TEKNOLOJİ - 19 Eylül 2019 Perşembe 10:35

Teknoloji severlere 'Tupturuncu' kampanya

A
A
A
Teknoloji severlere 'Tupturuncu' kampanya

Teknosa’nın her ay sadece bir kez düzenlediği Tupturuncu kampanyası, 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, her ay gerçekleştirdiği Tupturuncu Kampanyasını 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Televizyondan akıllı telefona, notebook'tan küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerine kadar birçok farklı teknoloji ürünündeki indirim kampanyaları ve fırsatlar tüm Teknosa mağazalarında ve teknosa.com'da teknoloji severleri bekliyor.

Televizyonunu yenilemek isteyenleri için, Philips 108 ekran ultra ince 4K smart TV’yi 400 TL’lik indirimle 2.899 TL ve 1 yıl ek garanti hediyesiyle, dinamik kristal renk görüntüsüyle dikkat çeken Samsung 165 ekran 4K UHD TV’yi ise 7.799 TL’lik özel fiyatla satışa sunulacak. Performansı ve teknolojisiyle ön plana çıkan Huawei P Smart akıllı telefon ise 20-23 Eylül tarihleri arasında 1.759 TL’lik fiyatla tüketicilerle buluşacak.

Taşınabilir olması sayesinde iş dünyasının ve öğrencilerin tercihi notebook ve tabletlerde indirimlerle, yeni nesil Asus i5 notebook’a 1.000 TL indirim ile 4.299 TL’ye, Samsung Galaxy Tab A 8 tablete ise yüzde 20’yi aşan indirimle 699 TL’ye sahip olunabiliyor. Yüksek kaliteli belgelerle canlı fotoğrafları uygun maliyete basan Canon G3411 tanklı yazıcı da 749 TL’den satışa sunuluyor. Teknolojinin en keyifli ve mobil hali Apple Watch 3 ve 4 serisinde kampanya dahilinde 300 TL’ye varan indirim yapılıyor.

Ayrıca kampanyada ev yaşamını iyileştiren küçük ev aletlerinde de indirimler var. Philips Marathon Ultimate elektrikli süpürge yüzde 40’ı aşan indirimle 1.599 TL’den satışa sunuluyor. Kişisel bakımda Gillette ürünleri yüzde 50’ye varan indirimlerle, Braun 9 in 1 erkek bakım kiti ise 349 TL’lik avantajlı fiyatla Teknosa’da olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.