EKONOMİ - 04 Temmuz 2016 Pazartesi 13:50

'Turkcell Zeka Küpü' projesi ile çocuklara kodlama dünyasının kapılarını açıyor

A
A
A
'Turkcell Zeka Küpü' projesi ile çocuklara kodlama dünyasının kapılarını açıyor

Turkcell, tüm Türkiye'nin 78 ilinde 98'i aşkın BİLSEM'lerinde eğitim gören çocuklara 20 bin adet kodlama kiti dağıtmak için Ramazan Bayramı'nda ilk adımı attı ve geleceğin yerli yazılımlarının üretilmesi için kodlama eğitimlerinin temelini atarak ilk kitleri yaz tatilinde deneyimlemek üzere öğrencilere dağıttı.

Türkiye'nin 7 bölgesinde yeni nesil teknoloji laboratuvarları açıp eğitimler veren Turkcell, özel yetenekli çocukları, potansiyellerini bilim ve teknoloji alanında kullanması konusunda teşvik ediyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı himayesindeki 'Zeka Küpü' projesi kapsamında BİLSEM'lerde hayata geçirdiği teknoloji sınıflarında eğitim gören çocuklara ilk kodlama kitlerini yaz tatilinde deneyimlemek üzere dağıtıldı. Turkcell, yeni eğitim yılında toplam 20 bin çocuğa kodlama kitini ulaştırmayı hedefliyor. Kodlama kitleri ilkokul 3. sınıftan (8 yaş) lise 12. sınıfa (17 yaş) kadar BİLSEM öğrencileri için hazırlandı.
"Çocuklarımızı endüstri 4.0'ın aktif ve üreten oyuncusu haline getireceğiz"
Kodlama kitlerini öğrencilere bizzat vermek üzere BİLSEM öğrencileriyle bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu; “Özel yetenekli çocuklarımız için BİLSEM'lerde açtığımız teknoloji laboratuvarlarında onların eğitim altyapılarına katkıda bulunuyoruz. Bu sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitim alabiliyorlar. Şimdi 20 bin öğrencimize ulaştıracağımız kodlama kitleri ile onların kendi yazılımlarını oluşturarak geleceğin yerli yazılımlarını ortaya çıkarmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda bu gençlerimizin, nesnelerin internetiyle şekillenecek 4. Sanayi Devrimi olan Endüstri 4.0'ın aktif ve üreten oyuncusu haline gelmelerine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Kodlama kitlerini Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'ndan teslim alan BİLSEM öğrencileri, “Bu kitler ile yeni yerli teknoloji yazılımlarına, robotlara, 3D printer ile basılmış ürünlere hayat vereceğimiz için heyecanlıyız. Şu anda kendi gelişimimiz için bize sağlanan bu fırsatlarla gelecekte Türkiye için faydalı işler yaratabilmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin dört bir yanındaki özel yetenekli öğrencilerin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği proje ile dağıtılan kodlama kitleri sayesinde çocukların dünyadaki “kendin yap" (maker) kültürü içerisinde yetişmesi hedefliyor. Turkcell, gençlerin kendi programlarını yazmalarının önünü açarak, Türkiye'nin özel yeteneklilerinin dünyanın her yerinde teknoloji üretenlerle aynı dili konuşmaları için yetiştiriyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.