EKONOMİ - 01 Mart 2022 Salı 15:15

Turkcell ve Samsung’dan stratejik iş birliği

A
A
A
Turkcell ve Samsung’dan stratejik iş birliği

Teknoloji devi Samsung ve Türkiye’nin lider GSM operatörlerinden Turkcell, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) bir araya geldi. İki şirket arasında 2021 yılında başlayan ve 2022’de devam edecek Ortak İş Planı Anlaşması (JBP) kapsamında önümüzdeki dönem için gelecek planları da ele alındı.

28 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında GSMA tarafından İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde imzalanan iş birliği kapsamında; Samsung’un, Turkcell müşterilerine sunduğu kontratlı satış, peşin satış, ön ödeme ve ‘Eskisini Getir Yenisini Götür’ kampanyaları gibi teklifleri devam ederken, bu ay piyasaya çıkacak olan Galaxy S22 serisinin de Turkcell Mağazaları’nda satışa sunulacağı duyuruldu.

“Sunduğumuz ürün ve hizmetlerde çeşitliliği önemsiyoruz”
Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal ortak iş planı anlaşması ile ilgili şunları söyledi: “Verimlilik odağıyla uzun vadeli iş birliklerine değer veren bir kurum olarak, vizyonumuzu paylaşan markalarla birlikte yol almanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmetlerde çeşitliliği, kapsayıcılığı da önemsiyor, müşterilerimize güvenilir markaların ürünlerini, güvenilir satış kanallarımız olan fiziksel mağazalarımızla, online pazar yerimiz Pasaj ile sunuyoruz. Operatör olarak, abonelerimize özel rekabetçi ve avantajlı seçenekler sağlamak amacıyla dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Samsung ile imzaladığımız stratejik iş birliğimizden memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliği, fiziksel mağazalarımıza sunacağı avantajın yanı sıra Türkiye’nin ilk elektronik pazar yeri platformu olan Turkcell Pasaj’ın gelişiminin sürmesine de önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S22 serisini müşterilerimizle buluşturacak olmaktan da mutluyuz. Bu iş birliğiyle Türkiye’nin öncü bir teknoloji şirketi olarak dijitalleşen dünyadaki rolümüzü güçlendiriyoruz.”

“Yeni Galaxy S22 serisi özelinde, Turkcell ile yeni bir anlaşmaya daha imza attık”
İş birliğini değerlendiren Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Azdemir, “Şirket olarak, Turkcell ile devam eden iş birliğimiz ve Joint Business Plan anlaşmamız kapsamında; 2021 yılında hem toplam telekom pazarının büyümesine önemli bir katkı sağladık hem de operatörün iş hacmini artırmasını sağlayacak ürün, servis ve çözümlerimizi müşterilerimiz ile buluşturduk. Aynı zamanda ürün portföyünü geliştirmek üzere TV gibi farklı ürünlerin de satışını başlattık. Mobil dünyanın kalbinin attığı Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma kapsamında hem mağazalarda hem de operatörün online platformlarında ürünlerimizin görünürlüğü ve deneyimlenmesini artıracak perakende uygulamalarını hayata geçireceğiz. Kısa süre önce lanse ettiğimiz Galaxy S22 ailesinin mart ayında satışa başlaması ile yoğun bir iletişim kampanyası içindeyiz. S22 serisi özelinde, Turkcell ile yeni bir anlaşmaya daha imza attık. Şirket olarak, S22 serisini Turkcell abonelerine özel rekabetçi ve avantajlı teklifler ile mağazalarda satışa sunmaya başlayacağız. Bu vesileyle, operatör ile olan iş birliğimizin kapsamını büyütmekten memnuniyet duyuyor, iş birliğimizin daha da büyüyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep ALG Spor, Hilmi Bugüner ile yeniden anlaştı Yeni sezon hazırlıklarına start veren Kadınlar Futbol Süper Ligi takımlarından Gaziantep Alg Spor, teknik direktör Hilmi Bugüner yeniden anlaşarak sözleşme imzaladı. Kadınlar Futbol Süper Ligi takımlarından Gaziantep Alg Spor, yeni sezon hazırlıklarına start verdi. Gaziantep Alg Spor, 2023-24 sezonun son 6 haftasında takımın başında görev yapan teknik direktör Hilmi Bugüner ile yeniden anlaşarak 2024-2025 sezonu için sözleşme imzaladı. Geçen sezonu istediği yerde tamamlayamayan ve önümüzdeki sezon teknik direktör Hilmi Bugüner’in raporu doğrultusunda yapacağı transferlerle güçlü bir kadro kurup yeniden şampiyonluğun iddialı ekibi olmak isteyen Sarı-grili takımın yeni transferleri de kısa sürede duyurmak istediği öğrenildi. "Hocamızla yola devam ediyoruz" Gaziantep Alg Spor Kulübü Başkanı Ali Gözcü, teknik direktör Hilmi Bugüner ile yeni sezonda devam etme kararı aldıklarını ve sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Yönetim kurulumuzla yaptığımız istişare sonrası takımımızın son 6 maçında başarılı bir şekilde görev alan teknik direktörümüz Hilmi Bugüner ile yeni sezon için yeniden anlaşma sağladık. Bu anlaşmanın kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum. Geçen sezondan gerekli dersleri çıkarıp önümüzdeki sezon yapacağımız iyi transferlerle birlikte Alg Spor yeniden şampiyonlukta söz sahibi olacağına inanıyoruz. Bu anlaşmanın her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. "Alg Spor için var gücümüzle çalışacağız" Yeni sezon için Alg Spor ile yeniden anlaşan teknik direktör Hilmi Bugüner ise mutlu olduğunu ve takımın başarısı için ekibiyle birlikte var güçleriyle çalışacaklarını ifade ederek, "Alg Spor Kadın Futbol Takımı kurulduğu günden bu yana her zaman şampiyonluk yarışının içinde olmuştur. Süper Lig’de şampiyonlukları vardır. Önümüzdeki sezon ligin son maçına kadar yarışın içinde olabilmek ve Alg Spor Kulübü’nün tarihine bir şampiyonluk daha eklemek için başkanımız Ali Gözcü ve ALG Spor ailesinin içinde bulunan, takımın başarısı için emek veren, takımın menfaatlerini kendi menfaatlerinden önde tutan herkesle birlikte bu hedefe ulaşmak için yola çıktık. 2024-2025 Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden ve iyi futbol oynayan bir Alg Spor için var gücümüzle çalışacağız. Her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Muğla Menteşe’de ‘Halk Buluşmasına’ yoğun ilgi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yoğun ziyaretçi akınına uğrayan yerel yönetimler, vatandaşlardan gelen dilek, temenni ve şikâyetleri dinlemek ve talepleri almak için ‘Halk Buluşması’ toplantılarına başladı. Muğla’da Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve Muğla’nın tek kadın İlçe Belediye Başkanı Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, halk buluşmasında mikrofonu vatandaşlara bıraktılar. Menteşe Halk Buluşmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 31 Mart’ta göreve gelmesinin ardından ilk halk buluşmasını gerçekleştiren Menteşe Belediye başkanı Gonca Köksal, halk buluşmalarını her ay düzenli olarak yapacaklarını açıkladı. Menteşe Belediye Başkanı Köksal, “Sevgili hemşerilerim Mayıs ayı Menteşe Halk Buluşması’na hepiniz hoş geldiniz. Sizlerin desteği ile göreve başlamamızın ardından, gerek sosyal medyadan, gerekse yüz yüze bize ulaşan sıcacık tebrik mesajlarınız ve başarı dilekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ziyaretler nedeniyle çok sayıda randevu talebi aldık. Ancak yaşanan ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle vatandaşlarımızdan gelen randevu taleplerinin bir kısmını karşılayamadık. Her ay düzenli olarak gerçekleştireceğimiz Halk Günleri ile bu konudaki sıkışıklığı gidereceğimize inanıyorum. Katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışımız doğrultusunda bugün sizlerin öneri, uyarı, şikâyet ve taleplerinizi dinlemek ve çözmek için burada toplandık. Bütün birim müdürlerimiz burada, birlikte sorunlarımızı tespit ederek imkânlarımız dâhilinde çözüme kavuşturacağız. Bugün biz değil, siz konuşacaksınız. Bugün mikrofon sizde” dedi. Menteşe Halk Buluşmasına katılan vatandaşlar yoğunluklu olarak yol, imar, çevre, çöp gibi sorunları ilettiler. Vatandaşlar tarafından iletilen dilek, istek ve şikâyetler Menteşe Belediyesi’nin ilgili birim müdürleri tarafından tek tek not alındı.
Manisa MASKİ’den 1 milyon 100 bin TL’lik yatırım Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt mahallesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım bedeliyle bin 550 metre içme suyu hattı yenileme çalışması başlatıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü, kullanım ömrünü tamamlamış ancak yıllardır değiştirilmeyen içme suyu hattı borularından kaynaklı su kesintilerinin önüne geçmek adına Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt mahallesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım bedeliyle bin 550 metre içme suyu hattı yenileme çalışması başlattı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında, eski ve yıpranmış olan mevcut hat daha yüksek basınç dayanıklılığına sahip olan borularla değiştirilecek. Git gide artan nüfusun su ihtiyacını karşılamak üzere projelendirilen yatırım ile bölge sakinlerinin sağlıklı içme suyuna kesintisiz erişimi güvence altına alınmış olacak, yılların su sorununa neşter vurulacak. Çalışmalarla ilgili memnuniyetini ifade eden Güzelyurt Mahalle Muhtarı Aynur Tava, “Mahallemizde uzun süredir su sıkıntıları ve su kesintisi yaşıyorduk. Hemen hemen her gün boruların patlaması nedeniyle de saatlerce susuz kalıyorduk. Mahalle sakinlerimizin de sürekli şikayetleri ve talepleri oluyordu. Bir gün vatandaşımızın biri aradı; çocuğunun sabah gösterisi varmış, uyandığında duş almaları gerekiyormuş ve sular kesik olduğu için çaresizce gelmesini beklemişler. Bir diğer vatandaşımız da bütün hafta çalışmış. Hafta sonu ailesiyle kahvaltı yapmak istemiş. Uyandıklarında kahvaltı hazırlamayı bırakın yüzünü yıkayacak bir damla sularının olmadığını söyledi. Çalışan kadınlarımız da hafta sonu evlerinin temizliklerini yapıyorlar veya çamaşır yıkıyorlar. Ama sürekli su kesik olduğu için sorun yaşıyorlardı. Geçen yaz bu anlamda çok sıkıntı çektik. Mahalleli işten geliyor duş alacak suları bile yok. Örneğin bir diğeri misafir ağırlamış bulaşıkları ortada kalmış, su kesik olduğu için yıkayamamış. Bazen saatlerce gelmiyordu, akşama kadar susuz kalabiliyorduk. Vatandaşlarımızın bu şikayetleri üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’in talimatıyla mahallemizde çözüm odaklı ve geniş kapsamlı altyapı çalışması başladı. İnşallah bu çalışmayla birlikte bizim de su ile sınavımız son bulacak. Şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına Ferdi Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.