TEKNOLOJİ - 23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:49

Türkiye’nin terörle mücadelesi dijital oyuna esin kaynağı oldu

A
A
A
Türkiye’nin terörle mücadelesi dijital oyuna esin kaynağı oldu

Bir Türk şirketi olan Rocwise Entertainment tarafından Türkiye’de geliştirilen ilk “Hikâye Tabanlı First Person Shooter (FPS) Oyunu”, Soldiers of The Universe (SoTU), 14-17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan GameX 2017 Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı’nda oyunseverlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

SoTU’nun hikâyesi, ana karakter Hakan’ın, babasının şehit olduğu haberini alması üzerine yurtdışındaki görevini bırakarak Türkiye’ye dönüş yapmasıyla başlıyor. Oyunun ilerleyen bölümlerinde, babasının görevini üstlenen Hakan, yanındaki 3 kahraman Türk askeri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü için çeşitli gizli operasyonlar yürütüyor.

Rocwise Entertainment tarafından geliştirilen “Hikâye Tabanlı First Person Shooter” (FPS) oyunu Soldiers of The Universe (SoTU), 14-17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan GameX 2017 Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı’nda oyunseverlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor. SoTU, 14 Eylül 2017 tarihi itibarıyla Steam adlı oyun platformu üzerinden dünya çapında erişilebilir olacak.

Konsepti, dizayn dokümanı, senaryosu Şubat 2017 tarihi itibarıyla tamamlanan ve hızlıca geliştirme aşamasına geçilen SoTU, “Hikâye Tabanlı FPS Oyunu” türünde Türkiye’de geliştirilen ilk oyun olma özelliğini taşıyor. Oyunun konusunda Türkiye’nin terör örgütleri ile olan mücadelesinin yer alması SoTU’nun dijital oyun çevrelerince dikkatini çekiyor.

Rocwise Entertaintment ekibi, 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek GameX 2017 Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı’nda yer alacak SoTU standında oyunseverleri ağırlayacak. Ekip, GameX Fuarı’nda gerçekleştirilecek lansman boyunca oyunseverlerin oyun hakkındaki öneri ve istek gibi geri bildirimlerini alarak oyunun tam sürüm süreci için değerlendirecek.

SoTU, şehit oğlu Hakan’ın mücadelesini konu alıyor

SoTU’nun hikâyesi, ana karakter Hakan’ın babasının şehit olduğu haberini alması üzerine yurtdışındaki görevini bırakarak Türkiye’ye dönüş yapmasıyla başlıyor. Uzun yıllar boyunca askeri ve çeşitli bilim dallarında eğitim almış olan Hakan, hikâyenin ilerleyen bölümünde karşılaşacağı durumlar sonrasında uzun yıllar aldığı eğitimlerin nedenini anlıyor.

Oyunun ilerleyen bölümlerinde, babasının da üyesi olduğu Akıncı Beyleri, Hakan’a babasının neden şehit olduğunu ve aldığı eğitimlerin sebebini açıklıyor. Bunun üzerine babasının görevini üstlenen Hakan, yanındaki 3 kahraman Türk askeri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü için çeşitli gizli operasyonlar yürütüyor. Türkiye’de Cizre, Nusaybin ve İstanbul’da operasyonlar yapan ekip, Suriye’de de Cerablus ve El Bab operasyonlarında terör örgütlerine karşı savaşıyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Doğan’dan 1 Mayıs mesajı 1 Mayıs İçi Bayramı dolasıyla mesaj yayımlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür” dedi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşçi ve emekçilerin her daim yanında olduğunu belirten Başkan Doğan, “1 Mayıs işçilerin, emekçilerin birlik ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan en özel kazanımlardan biridir. Bizler için, alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer veriyor, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyuyoruz. 1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. Ülkemizin çalışma hayatına yön veren işçilerin emeğinin karşılığını vermek, çalışma hayatlarında kolaylık sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Merkezefendi Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizle bir aile olarak, ‘Ben sen yok, biz varız’ diyerek ilçemize var gücümüzle hizmet ediyoruz. Birbirimiz ile olan bu bağ sayesinde güzel Merkezefendimize en güzel hizmetleri kazandırabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm emekçi kardeşlerimizin demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutluyorum” dedi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü makamında konuk etti. 2024 Yerel Seçimlerinin ardından milletin iradesi ile yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Yeni 5 Yıl’ için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, gerek ilçe ziyaretleri yapan gerekse ilçe belediye başkanlarını makamında konuk ederek yapılacak proje ve hizmetlerle ilgili istişarelerde bulunan Başkan Büyükkılıç’a, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ziyarette bulundu. Misafirlerini başkanlık makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek büyükşehir ile 16 ilçe belediyesinin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisindeki hizmet anlayışının süreceğini vurguladı. Başkan Büyükkılıç, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerine de turizm başta olmak üzere yapılacak hizmetler hakkında Altıntaş, Taşyapan ve Öztürk ile istişare ve ortak akılla gerekli gayreti göstereceklerini belirterek, “Yeşilhisar Kaymakamımız Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanımız Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanımız Esat Öztürk belediyemizi ziyaret etti. İlçelerimizde yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduğumuz kaymakamımıza ve belediye başkanlarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi. Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de hizmetleri, destekleri ve ilgi, alakalarından dolayı Büyükkılıç’a teşekkürlerini ileterek, yeniden başkan seçilmesinden dolayı da hayırlı olsun temennisinde bulundular.
Nevşehir Nevşehir çevresinde dolu yağışı etkili oldu Meteoroloji 7. Bölge müdürlüğünün sık sık uyardığı Nevşehir’de sağanak yağış ile birlikte dolu yağışı da etkili oldu. İl genelinde yer yer sağanak yağış etkili olurken Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabası ile Suvermez ve Doğala köylerinde dolu yağışı yaşandı. Sağanak yağmur sonrası yağan dolu bölgede bulunan meyve ağaçlarına ve bazı tarım arazilerine zarar verdi. Yazıhüyük kasabasında ağaçların meyvelerini ve yapraklarını dallarından koparan dolu yağışı yaklaşık yarım saat etkisini sürdürdü. Yağışlar 5 gün devam edecek Nevşehir Meteoroloji İl Müdürü Ertuğrul Tükenmez, yağışların önümüzdeki 5 gün daha devam edeceğini söyleyerek; "Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarımız Cuma gününden itibaren mevsim normallerine düşmesini bekliyoruz. Önümüzdeki 5 gün sağanak yağışlar yer yer etkili olacak. Gök gürültülü sağanak yağış esnasında yerel olarak kısa süreli dolu yağışları görebiliriz. Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük beldesinde sağanak yağışla birlikte dolu yağışı da etkili oldu. Bunun neticesinde tarımsal alanlarda kısman zararlar meydana geldi. Önümüzdeki günlerde de kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte kısa süreli dolu yağışları olabilir. Bu dönemde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan uyarıların dikkate alınması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Ordu Kadın kasap Ordu’da 8 yıl önce kanser hastalığı nedeniyle eşini kaybeden Saniye Bayburt, kocasından miras kalan kasap dükkanını kızları ile birlikte işletiyor. Bayburt, eşinin mirasını en güzel şekilde yaşatmak için ailecek çalıştıklarını belirtiyor. Fatsa ilçesi Yalıköy Mahallesi’nde yaşayan Saniye Bayburt, evlendiklerinde kasap olan eşinin yanına yardıma giderek, bu işi öğrendi. Sonrasında kendilerini ait işyerini açan çift, bir süre bu şekilde çalıştı. Ancak Saniye Bayburt’un eşi 8 yıl önce kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Eşinin yıllardır işlettiği kasap dükkanını kapatmak yerine kızları ile birlikte devam ettirmeyi düşünen Saniye Bayburt, kocasının mirasını kızlarını ile birlikte başarılı bir şekilde yürütmenin haklı gururunu yaşıyor. Kızları ile birlikte işyerinde müşterilere hizmet veren Bayburt etleri parçalıyor, pişiriyor ve servis ediyor. Çocuklarının da baba mirası bu işte çalışmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Bayburt, dışarıdan işçi almadıklarını, kimi zaman torunlarının da iş yerinde vakit geçirdiklerini belirtiyor. “Burası eşimden bize emanet” Eşinin vefatından sonra iş yerini çalıştırmayı sürdürdüklerini ve dışarıdan işçi almadıklarını söyleyen Saniye Bayburt, “Evlendiğimizde eşim kasaptı, onunla beraber yardım için çalışarak bu işi öğrendim. Bu iş yerini açtığımız yıl eşim rahatsızlandı, 4 sene 2 ay yaşadı, sonrasında vefat etti. Ben de bırakmaktansa kızlarımla birlikte devam etmeye karar verdim. Eşim vefat edeli 8 yıl oldu ve o günden bu yana kızlarımla birlikte işyerimizi çalıştırıyoruz. Dışarıdan işçi almadık, kimi zaman torunlarım da yardımcı oluyor, hep birlikte çalışıyoruz. Burası eşimden bize bir emanet, o nedenle devam ettirmek istiyorum” diye konuştu. “İnsanlar kasap reyonunda bizleri görünce şaşırsa da olumlu tepkiler alıyoruz” Saniye Bayburt’un kızı Betül Ünlü ise çocukluğundan itibaren babalarının yanında olduklarını ve bu işi yaptıklarını söyledi. Babasının vefatının ardından annesi ile birlikte baba mirası işyerini çalıştırmayı sürdürdüklerini ifade eden Ünlü, “Güzel ilerliyor, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Babamın emanetini güzel bir şekilde sürdürdüğümüzü düşünüyoruz. Bazı müşterilerimiz kasap olarak kadınları görünce şaşırıyor ama güzel de yorumlar alıyoruz, o nedenle mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.