısı oldu. Yurt dışından Türkiye’ye giriş yaparken Kapıkule Hudut Kapısı’nda durdurulan yabancı plakalı tırda arama yapan ekipler, lüks araca ait gümrük kaçağı 7 adet motor/kaporta yedek parçası ele geçirdi. Ele geçirilen araç parçalarına el konulurken, tır şoförü hakkında adli işlem yapıldı. Sahte alkol kaçakçıları neye uğradıklarını şaşırdı KOM ekipleri yurt dışından Türkiye’ye sokulmak istenen kaçak ürünlerle ilgili gümrük kaçakçılığıyla mücadele ederken, kent genelinde de kaçakçılara nefes aldırmıyor. Şehrin dört bir yanında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarıyla sıkça adından söz ettiren ekipler, bu kez sahte alkol kaçakçılarına darbe indirdi. Şüphelilerin ev ve araçlarına gerçekleştirilen operasyon anında neye uğradıklarını şaşıran sahte alkol kaçakçıları, kıskıvrak yakalandı. Yapılan operasyonda 387 gümrük kaçağı alkol, 25,5 litre sahte içki ve 25 litre etil alkol ele geçirilirken, 4 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Ele geçirilen ürünler sergilendi Ele geçirilen altınlar, oto parçaları ve sahte alkoller, Edirne İl Emniyet Müdürlüğünde sergilendi.
Adıyaman Adıyamanlı sporcular atıcılıkta 4 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından Elazığ ilinde gerçekleştirilen Havalı Silahlar Egemenlik Bölge Şampiyonası yarışmasına katılan Adıyamanlı sporcular 4 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı. Beş ayrı ilde Havalı Silahlar Egemenlik Bölge Şampiyonasına katılan Adıyamanlı sporcuların elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını dile getiren Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, sporcuları tebrik etti. Bu başarının bölge adına büyük önem taşıdığını söyleyen Müdür Keleş, “Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “5 Ayrı ilde gerçekleştirilen bölge şampiyonasına katılan Adıyamanlı sporcularımızın elde ettiği başarılarla gurur duyuyoruz. Özellikle 4 altın 2 gümüş 1 bronz madalya kazanan sporcularımızı ve antrenörümüzü tebrik ederim. Tüfek atışlarında Yıldız B bayanlar kategorisinde İkbal Tekdal altın madalyanın sahibi olurken, Rümeysa Kahraman gümüş madalya elde etti. Yıldız B erkekler kategorisinde Yasin Eralp Deneri altın madalyanın sahibi olurken, Genç Erkekler kategorisinde Ahmet Muhammed Tekdal Gümüş madalyanın sahibi oldu. Büyük erkekler kategorisinde Halil İbrahim Yılmaz bronz madalya alırken, tabanca atışlarında Yıldız B erkekler kategorisinde Yusuf Tekdal altın madalyanın sahibi oldu. Genç erkekler kategorisinde Yasin Aksoy altın madalya sahibi oldu. Bu önemli başarı ilimiz adına büyük önem taşımaktadır. Ben sporcularımızın gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum” dedi.
İstanbul Emine Ecem Esen: "Son gücümüze kadar mücadele edip, kupayı kaldıracağız" Galatasaray Kadın Futbol Takımı Kaptanı Emine Ecem Esen, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin son haftasında oynayacakları ALG Spor maçını kazanarak şampiyon olmak istediklerini söyledi. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 68 puanla zirvede bulunan Galatasaray Petrol Ofisi, ligin son haftasında 5 Mayıs Pazar günü evinde ALG Spor ile karşı karşıya gelecek. En yakın rakibi ABB Fomget ile arasında 2 puan fark olan sarı-kırmızılılar, bu müsabakayı kazanması durumunda ilk şampiyonluğunu ilan edecek. Zorlu ALG Spor maçı öncesi Galatasaray Kadın Futbol Takımı Kaptanı Emine Ecem Esen, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. "Son gücümüze kadar mücadele edip kupayı kaldıracağız" Sezon başında hedefledikleri noktaya ulaştıklarının altını çizen Esen, "Yaklaşık 10 ay önce Galatasaray Kadın Futbol Takımı olarak bir meşale yaktık. Bunun da adını şampiyonluk olarak koyduk. Çok şükür ligin bitimine son bir hafta kala hedeflediğimiz yerdeyiz. Artık bu saatten sonra söylenecek pek de bir şey yok. Pazar günkü sürece kadar çıkacağız, antrenmanlarımızı yapacağız. O gün sahada olduğumuzda son gücümüze kadar her şeyimizi sahada bırakıp, sonradan ’Acaba, keşke’ demeden, Allah’ın izniyle üç puanla ayrılıp, kupayı kaldıracağız. Bütün ekip, bütün takımı arkadaşlarım hepimiz tek bir yumruk halindeyiz, ne istediğimizi çok iyi biliyoruz, bunun doğrultusunda çok çok iyi çalışıyoruz. Artık biz de pazar günü için zamanı geriye doğru sayıyoruz, o gün o sahaya çıkmak için sabırsızlanıyoruz" diye konuştu. "Hiçbir zaman vazgeçmedik" Geçen sezon da ligin güçlü takımlarından olduklarını hatırlatan 30 yaşındaki futbolcu, "Geçen sene de biz ligin en iyi ekiplerinden biriydik. Geçen sene olmadı, biliyorsunuz ki play-offlarda yarı finalde takıldık. Bu sene normal lig usulüydü, yeri geldi puan farkını açtık, yeri geldi geriye düştük ama hiçbir zaman vazgeçmedik. Çünkü her zaman ne istediğini bilen bir ekip vardı ve çok şükür ligin son haftasına girerken de bunun meyvelerini alıyoruz. Allah’ın izniyle hedef üç puanı alıp şampiyon olmak, kupayı kaldırmak" diye konuştu. Erkek futbol takımı ile birlikte şampiyon olarak bunu doyasıya kutlamak istediklerini de söyleyen Emine Ecem Esen, "Kalbimizden geçen zaten o yönde. Kızlı, erkekli şampiyon olup, Florya‘yı yakmak. Biz de bunu istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Gaziantep 70 yaşındaki hastaya hastanede doğum günü sürprizi Doğum gününde kalp krizi geçiren 70 yaşındaki hasta ANKA’da gerçekleştirilen operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Hastanın yarım kalan doğum günü sevincini yoğun bakım ünitesinde doktor ve hastane personeli tamamladı. Doğum gününde kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Hatice Yıldırım yakınları tarafından ANKA Hastanesi’ne getirildi. Hastanede Yıldırım’a vakit kaybetmeden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökaslan müdahale etti. Yapılan muayene ve tetkikler sonrası ameliyat planı oluşturuldu. ANKA Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökaslan liderliğinde hastaya 4 cm’lik kesi ile Minimal İnvaziv (küçük kesi) mitral kapak ameliyatı yapılarak kalp kapağı değiştirildi. Ameliyat sonrası 2 gün yoğun bakımda tedavisine devam edildikten sonra sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Hatice Yıldırım, kalp krizi geçirmeden önce de halsizlik, nefes tıkanıklığı, çabuk yorulma gibi şikayetlerinin olduğunu dile getirdi. “Yarım kalan doğum günü hastanede kutlandı” “Adeta yeniden doğmuş gibiyim” diyen Yıldırım’a ANKA Hastanesi yönetimi güzel bir sürpriz yaptı. Yıldırım yarım kalan doğum gününü sağlıklı bir şekilde hastanede doktoru ile pasta keserek kutladı. Yıldırım ailesi bu jestten dolayı ANKA Hastanesi yönetimi ile Prof. Dr. Gökhan Gökaslan ve ekibine çok teşekkür etti. Sağlığına kavuşan Yıldırım, “Doktorların ve hemşirelerin ilgisi sayesinde adeta yeniden doğdum. Doğum günü pastamı sağlık dileyerek üfledim, herkese çok teşekkür ederim” dedi. Prof. Dr. Gökhan Gökaslan, kalp krizinde erken müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, “Hastamız bize geldiğinde hemen müdahale ettik. Yarım kalan bir doğum günü vardı. Onu kutlayıp kendisine sağlıklı, uzun bir ömür diledik. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.