KÜLTÜR SANAT - 08 Mayıs 2020 Cuma 12:47

The Kites Red Bull Müzik Stüdyosu, Paris’te

A
A
A
The Kites Red Bull Müzik Stüdyosu, Paris’te

RedBull’un tam donanımlı müzik stüdyolarında kayıt yapma imkanı yakalayan isim The Kites oldu. The Kites, Paris’te stüdyoya girdi.

Yerli, alternatif ve yenilikçi müziği destekleyen Red Bull Warm Up, yedinci yılında da her biri farklı alanlardaki yetenekli müzisyenleri ağırlamaya devam ediyor. En son Janset, TKO ile Şort'un dahil olduğu projede; RedBull’un tam donanımlı müzik stüdyolarında kayıt yapma imkanı yakalayan isim The Kites oldu.

''Müziğimizi içimizden geldiği gibi yaptık''
İlk albümü 'Sunset Vibes' plak formatında kaydeden The Kites, ikinci stüdyo albümlerinden iki yeni şarkıyı markanın müzik stüdyoları, Paris’te kaydetti. İkili, 'New Generation Jungle' ve 'Breakdown Club' isimli şarkılarımızı, istediğimiz enstrümanlarla ve donanımla kaydetmek çok değerli'' dedi. The Kites, ''Projeye geçen yıl dahil olduk. Bu zamana kadar kimsenin etkisinde kalmadan müziğimizi içimizden geldiği gibi yaptık. Markanın buna destek olması ise bizi çok sevindirdi'' ifadesini kullandı. The Kites’ın stüdyodaki kayıt süreci ve Paris macerasının anlatıldığı mini belgeseli ‘Paris'te Funk Zamanı: markanın web adresinde yayınlandı.

Farklı tarzları buluşturuyor
Verilen bilgiye göre, İstanbul'da Tan Deliorman ve Ozan Erverdi tarafından kurulan 'TheKites', birçok türü kusursuz bir uyum içinde derliyor. Funk, rock ve füzyonu parçalarının temeline koyuyor, Woodstock ruhunu caz hissiyatı ile harmanlıyor. Afrobeat'ten psikedelik rock'a kadar birçok müzik türünü sentezleyen bir tür ortaya çıkaran ikili, kısa sürede adından sıkça bahsettirmeyi başardı. The Kites, başta Red Bull Music Festival Istanbul olmak üzere birçok önemli etkinlikte sahne aldı.

Müzik macerası yakında başlıyor
7 yıldır devam eden RedBull Warm Up, bugüne kadar Yüzyüzeyken Konuşuruz, Nilipek.,Bubituzak, Nova Norda, The Away Days, Rain Lab, Al'York, Ethnique Punch gibi birçok ismi de ağırladı. Yeniden başlayacak olan erkinliğe dair tüm detayların çok yakında markanın web adresinde olacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.