DÜNYA - 03 Mart 2026 Salı 08:24 | Son Güncelleme : 03 Mart 2026 Salı 09:19

Trump: "Kara harekatına gerek kalmayacağını düşünüyorum"

A
A
A
Trump: "Kara harekatına gerek kalmayacağını düşünüyorum"

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırı ve ABD askerlerinin ölümüne yol açan diğer saldırılara verilecek yanıtla ilgili yaptığı açıklamada, "Yakında öğreneceksiniz" ifadelerini kullandı. Trump, İran’a kara harekatına gerek kalmayacağını düşündüğünü söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki ABD Büyükelçiliğine yapılan insansız hava aracı saldırısının ardından "News Nation" isimli haber sitesine açıklamalarda bulundu. Büyükelçilik saldırısı ve ABD askerlerinin ölümüne yol açan diğer saldırılar için İran’a misilleme yapacaklarını belirten Trump, bunun ne olacağı konusunda ise "Yakında öğreneceksiniz" ifadelerini kullandı. İran’a kara harekatına gerek kalmayacağını düşündüğünü ifade eden Trump, "Onlara muazzam bir zarar veriyoruz" dedi. İran’daki hedeflerine ulaşmalarına az bir zaman kaldığını söyleyen Trump, "Çok şey biliyorum ve başarıldığında kesinlikle haberim olacak. Çok yaklaştık. Çok fazla zarar veriyoruz, onları çok geriye götürüyoruz" dedi.

"Operasyon planlanandan daha hızlı gidiyor"

Trump, İran’ın nükleer kapasitesine ve füzelerine verilen zarara atıfta bulunarak ABD operasyonunun "planlanandan daha hızlı" gittiğini söyledi. İran'ın şu anda kimin kontrolünde olduğu sorusuna "Çok yakında öğreneceksiniz" yanıtını veren Trump, ABD tesislerine veya Amerikan topraklarına yönelik saldırılar konusunda endişeli olup olmadığı sorulduğunda ise "Hayır. İnsanlar beğensin ya da beğenmesin, bu savaşın bir parçası, durum böyle" değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli 8 kişinin yaşamını yitirdiği kazada cenazeler metal yığınına dönen otobüsten çıkartıldı Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bariyerlere çarpan yolcu otobüsünün alev alması sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü ve 9 aylık bir bebeğin de aralarında bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden sürücü ve yolcuların cansız bedenleri metal yığınına dönen otobüsten çıkartıldı. Kaza, gece saat 01.40 sıralarında Denizli - Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İzmir - Antalya ekspres seferini yapan Mustafa Fevzi Mertun (50) idaresindeki Pamukkale Turizm’e ait 45 BAH 834 plakalı yolcu otobüsü, Denizli-Aydın Otoyolunun Tırkaz Mahallesi yakınlarına geldiğinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle yanmaya başlayan otobüs, bir anda alev topuna döndü. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza bölgesine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yanan otobüsten çıkmayı başaran yaralı yolculara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından yapılan ilk incelemelerde otobüs şoförü Mustafa Fevzi Mertun ile birlikte yabancı uyruklu 1 kişi ve 9 aylık bir bebek olmak üzere toplam 8 yolcu hayatını kaybederken, 33 kişi de yaralandı. Yaralılar bölgeleye sevk edilen ambulanslarla Denizli ve Sarayköy’deki hastanelere kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden 8 kişinin cansız bedenleri, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından metal yığınına dönen otobüsten çıkartılarak, Denizli Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı morguna kaldırıldı. İzmir-Antalya seferini yaptığı belirtilen otobüste 1’i bebek 38 yolcu ve 3 görevlinin bulunduğu öğrenildi. Kazada anı ve yangının başlamasının ardından otobüste yaşanan kargaşada bazı yolcuların kapı boşluklarında meydana gelen sıkışma sonucu hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Jandarma ekipleri kazada başka ölen veya yaralanan olma ihtimaline karşı otoyolun kenarındaki otluk ve makilik alanda arama yaptı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.