Mahsur kalan öğrencileri ekipler kurtardı
Tekirdağ'da dün gece yarısı başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. İl merkezinde özellikle Ördeklidere Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda etkili olan sel sular birçok işyerini evi sular altında bıraktı. Belediye Başkanlığı anons yaparak çok zorunlu olmadıkça küçük araçlarına trafiğe çıkmamasını istedi. Öte yandan, sel nedeniyle Cafer Tayyer İlköğretim Okulu'nda mahsur kalan öğrenciler sivil savunma ekiplerince kurtarıldı.
Yaşlı kadın evinde boğuldu
Ördeklidere Turgut mahallesinde yaşayan 65 yaşındaki Hatice Gülbahar ise sular altında kalan evinde boğularak hayatını kaybetti. Vatandaşların çabaları ile çıkarılan Gülbahar'ın cesedi Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Megafonlarla ikinci kata çıkın uyarısı
Belediye görevlileri ellerindeki megafonlar ile vatandaşların 2. katlara çıkmasını ve mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını istedi. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan yağmur şiddetle devam ettiği için çalışmaların tespit aşamasında olduğunu söyledi.
Çerkezköy'e elektrik verilemiyor
Tekirdağ İl merkezindeki sel felaketi şiddetini artırırken ilçeler de sağanak yağışın etkisiyle sel sularının altında kaldı. Özellikle Çerkezköy'de yıldırım düşmesi sonucu elektriklerin kesildiği ve çok sayıda ev ve işyerlerini su bastığı belirtildi. Kumbağ, Malkara ve Barbaros'ta ise sağanak yağış nedeniyle bir çok sevin sular altında kaldığı bildirildi.
Edirne- Uzunköprü'de 200 evi su bastı
Uzunköprü’de gece saat 02.00'de başlayan ve aralıksız yaklaşık 2 saat kadar süren yağmur hayatı felç etti. İlçede altyapının yetersizliği nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, yaklaşık 200 kadar ev ve işyerini su bastı, çok sayıda araç da yollarda kaldı. Su baskınlarının etkili olduğu Şahsuvarbey, Aşçıoğlu ve Kayık mahallelerinin büyük bir kısmı sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekipleri ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı.
Yağmurun etkisini yitirmesiyle birlikte tahliye için bölgeye, Edirne merkez ve çevre ilçelerden çok sayıda takviye ekip gönderildi. İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı iş makineleri de çalışmalara destek verdi. Evlere dolan sular, vidanjör, motopomp ve iş makinaları yardımıyla boşaltılmaya başlandı. Yollarda kalan araçlar Belediye ekiplerinin greyderleri ile kurtardı.
Edirne Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Keşan Kaymakamı ve aynı zamanda Uzunköprü Kaymakam Vekili Abdülkadir Karataş ile Uzunköprü Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.
"27 yıldır Uzunköprü’de yaşıyorum böyle felekat görmedim"
Uzunköprü’nün tarihinin en büyük felakate ile karşılaştığını belirten Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, “Ben 27 yıldır Uzunköprü’de yaşıyorum. Böyle bir felekat daha önce görmedim. 2 saat yağan yağmur nedeniyle caddeler sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyeri sularla doldu. Maddi hasar çok fazla. Tek tesellimiz can kaybımımızın olmaması. Yaralar en kısa zamanda sarılacaktır” dedi.
Çorlu'da va
tandaşlar iş makineriyle kurtarıldı
Tekirdağ'ı etkisi altına alan şiddetli yağış Çorlu'yu da vurdu. Sel suyunun bastığı evlerinde mahsur kalan aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar, tekne ve iş makineleri yardımıyla kurtarıldı.
Silivri'de sel madurları spor salonunda
Silivri'de etkili olan şiddetli sağanak yağış sele neden oldu. Sel suları nedeniyle mahsur kalan onlarca vatandaş, kepçe ve itfaiye botlarıyla kurtarılırken, bölgede hayat durma noktasına geldi.
Silivri'de hayat felç oldu. Göçebe hayatı yaşayanlar ve sel mağduru vatandaşlar, belediye ekipleri tarafından spor salonuna götürüldü. Silivri Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait kapalı spor salonunda getirilen yaklaşık 150 kişiye, burada yemek ikramı ve battaniye dağıtımı yapıldı. Geceyi spor salonunda geçirecek olan vatandaşlardan bazıları, "Sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğleye doğru her yeri kapladı. Belimize kadar sulara gömüldük. Şu anda belediye tarafından spor salonuna getirildik. Geceyi burada geçireceğiz" diye konuştu.
'Sel'in ortasında bir İskoçyalı
Silivri'de etkili olan sağanak yağışla birlikte oluşan sel, iş için Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen İskoçyalı Alastair Aitkes'i de vurdu. Aitkes, sel sularının içinde mahsur kalan aracını, vatandaşların yardımıyla kurtarabildi.
Silivri, Çatalca, Bakırköy, Tekirdağ, Keşan ve Gelibolu'da yağış artacak!
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara’daki yağışların etkisini arttırarak Trakya’nın güneyinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, radar görüntülerine göre, Marmara’da görülen yağışların etkisini arttırarak Trakya’nın güneyinde, Silivri, Çatalca, Bakırköy, Tekirdağ, Edirne’nin Keşan ilçesi ile Çanakkale’ye bağlı Gelibolu da etkili olmasının beklendiği belirtildi.
Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
İHA-TEKİRDAĞ, İSTANBUL, EDİRNE








