ÇEVRE - 30 Ekim 2013 Çarşamba 10:01

Trabzon’da kişi başı düşen yeşil alan 8.59 metrekare

A
A
A
Trabzon’da kişi başı düşen yeşil alan 8.59 metrekare

Trabzon’da belediyenin yaptığı yeşillendirme çalışmalarının ardından kent genelinde aktif yeşil alan 2 milyon 60 bin metrekareye ulaştı.

Trabzon’da belediyenin yaptığı yeşillendirme çalışmalarının ardından kent genelinde aktif yeşil alan 2 milyon 60 bin metrekareye ulaşırken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise 8.59 metrekare olarak gerçekleşti.2009 yılından bugüne kadar 22 adet park ve dinlenme alanı yaparak kente kazandıran Belediye, imar planında park ve yeşil alan olarak ayrılan yerlerde park yapımını sürdürüyor. Üniversite Mahallesi’nde 5 bin 600 metrekare alanda yapımı devam eden spor temalı parkın yanında Soğuksu Mahallesi Uygur Sokak, Üniversite Mahallesi Barışçı Sokak'ta yeni iki adet parkın yapımı sürüyor. Soğuksu Mahallesi’nde Uygur Sokak’ta 3 bin 888 metrekare alan üzerinde yapılan parkta dinlenme alanı, çocuk oyun grup alanları, yürüyüş yolu, kamelyalar, su havuzları, satranç oyun gurubu yer alıyor. Üniversite Mahallesi Barışçı Sokak’ta 2 bin 700 metre kare alan üzerinde yapılan parkta ise dinlenme alanları oyun grupları ve yeşil alanlar bulunuyor.

2009 yılından itibaren yeniden yapılan semt ve çocuk parkı sayısı 22 olurken, 70 adet çocuk parkı da yenilenerek çağdaş bir görünüme kavuşturuldu. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını da büyük bir hızla sürdüren Belediye 2009 yılında bugüne kadar şehir geneline 125 bin ağaç ve çalı türü bitki dikerken, yine aynı yıldan bugüne kadar şehre kazandırılan yeşil alan sayısı 107 bin metre kare oldu. Belediyenin yaptığı yeşillendirme çalışmalarının ardından kent genelinde aktif yeşil alan 2 milyon 60 bin metrekareye ulaşırken, kişi başına düşen yeşil alan miktarı 8.59 metrekare olarak gerçekleşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.