DÜNYADAN FUTBOL - 18 Mayıs 2010 Salı 14:17

Türkiye'den 3 büyük alışveriş merkezi dünya ile yarışıyor

A
A
A
Türkiye'den 3 büyük alışveriş merkezi dünya ile yarışıyor

Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği'nin dünya üzerindeki en iyi alışverş merkezlerine vereceği 'En İyinin İyisi' Ödülü, 23 Mayıs gecesi Las Vegas'ta ünlü Amerikalı komedyen ve TV yıldızı Kevin Nealon'ın sunacağı görkemli bir gala gecesi ve ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği'nin (ICSC) dünya genelindeki alışveriş merkezlerini kapsayan ve her yıl geleneksel olarak verilen 'En İyinin İyisi' (Best of the Best) başlıklı ödüllerinde Türkiye'den Forum Mersin, İstinye Park ve Meydan olmak üzere üç büyük AVM finale kaldı.
AVM projelerinin değerlendirildiği ICSC 'Best of the Best' ödüllerinde dünyanın farklı ülkelerindeki önde gelen AVM'leri mimari tasarımları, müşteri hizmetleri ve sürdürülebilirlik projeleri kapsamında değerlendirilerek 'En İyinin İyisi' seçiliyor.

Fransa'dan Şili'ye Tayland'dan Avustralya'ya yaklaşık 20 farklı ülkeden AVM projesinin çeşitli kategorilerde değerlendirildiği yarışmanın 'Tasarım ve Geliştirme' başlıklı kategorisindeki 'Yeni Perakende Merkezleri' adı altında, Türkiye'den Forum Mersin, İstinye Park ve Meydan AVM finalist oldu.

'ICSC Best of the Best' ödül töreni 23 Mayıs gecesi, Las Vegas kentinde yer alan ünlü Hard Rock Casino'da düzenlenecek görkemli bir gala gecesi ve törenle sahiplerini bulacak. Töreni Amerika'nın sevilen komedyenlerinden ünlü TV yıldızı Kevin Nealon sunacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Vali Çiçek, Şehir Hastanesi’ne açılacak Hal Kütüphanesini inceledi Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kayseri Şehir Hastanesi’ne yaptırılan Halk Kütüphanesi’ni inceledi. Çiçek, kütüphaneyi Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olarak değerlendirdi. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde hayata geçirilen Halk Kütüphanesi, kısa süre içerisinde kapılarını öğrenciler, hastalar ve hasta yakınları için açmaya hazırlanıyor. Umudu, bilgiyi ve iyileştirici gücü aynı çatı altında buluşturan bu özel proje, sağlık ve kültürü anlamlı bir noktada birleştiriyor. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yaptırılan kütüphanede incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, projeyi ‘Türkiye’ye örnek olacak muhteşem bir çalışma’ sözleriyle değerlendirdi. Vali Çiçek, hastane ortamında kitaplarla buluşmanın, insanların ruhuna dokunan çok kıymetli bir hizmet olduğuna dikkat çekti. Kitapların terapi edici bir gücü olduğuna inandığını ifade eden Vali Çiçek, "Özellikle uzun süre hastanede kalan hastalar ve hasta yakınları için bu kütüphanenin büyük bir moral ve umut kaynağı olacağını vurguladı. Kütüphanede yalnızca okuma alanlarının değil, aynı zamanda hastalara ve hasta yakınlarına kitap taşıma hizmetinin de sunulacak olması, projeye ayrı bir anlam kazandırıyor" diye konuştu. Vali Çiçek, bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Özcan’a, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun’a, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan’a, kütüphanenin yapımı için yer tahsisi konusunda destek veren firma yetkililerine ve katkı sunan herkese teşekkür etti. Vali Gökmen Çiçek ayrıca, Kayseri Şehir Hastanesi Halk Kütüphanesi’nin yalnızca Kayseri için değil, Türkiye genelinde benzer projelere ilham verecek örnek bir çalışma olduğunu belirterek, bu tür sosyal ve kültürel projelerin artarak devam edeceğini belirtti.