DÜNYA - 19 Aralık 2009 Cumartesi 12:53

"Türkiye'de çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum"

A
A
A
"Türkiye'de çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum"

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye'de 2 bin yıllık patrikhanenin yok olmasını isteyen bir hükümetin iktidarında, zaman zaman kendisini çarmıha gerilmiş gibi hissettiğini söyledi.

Bartholomeos, Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan ’60 Minutis’ programına verdiği röportajda Rumların Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş mualemesi gördüğünü savunarak "Türkiye vatandaşı olarak tüm haklarımıza sahip olduğumuzu düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Muhabirin, "O halde neden Yunanistan'a gitmiyorsunuz?" sorusuna Bartholomeos, "Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Burada doğduk ve burada ölmek istiyoruz. Misyonumuzun burada olduğunu düşünüyoruz. Geçen 17 yüzyıl boyunca olduğu gibi. Ve ülkemdeki yetkililerin neden bu tarihe saygı göstermediğini merak ediyorum.

Türk hükümeti patrikhanenin ülkeyi terk ettiğini görmekten mutluluk duyardı, ama bunun asla gerçekleşmeyeceğine inanıyoruz. Burası Kudüs'ün devamıdır ve bizim için en az orası kadar kutsaldır. Zaman zaman çarmıha gerilsek de biz burada kalmayı tercih ediyoruz. Çünkü İncil'de sadece İsa'ya inanmamız değil, onun için acı çekmemiz istendiği de yazıyor." şeklinde cevap Verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir