GÜNDEM - 30 Ağustos 2018 Perşembe 17:11

TBMM'den eski Meclis önüne geçit töreni düzenlendi

A
A
A
TBMM'den eski Meclis önüne geçit töreni düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, TBMM önünden Ulus'taki eski Meclis binasına kadar geçit töreni düzenlendi.

TBMM önünde saat 13.30'da başlayan geçit töreni dolayısıyla Atatürk Bulvarı üzerinde geniş güvenlik önlemi alındı. Bulvara çıkan bütün yollar, bariyerler ve 15 Temmuz darbe girişimini önlemede etkin rol oynayan hafriyat kamyonlarıyla kapatılırken, çevik kuvvet ve atlı polisler güzergahta güvenliği sağladı. Kortejde askeri birlikler, polis ekipleri, mehter takımı, Osmanlı ve cumhuriyet dönemine ait askeri kıyafetler giyen askerler ve sivil savunma ekipleri yer aldı. Geçit töreni boyunca yol kenarında bulunan vatandaşlar Türk bayraklarıyla, polis ve askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. Vatandaşlar, görkemli geçit törenini telefonlarıyla da kaydetmeyi ihmal etmedi.
Tören, eski Meclis'in önünde son buldu.  

Abdullah Sarica-Burak Altun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Kent Tiyatrosu’nun 2026 rehberi Kepez Kent Tiyatrosu (KKT), yeni yılda da Kaç Baba Kaç, Medyum, Dilek Elması ve Bu Benim Masalım oyunlarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Kepez’de 2026 yılı sanatla, tiyatroyla ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek. Kepez’in ödüllü ekibi, Kepez Kent Tiyatrosu, yeni yılda 2’si çocuk, 2’si yetişkin olmak üzere toplam 4 oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Yetişkin oyunları arasında, 2025’te büyük ilgi gören ve bol kahkahasıyla dikkat çeken Kaç Baba Kaç ile kara komedi türündeki Medyum seyirciyle buluşacak. Her iki oyunda dönüşümlü olarak Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00’da sahnelenecek. 2026’nın ilk oyunu Kaç Baba Kaç, 2 Ocak 2026 Cuma (Bugün) saat 20.00’da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Dünyaca ünlü İngiliz yazar Ray Cooney’nin kaleminden, Haldun Dormen çevirisi ve Gökhan Avkıran yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun 16 yaş ve üzeri izleyiciye hitap ediyor. Kepez Kent Tiyatrosu’nun deneyimli kadrosunun sahneleyeceği oyun, 2025 sezonunda gördüğü yoğun ilginin ardından 2026’da da izleyiciyle buluşacak. Oyunun merkezinde, kariyerinin en önemli konuşmasına hazırlanan Dr. David Morgan yer alıyor. Ancak yıllar önce yaşadığı kısa bir ilişkinin beklenmedik sonuçları, hastane koridorlarında birbirinden komik olayların zincirini başlatıyor. Yanlış anlamalar, kimlik karmaşaları ve sürpriz gelişmelerle tempo hiç düşmezken, Dr. Morgan hem kariyerini hem evliliğini hem de akıl sağlığını kurtarmaya çalışıyor. 13 yaş sınırıyla sahnelenecek olan "Medyum", Sam Bobrick’in yazdığı ve yine Gökhan Avkıran’ın yönettiği kahkaha dolu bir kara komedi. Dedektif romanları yazarken geçim sıkıntısı nedeniyle medyumluk yapmaya başlayan Adam’ın, kendisini karmaşık ve komik ilişkiler ağında bulmasını konu alan oyun; kurgusu, mizahı ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu, çocukları da unutmadı. Yeni yılda iki çocuk oyunu dönüşümlü olarak sahnelenecek. Dilek Elması 5 yaş, Bu Benim Masalım 4 yaşındaki çocuklar için sahne alacak. Çocuk oyunları, Pazar günleri saat 14.00’te dönüşümlü olarak sahnelenecek.