EKONOMİ - 20 Aralık 2015 Pazar 17:09

Timsah Arena'da Biytaş imzası

A
A
A
Timsah Arena'da Biytaş imzası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan törenle 21 Aralık Pazartesi günü açılacak olan Bursa'nın yeni stadyumu Timsah Arena'nın ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın ve sıhhi tesisatlarında sektörün öncüsü Biytaş'ın imzası var.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler Mahallesi'ne yaptırılan yeni stadyumda soyunma odaları, hakem odaları, fuaye alanı, ortak kullanım alanları ve ticari alanların ısıtma, soğutma, havalandırma tesisatları ile yangın ve sıhhi tesisatları Biytaş teknik ekibi tarafından yapıldı. 

Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, dünyanın en büyük ikinci stadı olacak tesisin 185 bin metrekarelik alana kurulduğunu ve 45 bin seyirci kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 

Sahada alttan ısıtma sistemi kullanıldığını ve trijenerasyon enerji sistemiyle ısıtma, soğutma ve enerji ihtiyacının bir bölümünün üretileceğine vurgu yapan Gülçimen, "Stadyumun çatısında toplanan yağmur suları da depolanarak, tekrar sulama suyu olarak stadyum çevresinde kullanılacak. Biytaş teknik ekibi olarak, stadyumdaki mağazalar, kafeteryalar, fuaye alanı, sporcu ve hakem soyunma odaları, duş, toplantı, odaları, yönetim ofisleri gibi alanlarda ısıtma, soğutma ve havalandırma tesisatlarını, yangın tesisatı ve sıhhi tesisatları yaptık" dedi.

Binada ısıtma, soğutma ve havalandırmanın tek merkezden yapılacağını vurgulayan Gülçimen, bunun için uygun güçte kazan ve soğutma sistemleri kullandıklarını ve güçlü bir yangın sistemi kurduklarını belirtti.
"Sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin de en prestijli yapılarından biri olacak yeni stadyum inşaatında Gintaş firmasının alt müteahhidi olarak önemli imalatlar gerçekleştirdik" diyen Gülçimen, "Kuruluşumuzun 30. yılında bu derece önemli bir projede çözüm ortağı olmak bize gurur verdi. Biytaş şirketler grubu olarak sektörde önemli bir tecrübeye sahibiz. Kamu ve özel sektör kuruluşlarınca yaptırılan okul, fakülte, hastane, AVM, kongre ve kültür merkezleri, otel, yurt binalarında ürettikleri pratik çözümler ile tercih edilen firma haline geldik" ifadelerini kaydetti. 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan törenle 21 Aralık Pazartesi günü açılacak olan Bursa'nın yeni stadyumu Timsah Arena'nın ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın ve sıhhi tesisatlarında sektörün öncüsü Biytaş'ın imzası var.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.